College tennis in de Verenigde Staten groeit. Steeds meer jonge tennissers zien dit als de ‘route naar de top’ van de tenniswereld en dat begrijpen wij ook. We willen graag een aantal voordelen van college tennis op een rijtje zetten. Lees verder waarom college tennis de ideale volgende stap voor jou is!

Systeem
Het systeem in de Verenigde Staten is uniek. Beurzen worden toegekend op basis van je kwaliteiten als atleet en / of als student. Deze beurzen vormen vaak de basis voor de uiteindelijke keuze om college tennis te spelen in de Verenigde Staten. Sporten en studeren in de Verenigde Staten is anders dan in alle andere landen omdat je hier de combinatie kunt blijven maken. U hoeft niet het een of het ander te kiezen.

Sociaal aspect
Ook de sociale kant van het verhaal mogen we niet vergeten. College tennis in de Verenigde Staten geeft je de mogelijkheid om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Je doet veel samen met je teamgenoten. Denk aan trainen, wonen en samen reizen naar je wedstrijden. Het feit dat Amerikaanse universiteiten deze beurzen verdelen, geeft veel mensen de kans om een ​​unieke ervaring op te doen als “student-atleet” in de Verenigde Staten.

Sportcultuur
Amerikanen zijn bijna allemaal sportliefhebbers. Dit zie je terug in de bezoekersaantallen. Iedereen is trots op “hun” school en ze zijn meer dan blij om te komen kijken naar degenen die een beurs ontvangen om “hun” school te vertegenwoordigen. De meeste tennissers die college tennis spelen in de Verenigde Staten ervaren dit als een teken van waardering en respect.

Faciliteiten
College tennis in de Verenigde Staten kent bijna geen grenzen. Scholen geven veel geld uit aan studiebeurzen en aan faciliteiten om prestaties zo goed mogelijk te bevorderen.

Heb jij ook ambities om tennis en studie te combineren in Amerika? Neem dan contact op met info@slamstox