Voor student-athletes ziet het leven er tijdens de Corona crisis heel anders uit. Geen sport, geen trainingen, geen wedstrijden, en zelfs geen lessen op school. Je bent je hele leven bezig met je sport, maar nu ben je verplicht om voorlopig thuis te zitten. Wat kun je als student-athlete doen tijdens de Corona crisis?

Gelukkig kun je nog steeds veel dingen doen om jezelf, maar ook de mensen om je heen, te helpen in deze tijd. Daarnaast is het nu een perfect moment om aan dingen te werken waar je normaal gesproken niet aan toe komt, om straks na de Corona crisis weer volop te kunnen knallen.

Onderstaand een paar tips van het Slamstox team. Doe er je voordeel mee!

1. Blijf fit!

Dit zou voor elke student-athlete natuurlijk bovenaan de lijst moeten staan. Het seizoen in Amerika is voor nu misschien afgelopen, maar er gaan nieuwe seizoenen komen. Daarin moet ook jij jezelf weer bewijzen tegenover je teamgenoten en coaches. De student-athletes die volgend jaar fit aan de start verschijnen, zijn degenen die het meeste kans maken om te gaan winnen. Los van je gebruikelijke oefeningen, kun je heel veel body exercises doen, online yoga lessen volgen, en werken aan je core & stability. Wij zijn zelf grote fan van de explosiviteits- en snelheidsoefeningen van Pierre’s Elite Performance. Ben je op zoek naar wat meer creativiteit en uitdaging met andere sporters, kijk dan eens naar het YouTube kanaal van onze partner Amjoy Tigers!

2. Werk aan je mindset

Elke student-athlete weet hoe belangrijk het is om mentaal op en top te presteren tijdens trainingen en wedstrijden. Hier wordt relatief gezien nog weinig aandacht aan besteed door sportcoaches vergeleken met fysieke en technische trainingen. Je kunt hier zelf heel veel aan doen. Heb je bijvoorbeeld wel eens een boek gelezen over mindset? Een echte aanrader is “The Young Champion’s Mind” van sports psychologist Jim Afremow. Dit boek is speciaal geschreven voor student-athletes! Ben je niet zo van het lezen en wil je liever luisteren naar een goede podcast? Luister dan eens naar “The 10 pillars of peak mental performance” van Brian Cain, oud college baseball coach. Onze fans die echt opgelet hebben, zagen Brian al voorbij komen tijdens onze wekelijkse Words of Wisdom op de Slamstox Instagram.

3. Help je coach met recruiting

Voor elke college coach is het nu een hectische periode. Seizoenen zijn afgelast, wedstrijden en trainingen gaan niet meer door en niemand weet wanneer er weer gespeeld kan worden. Daarnaast hebben de spring sports seniors een extra jaar eligibility toegewezen gekregen van de NCAA. Het is voor veel coaches nog onduidelijk wat voor impact dit gaat hebben op hun teams, de rosters en de scholarship limieten van volgend jaar. Jouw coach kan op dit moment een extra steuntje in de rug hard gebruiken. Help je coach daarom mee met het zoeken naar nieuwe toppers voor volgend jaar. Hier help je niet alleen je coach, maar ook je team en je eigen kansen mee! Check onze Slamstox Student-Athletes voor onze available recruits. Zit er iemand bij waarvan je denkt dat hij/zij goed in jullie team zou passen? Neem dan contact op!

4. Maak je klaar voor life after college

Veel student-athletes zijn tijdens hun studie in Amerika ook al bezig met de voorbereiding op het leven na college athletics. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om nog prof te worden. Gelukkig leer je als student-athlete heel veel dingen die ook op andere vlakken in het leven goed zijn voor je carrière. Je bent internationaal opgeleid, spreekt vloeiend (business) Engels, hebt een groot netwerk en topsport-discipline. Daarnaast weet je hoe het is om je tijd goed te managen, ben je een team player en heb je leadership skills. Heb je wel eens nagedacht over wat je na college wil gaan doen? Slamstox is bezig met het opzetten van een nieuwe service voor de student-athletes die terugkomen naar Nederland en hier een baan gaan zoeken. Schrijf je snel in via ons “intake formulier” om in aanmerking te komen voor deze toffe uitdaging!

