Nederlands kampioene op de 800 meter in 2016, daardoor gekwalificeerd voor de EYOF (European Youth Olympic Festival) en nu haar American Dream in North-Carolina: we hebben het over onze Slamstox-topper Famke Heinst!

De 21-jarige hardloopster uit Spijk rent sinds 2017 als ‘panther’ voor de High Point University. Haar succes begint in 2017, dan wordt ze bekroond tot ‘Big South Champion’ op de mijl en de 3000 meter. In 2018 wordt ze uitgeroepen tot ‘Big South Runner of the Year’ en breekt ze het schoolrecord op de 5000 meter. In 2019 ontvangt Famke de titel voor ‘Big South Most Outstandig Track Performer of the Year’!

We weten dat Amerikanen graag titels weggeven, maar het rijtje dat Famke op haar naam heeft staan is echt indrukwekkend! Deze Junior Panther heeft nog even te gaan op haar universiteit, en wil na haar collegetijd op atletisch gebied zo ver mogelijk komen. Haar motivatie en doorzettingsvermogen maakt haar tot waar ze nu staat: de juiste ingrediënten voor een succesvolle student-athlete. Go Famke!

“High Point University belooft studenten een ‘extraordinary experience’ en daar is geen woord aan gelogen! Het is een groot avontuur en een bijzondere ervaring, waar je de rest van je leven trots op terug kunt kijken!”

Famke Heinst – Slamstox Athlete

Nieuwsgierig geworden naar HPU en de panthers? Lees hieronder meer!

De campus van High Point University (HPU)

High Point University ligt in de stad High Point, in het Noordwesten van North Carolina. De stad zelf heeft slechts 100.000 inwoners, dat maakt HPU een belangrijk onderdeel van High Point! Rondom de stad vind je veel mooie natuurparken, zoals the Appalachian Mountains: een mooi uitstapje voor de panthers van High Point!

Maar ook andere mooie steden en plaatsen vind je rondom de universiteit. Zo liggen Raleigh en Charlotte op 1,5 uur rijden. Voor een bezoekje aan Atlanta en de Atlantische Oceaan zul je wat langer de weg op moeten, beiden liggen zo’n 4 uur van High Point vandaan. Maar ach, 4 uurtjes…? Piece of cake, zeggen die Amerikanen dan!

Niet alleen de omgeving, maar ook de campus zelf is om door een ringetje te halen! HPU is een Private University sinds 1924 en staat bekend om het intensief begeleiden van studenten. Het motto van HPU is dan ook ‘Nothing without divine guidance’. Bij het zien van de campus krijg je bijna het gevoel dat je in de Efteling bent: het water, de perfect bijgehouden tuintjes en het bijzondere schoolgebouw maakt het sprookjesachtig mooi! Het is dan ook geen straf dat studenten verplicht worden op de campus te wonen totdat de ‘senior status’ bereikt is.

Ben je ook nog lang niet uitgekeken? Check dan hier de campus map en virtual tour van High Point!

Sport

De HPU Panthers spelen sinds 1999 in de NCAA Division 1 en zijn onderdeel van de Big South Conference. Met uitzondering van het lacrosse team: zij spelen in de Southern Conference. De Panthers bestaan uit 16 sportteams die de school vertegenwoordigen. In de afgelopen jaren hebben de Panthers 9 Big South Conference titels weten te bemachtigen.

De grootste arena’s op de campus zijn ‘The Millis Center’ (basketbal en volleybal), ‘Vert Stadium’ (atletiek, voetbal en lacrosse) en ‘Williard Stadium’ (honkbal). Tijdens de wedstrijden kleuren de tribunes paars en wit en doen de toeschouwers er alles aan om de panthers op scherp te zetten. Uiteraard is mascotte Prawler the Panther ook van de partij!

Vert Stadium is de thuisbasis voor de atletiekteams, twee Panthers die opgeleid zijn in dit stadion haalde later de Olympische Spelen: Taylor Milne uit Canada en Tamas Kovacs uit Hongarije. Beiden kwamen tijdens verschillende spelen uit voor hun land. Welke Panther volgt? Famke Heinst from the Netherlands, als je het ons vraagt!

En wist je al dat er een zojuist afgestudeerde Slamstox-topper het team van Famke gaat versterken? Atletiek talent Terra Muntjewerff vertrekt dit jaar naar High Point om daar als Panther het beste uit zichzelf te halen! To be continued…

Studie

Met de (sport)faciliteiten zit het op de campus dus wel goed. Maar sporten en studeren, dat is waar het om draait in College Sports. Daarom wordt er ook op academisch gebied flink aan de weg getimmerd door de High Point Panthers.

De school biedt enorm veel opleidingen aan: van theater tot biologie. Ben je benieuwd of jouw specifieke opleiding ook aangeboden wordt? Check dat dan even hier!

HPU is een kleinere private university die iedere student zo persoonlijk mogelijk wil begeleiden, daarom is er veel mogelijk in de aangeboden lesprogramma’s. Semesters volgen op andere plekken in de wereld, extra culturele vakken of nét dat beetje meer uitdaging: High Point denkt met je mee.

Wil jij, net als Famke, student atleet worden op HPU en transformeren tot panther? Of wil je gewoon meer informatie? Reach out to us!

Last but not least: Famke heeft eerder dit jaar een Q&A met ons gedaan, waarin ze nog veel meer verteld over haar tijd in Amerika! Check hier de Q&A met Famke!