Een sterke start voor Slamstox in 2022! Er zijn namelijk twee nieuwe medewerkers begonnen bij Team Slamstox: Kees Heemskerk en Marle van Dessel. Kees is gestart in de rol van College Soccer Recruiter, Marle in de rol van Field Hockey Specialist. Zowel Kees als Marle hebben vier jaar in Amerika hun sport en studie gecombineerd. Ze hebben daarnaast ook veel ervaring opgedaan in hun sport- en professionele carrières, en gaan vol aan de slag om onze student-athletes te begeleiden. Tijd om ze beter te leren kennen!

Kees Heemskerk: vanuit college soccer naar de Eredivisie!

Toen Kees op 12-jarige leeftijd begon bij de jeugdacademie van Ajax als keeper, had hij maar één droom: prof worden. Op 18-jarige leeftijd kwam Kees erachter dat college soccer in Amerika voor hem de beste route was om dit doel te bereiken. Hij begon met wat research en kwam op eigen initiatief in contact met een aantal universiteiten in Amerika. Al snel werd hem een full scholarship aangeboden bij College of Charleston, in het mooie en zonnige South Carolina. Kees rondde zijn HAVO af, stapte in het vliegtuig en beleefde zijn American Dream om voetbal met een studie Psychologie te combineren. En dat dit een succesvolle droom was, werd later wel duidelijk.

Kees werd meteen de starting goalkeeper van de Cougars, en behaalde in zijn eerste jaar de titel van “All-American”. Met zijn team haalde Kees ieder jaar de conference championships en heeft hij meegedaan aan het NCAA national tournament. Op basis van zijn sportieve successen werd Kees in 2014 uitgenodigd voor de MLS Draft. Dat is een selectie van de beste spelers uit alle college teams, die in een trainingskamp gaan strijden om felbegeerde contracten bij profteams.

Uiteindelijk kwam Kees in eerste instantie terecht bij een profclub in Noorwegen, maar daarna maakte hij snel de stap terug naar Nederland. Hij heeft in Nederland gespeeld bij FC Den Bosch en RKC Waalwijk, en met RKC de Eredivisie gehaald in Nederland. Hiermee is Kees de enige speler die vier jaar college soccer in Amerika gespeeld heeft, en daarna de Eredivisie gehaald heeft als profvoetballer. Dreams do come true, people!

Na zijn profcarrière als voetballer besloot Kees om een maatschappelijke loopbaan op te bouwen. Hij heeft een jaar werkervaring opgedaan bij een detacheringsbedrijf, en wilde toch graag de stap terug naar de sport maken. Toen de vacature van Slamstox voorbijkwam, aarzelde hij niet lang:

“Na mijn voetbalcarrière heb ik er lang over getwijfeld wat ik wilde doen, tot ik de vacature van Slamstox voorbij zag komen en ik direct het gevoel had dat dit mij op het lijf geschreven was. Ik heb zelf 4 geweldige jaren in Amerika gehad en ik gun het iedereen om zo’n avontuur mee te maken en draag daar graag mijn steentje aan bij.”

Kees Heemskerk

Kees zal zich vooral gaan inzetten om onze soccer student-athletes te begeleiden in hun proces naar Amerika. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van Kees of wil je gewoon eens met hem kennismaken? Stuur hem dan een berichtje via kees@slamstox.com.

Marle van Dessel: a true college field hockey specialist!

Marle begon op jonge leeftijd al met hockeyen bij HOCO in Oisterwijk. Na het afronden van haar VWO in 2007 trok ze samen met haar tweelingzus Flore de stoute schoenen aan. Ze waren namelijk allebei uitgenodigd door Virginia Commonwealth University, beter bekend als VCU, om te komen hockeyen en studeren in Virginia. Een kans die Marle en Flore niet lieten liggen. Vier geweldige jaren volgden.

Marle werd een van de belangrijkste “foundation players” voor het team van VCU, en sleepte haar team naar het conference toernooi in 2011. De coaches waren zelfs zo enthousiast over de twins, dat later ook hun jongere zusje Rymme werd uitgenodigd om bij VCU te komen hockeyen. Hiermee was de “Van Dessel Family” eigenlijk een van de eerste lichtingen uit Nederland die de Amerikaanse hockeyvelden onveilig maakte.

Na het behalen van haar diploma in Mass Communications, bleef Marle nog langer hangen in Amerika. Bij VCU werd ze een “grad assistant”, dat is een assistent-coach bij het team die tegelijkertijd nog een masterstudie volgt. Marle rondde haar master in Sportmanagement af en kon daardoor nog meer bijdragen aan het al succesvolle team van VCU. Hiermee was het Amerika avontuur van Marle nog niet afgelopen. Later ging ze namelijk werken in het Athletics Communications Department van Georgia Southern University, en leerde ze ook op die manier veel over de Amerikaanse wereld van college sports.

Toen Marle in 2013 terugkwam naar Nederland, vervolgde ze haar hockeycarrière bij Were Di in de Nederlandse promotieklasse. Hier speelt ze inmiddels samen met andere Slamstox field hockey specialisten Marique en Maud. Daarnaast heeft Marle verschillende functies bekleed in zowel de sport- als de eventmanagement branche. De stap naar Slamstox was een mooie en logische vervolgstap:

“Hockeyen en studeren in Amerika heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Super tof dat ik nu bij Slamstox de kans krijg Nederlandse meiden te begeleiden op weg naar ook zo’n ervaring!”

Marle van Dessel

Marle heeft een enorm netwerk opgebouwd in de field hockeywereld, zowel in Nederland als in Amerika. Ze zal zich bij Slamstox vooral bezighouden met het begeleiden van hockeysters in hun proces. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van Marle of wil je gewoon eens met haar kennismaken? Stuur haar dan een berichtje via marle@slamstox.com.

Welcome to the squad, Marle & Kees!