5. Doe iets terug voor je community

Een no-brainer voor elke student-athlete. Jij bent hartstikke fit en gezond, maar niet iedereen heeft dat geluk op dit moment. Je kunt heel veel mensen om je heen helpen. Doe de boodschappen voor je opa of oma, help je overbuurvrouw met haar voortuin, of bied je kennissen aan om op de kinderen te passen zodat zij kunnen werken. Er is vast iets te bedenken om het leven van de mensen om je heen een beetje gemakkelijker te maken. Hier krijg je in ieder geval heel veel dankbaarheid, positieve energie en extra fans voor terug!

6. Neem extra tijd voor vrienden & familie

Als student-athlete ben je veel in het buitenland, aan het reizen, en met je sport bezig. Normaal gesproken ben je zelfs maar maximaal 3 a 4 maanden per jaar in Nederland. Nu is een mooi moment om weer wat meer tijd met familie door te brengen. Welke gekke verhalen heb je te vertellen? Heb je nog broers of zussen om te verslaan met een ouderwets bordspel? Of misschien is het leuk om eens wat foto’s en video’s van je universiteit te laten zien aan de familie-leden die eigenlijk geen idee hebben van wat je allemaal aan het doen bent in Amerika? Investeren in je relaties met familie is altijd goed om te blijven doen!

7. Maak video-analyses en leer van je eigen fouten

De beste student-athletes willen altijd beter worden. Dit betekent ook dat je wil leren van je eigen fouten. Hoe vaak kijk jij wedstrijdbeelden terug van jouw wedstrijden? In hoeverre kun je hiervan leren om in de toekomst verder te ontwikkelen? Wist je dat de legendarische Kobe Bryant elke wedstrijd volledig terugkeek om zijn eigen fouten eruit te halen en juist daar heel veel van te leren? Vraag je beelden op bij je coach en leer van je eigen fouten! Daarnaast is het ook altijd een goed idee om op Youtube te zoeken naar jouw favoriete atleten en te leren van hun wedstrijden. Use the internet!

8. Share your content en neem deel aan een interview met Slamstox

Gedurende jouw tijd als student-athlete maak je heel veel toffe foto’s en video’s. Er zijn enorm veel mensen in Nederland die graag willen zien hoe het leven eraan toe gaat bij jou. Heb je mooie foto’s of leuke video’s die we zouden moeten delen met onze volgers in Nederland? Stuur ze dan zeker naar ons toe zodat we er mooie graphic designs van kunnen maken! Daarnaast vinden we het ook altijd leuk om persoonlijke interviews te houden over je achtergrond, verhalen, en ambities als student-athlete. Een mooi voorbeeld hiervan is ons interview met tennisser Jaap Aaldering. Als je een echte pro bent, kun je ook meedoen met onze Around & About video’s. Lijkt het je leuk om hier ook aan mee te doen? Stuur een berichtje en let’s do this!

9. Maak een album met foto’s en video’s van jou en je team

Als student-athlete vliegt de tijd voorbij. Voor je het weet ben je klaar met je studie en moet je die fantastische college sports career alweer achter je laten. Iedereen die al afgestudeerd is in Amerika, zal dit kunnen beamen. Het is heel erg leuk om later terug te kijken op een mooie tijd, en foto’s en video’s brengen mooie herinneringen boven. Neem de tijd om een mooi foto-album te maken, of zet een toffe video in elkaar met alle highlights van je afgelopen jaar. Wisten jullie dat onze field hockey collega Kim dit ook gedaan heeft na haar eerste jaar, en er nog regelmatig met een brede glimlach naar kijkt? Check hier de video van haar freshman highlights en doe inspiratie op!

10. Werk vooruit aan je studie en competenties

Een ding is zeker; je bent nog niet klaar met leren en studeren. Het is altijd een goede tijd om vooruit te denken aan je studie. Wat kun je alvast voorbereiden voor de (online) examens van later dit jaar? Welke extra vakken kun je volgend jaar gaan volgen om je diploma nog aantrekkelijker te maken? Denk daarnaast ook eens aan ontwikkeling buiten je studierichting. Hoe handig ben je met computers en waar ben jij echt een pro in? Neem als voorbeeld eens de tijd voor een online cursus “software development”, want de kans is groot dat je hier later heel veel profijt van zult hebben. Een leuk programma hiervoor is The Code Player.

Heb je nog meer inspiratie nodig of heb je nog goede tips voor je mede student-athletes? Stuur een mailtje naar info@slamstox.com en we helpen je graag!

Slamstox wenst iedereen veel sterkte en gezondheid toe in deze moeilijke periode. Keep your head up!