Deze maand besteden we in onze University spotlight aandacht aan The University of Arizona. Een publieke school met erg succesvolle sportteams. Voor student-athletes ook zeker interessant omdat er hele mooie faciliteiten zijn en heel erg veel ervaring te vinden is.

Arizona is een publieke universiteit met een geweldige campus en sportteams. Haar sportteams komen vooral uit in de Pac-12 conference in NCAA Division I. Op deze school studeren meer dan 45.000 studenten en zijn bijna 500 student-athletes actief. Dit is dan ook een absolute topschool voor student-athletes met tal van verschillende sporten. Ook een van onze Slamstox atleten Puk Stubbe speelt voor deze universiteit, lees snel verder wat Arizona allemaal te bieden heeft en later meer over Puk!

Arizona Stadium – University of Arizona

Locatie

The University of Arizona is gelegen in Tucson, in de staat Arizona. De stad ligt bijna tegen de Mexicaanse grens aan en het is er dus heel het jaar door lekker weer. In Tucson en de omgeving is ook zeker genoeg te doen voor student-athletes, zo zijn er superleuke bars en restaurant in de Mexicaanse stijl en zijn er in de omgeving diverse parken zoals Sabino Canyon te vinden.

Sabino Canyon – Arizona

De Campus van Arizona is bijzonder groot met maar liefst 179 gebouwen met onder andere een hele mooie boulevard. Een van de hoogtepunten voor de studenten is het student recreatie center. Ze hebben twee enorme recreatiecentra, waarvan eentje meerdere zwembaden heeft, waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer. Het andere centrum is vooral gericht op fitness, indoor sport en andere sportieve activiteiten.

Recreational center – University of Arizona

Sport

Arizona heeft 19 sportteams die allemaal spelen in NCAA Division 1 en komen voornamelijk uit in de Pac-12 Conference samen met onder andere Colorado, UCLA, USC en Utah. De echte toppers dus! De sportteams zijn verdeeld over 8 teams voor mannen en 11 teams voor vrouwen. Waaronder swimming & diving, gymnastics en volleyball. De naam ‘Wildcats’, de bijnaam van de sportteams van deze universiteit, komt van een American Football wedstrijd uit 1914 waarin de strijd werd bestempeld als een strijd van ‘Wildcats’.

Sport Campus – University of Arizona

Een ander leuk feitje over de Wildcats is dat ze ook bekend staan om hun verhitte strijd met de Sun Devils van Arizona State University. Deze rivaliteit staat bij velen dan ook bekend als een van de meest bittere in het land! Ze spelen tegen elkaar in een speciale head to head competitie genaamd de State Farm Territorial Cup Series waarin ze met 18 teams tegen elkaar spelen. De strijd wordt ook wel ‘The Duel of the Desert’ genoemd.

Battle of the Desert 2016 – Tucson Arizona
Wilbur & Wilma – Arizona State

De mascottes van Arizona zijn twee Wilcats genaamd Wilbur and Wilma, die bijna bij iedere wedstrijd van de sportteams terug te vinden zijn. Een leuke traditie is dat ieder jaar na de laatste basketbalwedstrijd de identiteit van de twee Wildcats wordt onthuld. Een leuke traditie met twee unieke mascottes!

In 2021 vertrok een van onze eigen Slamstox volleybalsters naar deze universiteit. Puk Stubbe had al de nodige internationale ervaring toen ze besloot om het Amerika avontuur aan te gaan. In haar eerste seizoen werd ze twee keer tot Freshman van de week bekroond en haalde ze het Freshman team van het jaar in de PAC-12 Conference.

Puk Stubbe – Arizona Volleyball 2021

Studie

The University of Arizona is een hoog gerankte publieke universiteit met bijna 30.000 undergraduate studenten en bijna 15.000 graduate studenten. Wist je trouwens dat deze universiteit gerankt staat op nummer 40 van 1.356 universiteiten als het gaat om universiteiten in Athletics? Voor een student-athlete is dit dus een hele interessante school!

Bij Arizona kun je in enorm veel richtingen je studie volgen. De meest populaire opleiding is psychologie, maar daarnaast zijn de volgende vier majors ook erg populair:

  • Liberal Arts and Humanities
  • Psychiology and Pathology
  • Communications
  • Economics
University of Arizona Main Library

Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over de University of Arizona, naast deze mooie universiteit zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige scholen. Wil je meer weten over de verschillende universiteiten of over het combineren van studeren en sporten in Amerika? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!