Het proces

Slamstox is gespecialiseerd in het complete proces om student-athlete te worden. Samen met onze student-athletes en hun ouders maken we een persoonlijk en tailor-made plan, dat wordt gemonitord in onze unieke Slamstox App.

Wil jij een student-athlete worden?

Dat is een belangrijke en life-changing beslissing. Je kunt maar een keer in je leven student-athlete worden en jouw carrière in de USA is de springplank voor wat je gaat doen na je tijd als student-athlete. Daarom geloven wij erin dat een perfecte voorbereiding absoluut noodzakelijk is. Het proces om te kunnen sporten voor een Amerikaanse universiteit is complex, neemt tijd in beslag en speelt bovenal een belangrijke rol in het bepalen naar welke universiteit je uiteindelijk gaat. Slamstox begeleidt student-athletes en hun ouders gedurende het complete proces. Dit doen wij stap-voor-stap, aandachtig en met persoonlijke begeleiding.

Stappen in het proces

Een overzicht van de belangrijkste stappen. In de Slamstox App hebben je ouders en jij maximale controle en overzicht!

Persoonlijk gesprek met Slamstox; what is your dream?

Jouw achtergrond, ambities en wensen zijn belangrijk voor ons om je succesvol door het proces te kunnen begeleiden. In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw specifieke situatie en maken we een tailor-made plan. Voorbereiding is key!

Vaststellen speel-gerechtigdheid

Student-athletes moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om te mogen sporten voor een universiteit. Dit zijn zowel academische als atletische voorwaarden. Samen doorlopen we het "eligibility" proces zodat we er zeker van zijn dat we aan de criteria voldoen.

Toelatingstesten

De SAT en de TOEFL testen je kennis op het gebied van Engels en Wiskunde. Universiteiten in Amerika hebben bepaalde scores als toelatingseis. Wij helpen je studeren en voorbereiden voor deze examens zodat je met alle vertrouwen de test kunt maken.

Jouw Slamstox Profiel & Video's

Wij maken jouw Slamstox profiel gebaseerd op jouw academische en sportieve highlights. Samen met actiefoto's en video's geeft dit de coaches in de VS een eerste indruk van jou als student-athlete.

De juiste universiteiten contacteren met jouw profiel

Er zijn meer dan 1,000 universiteiten die studiebeurzen aanbieden voor student-athletes. Die zullen vast niet allemaal een goede match zijn voor jou. Gedurende het proces kiezen we zorgvuldig de juiste scholen uit en contacteren we de scholen en coaches die voor jou interessant zijn. Dit zorgt voor een persoonlijke en tailor-made aanpak die uniek is en door de Slamstox atleten zeer gewaardeerd wordt!

De perfecte match maken

Er zijn veel factoren die bepalen of een universiteit goed bij jou past. Het sportieve niveau, het academische niveau, de locatie, de grootte van de universiteit, de coach en de hoogte van de scholarship zijn voorbeelden van belangrijke aspecten van jouw beslissing. Samen gaan we de perfecte match voor jou vinden.

Cijferlijsten, inschrijvingen en ander papierwerk

Er komt veel papierwerk bij kijken. Cijferlijsten van de middelbare school, inschrijvingen, motivatiebrieven, aanbevelingsbrieven en test scores zijn voorbeelden van de documenten waar we voor moeten zorgen. Wij weten wat de Amerikaanse scholen verwachten en zorgen dat de documenten goed voorbereid worden.

Woonruimte, verzekeringen en overige administratieve zaken

Wil je op de campus wonen of in een appartement in de stad? Behoud je je internationale verzekering of kies je voor de verzekering van de universiteit? Heb je de juiste medische papieren om een student te worden aan jouw gekozen universiteit? Veel vragen die we samen beantwoorden om de situatie voor jou optimaal te maken.

Paspoort, visum en reisdocumenten.

Elke internationale student die in de VS wil studeren is verplicht de juiste formulieren en een F-1 visum in zijn of haar paspoort te hebben. Om deze papieren te ontvangen, maken we een afspraak bij de ambassade en vullen we een aantal online formulieren in. We zorgen ervoor dat deze stappen goed verlopen zodat je soepeltjes door de douane komt!

Stap in het vliegtuig en live the dream!

Is alles geregeld en ben je klaar om jouw Amerikaanse avontuur aan te gaan? Dan ben je er klaar voor om in het vliegtuig te stappen en om je droom waar te maken! We blijven je natuurlijk volgen en houden contact met je als je in de VS bent. Ook zijn onze collega's in Amerika altijd voor je beschikbaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?