Top-atleet zijn in twee sporten, je komt het niet vaak tegen. Maar onze Joyce Nouws is er een goed voorbeeld van! Waar Joyce tot haar 16e nog hoog en competitief voetbalde, begon het voetbalveld daarna steeds meer ruimte te maken voor de tennisbaan. In de zomer van 2017 komt ze, samen met broertje Bart, bij de Amjoy Tigers terecht.

Het is pas vanaf dan dat Joyce vaker dan twee keer per week op de baan staat. Even later verhuist ze samen met haar broertje vanuit hun ouderlijk huis in Sprundel naar Eindhoven, om zo intensief mogelijk met tennis bezig te zijn. En dat is niet zonder succes: in de zomer van 2018 speelt Joyce haar eerste nationale toernooien en komt ze al snel in de Nederlandse top 200 terecht. Grote stappen, in een korte periode.

Inmiddels zijn Eindhoven en Sprundel ingeruild voor Fort Lauderdale. Daar zit inmiddels het eerste seizoen erop, een succesvol seizoen waar deze harde werkster grote stappen gemaakt heeft. Deze zomerstop traint ze veel bij Amjoy, daarna zal ze weer terugkeren bij de Seahawks. En dit jaar vliegt ze niet alleen terug: ook broertje Bart transformeert van Amjoy Tiger tot Keiser Seahawk! Hij volgt zijn zus naar Florida, om samen de tennisteams van Keiser te versterken en te gaan studeren aan de gerenommeerde universiteit in Zuid-Florida. een bijzondere ervaring voor beide Slamstox-toppers.

Keiser University is een mooi gelegen universiteit in Fort Lauderdale, waarover we je in dit artikel nog veel meer gaan vertellen. Maar wat maakt deze Universiteit nu het meest bijzonder? We vroegen het Joyce:

“What I like most about Keiser University is the small and beautiful campus. The small number of students makes it very personal. Almost all students and professors on campus know you, and you know them.”

Joyce Nouws – Slamstox tennis player

Nieuwsgierig geworden naar KU en de Seahawks? Lees hieronder meer!

De campus van Keiser University

Keiser University is in 1977 opgericht door Arthur en Evelyn Keiser. Gedurende de afgelopen 43 jaar is KU uitgegroeid tot Florida’s derde grootste non-profit universiteit. Er wordt lesgegeven op 21 verschillende plekken in Florida. De hoofdlocatie is in Fort Lauderdale, op deze locatie zit ook het grootste aantal studenten. Het totaal aantal studenten? 22.000! Dat is voor Amerikaanse begrippen niet eens zoveel. Maar zoals Joyce al zegt, het kleinschalige: dát is wat KU nu zo speciaal maakt.

In de University Spotlight van vorige week hadden we het over de mooie locatie van Pepperdine University, maar ook de locatie van Keiser University kan zo in een vakantieboekje! Fort Lauderdale, ook wel ‘het Venetië van Florida’ genoemd. Die bijnaam heeft het te danken aan de kilometerslange waterwegen die dwars door de stad lopen.

Fort Lauderdale is een populaire vakantiebestemming, met mooie bars, restaurants én parelwitte stranden van in totaal 11km lang! Daarnaast is de gemiddelde temperatuur er rond de 24 graden en zijn er jaarlijks zo’n 3000 zonuren om van te genieten. Ter vergelijking zochten we het even op, en dat is dus het dubbele van Nederland! Hebben jullie goed bekeken, Bart en Joyce…

En alsof dat nog niet genoeg was: Miamiiii Baby…. ligt op nog geen 40 minuten rijden naar het zuiden! Krokodillen spotten in de Everglades of je ogen uitkijken op de Ocean Drive, het is een doodnormale vrije dag voor de Seahawks…. Work hard, play hard!

Wil je graag nog wat specifiekere informatie over de campus? Dat kan! Bekijk via de volgende linkjes een campus video tour, een dorm room tour en zelfs een virtual tour!

Sport

The Seahawks zijn onderdeel van de NAIA en komen uit in The Sun Conference. Het football team is hierbij de enige uitzondering, zij spelen in de Mid-South Conference.

Bij wedstrijden is het logo van de Seahawks en de licht- en donkerblauwe kleur overal terug te vinden. Dit zorgt voor een mooie sfeer in de verschillende stadia. Ook de ‘spirit squad’ is van belang voor de mooie sfeer tijdens wedstrijden.

Sinds 2003 hebben de Seahawks 7 NAIA-Championships weten te behalen. Drie van de zeven gouden plakken gingen naar het golf team, twee keer wonnen de zwemmers het kampioenschap en ook het tennis- en voetbalteam hebben het kampioenschap weten te behalen.

Naast de meest voor de hand liggende college sports heeft KU ook een E-Sports team! Een sport die wereldwijd steeds populairder wordt, en dus ook op de Amerikaanse universiteiten. De 18 spelers in het E-Sports team zijn opgedeeld in drie verschillende specialismen: League of Legends, Counter Strike en Fornite. E-Sports worden steeds populairder op college niveau. Let the games begin..

KU ligt in Florida en in Florida wordt veel gevist. Dus eh, je raadt het al.. KU werd bijna genoodzaakt er nog een bijzondere college sport op na te houden: fishing dus! Alhoewel hier nog geen officiële sport van gemaakt is, wordt het wel erg serieus genomen. Alle visliefhebbers van universiteiten in Florida kunnen mee doen aan het evenement dat sinds vorig jaar georganiseerd wordt. Ongeacht hoe goed je bent, je mag altijd meestrijden om de grootste joekel binnen te hengelen voor jouw universiteit. Because a bad day of fishing beats a good day of anything else!

Studie

Klinkt allemaal sprookjesachtig, dat krokodillen spotten, chillen in Miami en vissen voor de lol. Maar de Seahawks werken natuurlijk ook hard: zowel op als naast de sportvelden. KU is verdeeld over 21 locaties in Florida en biedt in totaal meer dan 100 bachelors, masters en associate degrees aan. Ook zijn internationale studies makkelijk te volgen bij partner universiteiten in San Marcos, Nicaragua, Taiwan, Seoul en Shanghai.

De opleidingen zijn opgedeeld in de volgende categorieën:

  • Accounting
  • Business
  • Chiropractic
  • Criminal Justice
  • Culinary
  • Education
  • Engineering
  • General studies

De keuze is dus reuze en voor bijna ieder specialisme ben je bij KU aan het goede adres. Ben je benieuwd of jouw opleiding ook aangeboden wordt bij KU? Check het in deze lijst met alle programma’s!

Wil jij, net als Joyce en Bart, een student atleet worden op KU? Of wil je gewoon wat meer informatie? Reach out to us!