Deze week zetten we weer een nieuwe universiteit in de spotlight: Hillsborough Community College ook wel HCC genoemd. Deze prachtige public community college is gelegen in de staat Florida, in Tampa en staat bekend om haar mooie campus waar zwembaden en palmbomen niet te missen zijn. Op deze universiteit hebben ze de volgende sportteams: basketball (mannen + vrouwen), baseball, softball, tennis (vrouwen) en volleyball (vrouwen).

Onze Slamstox topper Esmee Andresen komt sinds 2021 uit voor het tennisteam, is intussen Sophomore en mag zich een Hawks noemen. Esmee heeft tijdens de NJCAA Nationale Kampioenschappen zowel de dubbel als singles gewonnen! GO HAWKS!

Esmee Andresen – HCC

Campus

De campus van Hillsborough College staat vol met palmbomen en het zwembad is ook niet te missen. Als student woon je hier in een van de prachtige appartementen op de campus. Een zwembad, barbecue, pooltafel, beach volleyball veld, fitness centrum noem het maar op, bij HCC hebben ze het!

HCC is gelegen aan de oostkust van Florida, ook wel de ‘sunshine state’ genoemd. Binnen no time zit je in de stad Tampa waar niet alleen hoge gebouwen en veel winkels te vinden zijn, maar ook de heerlijke tropische stranden. Een van de mooiste stranden van Amerika is gelegen op een afstand van maar 30 minuten rijden van de campus. Dit is allemaal goed te bereiken met de trein, metro en bus vanuit de HCC campus. Voor het gemak hebben studenten vaak een fiets om zich makkelijk te kunnen verplaatsen op de kortere afstanden. Typisch Nederlands dus. Check deze link om meer te zien over de campus van Hillsborough Community College!

Housing – Hillsborough Community College Campus

Sport

Hillsborough Community College biedt verschillende sporten aan: basketball, baseball, softball, tennis en volleyball. Met deze sporten zijn ze actief in de NJCAA Division I, Junior Colleges waar 525 scholen actief in zijn.  Dat de focus bij Hillsborough vooral ligt op de sporten die ze wel aanbieden, dit is goed terug te zien bij het tennis, ze hebben namelijk 28(!) tennisbanen.  

Mascotte HCC

De tennisbanen van HCC zijn niet alleen de thuishaven van de Hawks, maar ook trainen een aantal proftennissers hier regelmatig. Onder andere Ash Barty, voormalig nummer een van de wereld bij de vrouwen, was hier regelmatig te vinden. Check bijvoorbeeld deze video.

De sportteams van HCC staan ook wel bekend onder de naam Hillsborough Hawks. De mascotte van deze universiteit is dan ook een havik. De kleuren van de school zijn Blauw, wit en goud. De sporters zijn dan ook te herkennen aan hun wit/blauwe kleding.

Studie

Hillsborough Community College, de naam zegt het al, is een community college. Dit wil zeggen dat je hier tweejarige opleidingen kunt volgen, hierna kun je doorstromen naar een vierjarige universiteit om hier jaar drie en vier af te ronden. Hillsborough staat bekend om de creatieve kansen die worden aangeboden. In dit creatieve centrum kunnen studenten zich bezig houden met kunst, design, fotografie, mode, muziek en meer. Niet alleen op creatief gebied blinken ze uit maar ook op andere studierichtingen. Hieronder een overzicht van de populairste majors: 

  • Vrije kunsten en geesteswetenschappen
  • Spoedeisende medische technicus
  • Bedrijfskunde
  • Verpleegkunde
  • Criminologie

Hillsborough telt momenteel zo’n 20.000 studenten, zowel Amerikaanse studenten als vele internationale studenten. Je zal dus te maken hebben met heel wat nieuwe nationaliteiten als je hier gaat studeren. De internationale studenten zijn voornamelijk te vinden in de verschillende sportteams van Hillsborough. Over het algemeen zijn de studenten erg enthousiast over de algemene sfeer en atmosfeer die op de campus hangt.

HCC Campus

Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over Hillsborough Community College, naast deze mooie universiteit zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige scholen. Wil je meer weten over de verschillende universiteiten of over het combineren van studeren en sporten in Amerika? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!