Een interview met Soccer specialist Bram Kaarsgaren

Op 13 december wordt alweer de tweede Slamstox Soccer Showcase georganiseerd! Naast meerdere wedstrijden vindt er dit jaar ook een professionele MLS combine plaats, om jezelf te meten met de statistieken van MLS spelers. We hebben onze soccer manager Bram Kaarsgaren vragen gesteld over de showcase, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten.

Wat houdt de soccer showcase in?

Onze showcase is eigenlijk een ideaal moment om je te laten zien aan coaches uit Amerika.  Dit jaar komen er veel coaches van verschillende universiteiten, actief op verschillende niveaus scouten voor hun team. Recruiten noemen ze dat. We willen meer dan alleen een wedstrijd bieden, dus maken we er een volledige voetbaldag van, waarbij de ochtend bestaat uit MLS-combine testen, gevolgd door een lunch, daarna wedstrijden en een afsluiting.  

Hoe komt de showcase eruit te zien?

We beginnen de dag op de trainingsvelden van FC Eindhoven AV. Hier is de mogelijkheid om om te kleden, waarna we meteen beginnen met een goede warming-up. Vervolgens vind er een professionele MLS-combine plaats waarbij je wordt getest op onder andere sprong, sprint en kracht. De resultaten krijg je later mee naar huis en kun je bijvoorbeeld vergelijken met professionele spelers uit de MLS.

Na het ochtendprogramma wordt er gezorgd voor een goede lunch, zodat je alle voedingsstoffen binnen hebt om een goede wedstrijd te kunnen spelen. Tijdens de lunch vertellen we de teamindeling, daarna gaan de eerste teams naar buiten voor een warming-up en zullen ze daarna hun wedstrijd spelen. Alle wedstrijden worden gespeeld op het veld van het FC Eindhoven stadion.

Hoe ziet de MLS-combine eruit?

In Amerika houden ze ontzettend veel van data en statistieken. Daarom worden voor bijna alle Amerikaanse sporten combines gehouden om atleten te meten en te vergelijken. Er hangt verder niks vanaf, maar het is zeker leuk om te weten in hoeverre jou atletisch vermogen verschilt van professionele MLS spelers. Er wordt onder andere getest op topsnelheid (sprinten in een rechte lijn), agility (wendbaarheid) en kracht. Wij noteren de gegevens en zullen deze later aan je terugkoppelen, zodat je ook weet waar er misschien nog ruimte voor verbetering is de komende periode.

De opzet lijkt wat anders dan afgelopen jaren. Kun je hier wat meer over vertellen?

Het verschilt inderdaad iets van de vorige editie. We wilden het graag groter aanpakken, waardoor er hopelijk ook meer coaches op af komen. Dat lijkt op voorhand gelukt, want we hebben al veel meer aanmeldingen van coaches dan vorig jaar. Voor sommige spelers is het daarnaast misschien ook de eerste keer dat ze echt in een stadion spelen. Een mooie kans die we al onze spelers willen geven en hopelijk ook een extra motivatie. Verder draait het natuurlijk gewoon om lekker voetballen en meer te weten te komen over college voetbal en Amerika.

Welke coaches komen er naar de showcase?

We maken binnenkort bekend welke coaches aanwezig zullen zijn! Houd hiervoor onze socials ook goed in de gaten. Maar we hebben momenteel al coaches van meerdere niveau’s die aanwezig zullen zijn.

Wat gebeurt er met spelers die geen interesse wekken bij coaches tijdens de showcase?

Tijdens de showcase is het inderdaad mogelijk om in contact te komen met coaches. Je kan dan de mogelijkheid krijgen tot een speeddate met een bepaalde coach. We hopen natuurlijk dat alle spelers interesse krijgen van een of meerdere coaches, maar dat kunnen wij niet garanderen. We hopen met de komst van coaches van verschillende niveaus, dat de kans groter is dat iedereen op interesse kan rekenen, maar dat is dus geen zekerheid.

Niet getreurd want een wedstrijd zegt natuurlijk niks. Ook niet alle coaches zullen aanwezig zijn op de showcase, dus er zijn nog genoeg mogelijkheden om een mooie school te vinden. Daarnaast zullen we wedstrijden opgenomen worden en kunnen we deze beelden gebruiken voor het vervolg van jouw proces.

Waar vind ik meer informatie en meld ik mij aan?

Meer informatie over de soccer showcase vind je hier. Stel je vragen ook gerust aan onze soccer manger Bram via bram@slamstox.com.
Ben jij enthousiast geworden en wil je jezelf graag aanmelden voor de soccer showcase? Dat kan! Klik snel op onderstaande button en verzeker je van jouw plekje.