Is reizen naar Amerika mogelijk?

COVID-19 - 1 november 2021

Vanaf 8 november is reizen voor toeristen naar Amerika weer mogelijk. Hiermee komt er een einde aan het inreisverbod dat meer dan 1,5 geleden werd ingevoerd. Let op: alleen volledig gevaccineerden mogen reizen naar Amerika. Hieronder lees je meer over alle voorwaarden waar je aan moet voldoen om naar de Verenigde Staten te reizen.

Voor je reis naar Amerika:

  • Je moet volledig gevaccineerd zijn: dit houdt in na 14 dagen na de laatste vaccinatie. Alle vaccins die in Nederland worden gebruikt, worden geaccepteerd in Amerika.
  • Daarnaast moet je een negatieve coronatest aantonen van maximaal 3 dagen oud. Dus ook als je volledig gevaccineerd bent, is het aantonen van een negatieve coronatest verplicht. Kinderen onder de 2 jaar hoeven zich niet te laten testen.

Tijdens je reis naar Amerika:

Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer. En dus ook in vliegtuigen die naar, binnen of uit de Verenigde Staten gaan én binnen in Amerikaanse luchthavens.

Na aankomst in Amerika:

Na je aankomst in Amerika geldt er op dit moment geen quarantaineplicht. Op de website van de Amerikaanse overheid kun je de laatste informatie vinden over Covid-19.

Terugkomst uit Amerika:

De Verenigde Staten zijn door de toename aan coronabesmettingen vanaf 30 december 2021 een zeerhoogrisicogebied. Voor reizigers die vanuit de VS terugkeren naar Nederland geldt er vanaf deze datum een quarantaineplicht, ook als ze gevaccineerd zijn.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 00:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday