Old Dominion University - Slamstox


We kennen het allemaal, je bent bijna of net klaar met je middelbare school en je moet gaan kiezen welke studierichting je in wilt. Niet altijd een makkelijke keuze en helemaal niet met het huidige aanbod op de Nederlandse markt. Gelukkig zijn er ook genoeg opties buiten Nederland waarvan sporten en studeren in Amerika er eentje is!

Of je nou voetballer, hockeyster, tennisster of zwemmer bent, er is voor bijna iedereen wel een plekje aan een Amerikaanse universiteit. Dat is ook niet heel gek als er universiteiten zijn waar bijna 50.000 studenten aan studeren. Zo wordt nagenoeg elke sport die je maar kunt bedenken beoefent op de Amerikaanse universiteiten én zijn er ook nog eens beurzen voor te krijgen. Dat betekent dat jouw opleiding (deels) betaald wordt door de universiteit! Is dat niet nice?!

Waarom studeren in Amerika?

Het is voor heel veel scholieren moeilijk om te bepalen welke richting ze in moeten gaan, er zijn heel veel verschillende richtingen en elke richting heeft wel een leuk aspect. Gelukkig hebben ze in Amerika hier een oplossing voor bedacht. Het eerste schooljaar (freshmen year) wordt gezien als een general year waarin vrijwel iedereen hetzelfde studeert, studenten in Amerika kiezen dan ook pas na hun eerste jaar welke richting ze precies op gaan! Zo heb jij nog een jaartje extra om te bepalen welke richting je op wilt gaan.

Naast het algemene eerste jaar zijn er nog veel meer voordelen aan studeren in Amerika. Jouw Amerikaanse diploma is gelijkwaardig aan veel Nederlandse diploma’s wat betekent dat jij met jouw Amerikaanse diploma prima aan het werk kan zodra jij klaar bent met je studie! Daarnaast studeer je vaak op de vetste campussen zoals jij ze kent van de Amerikaanse films, support je vaak alle sportteams met de hele universiteit én heb je gewoon een te gekke tijd!

Waarom sporten in Amerika?

Studeren in Amerika wordt door internationale studenten vaak gecombineerd met hun sport, het Amerikaanse scholensysteem is dan ook zo gebouwd dat zij programma’s als dit kunnen ondersteunen. Scholen kunnen scholarships aanbieden aan studenten om hen bij de universiteit aan te laten sluiten. Als jij bijvoorbeeld een hele goede tennisser bent en een universiteit wil jou graag in het tennisteam hebben, dan kunnen ze jou een beurs aanbieden. Op basis van hoe veel beurs er nog over is, hoe goed jij bent en je cijfers wordt bepaald hoe veel procent van jouw schoolkosten de universiteit gaat betalen.

Naast de beurzen die te verkrijgen zijn, is de Amerikaanse sportcultuur om het zacht uitgedrukt te zeggen ‘completely different’. De hele universiteit én vaak de gehele stad er omheen is fan van jouw sportteam en zijn vaak aanwezig om jou tijdens een wedstrijd aan te moedigen. Naast de fans beschikt de universiteit vaak over hele professionele faciliteiten en een professioneel team dat jou begeleidt en ondersteunt in jouw atletische carrière.

Hoe kunnen wij jou helpen?

In het Amerikaanse scholensysteem worden super veel verschillende sporten beoefend. Wij helpen atleten in wel 35 verschillende sporten. Hieronder zie je een overzicht van de sporten waar wij de meeste atleten in helpen, benieuwd welke sporten dit allemaal zijn? Check ze hieronder;

Tennis, voetbal, hockey, atletiek, golf, zwemmen, volleybal en basketbal

Zit jouw sport hier niet bij? Geen probleem! Wij hebben ook roeiers, baseballers, dansers, schakers en paardrijdsters geholpen. Wil je toch vrijblijvend kennismaken en kijken of we jou met jouw sport kunnen helpen? Vul het formulier op deze pagina in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

Old Dominion University - Slamstox