Na jaren hard werken op zowel de hockeyvelden van Oranje Rood als in de schoolbanken van het Van Maerlant Lyceum, was Anthe er meer dan klaar voor: in 2018 begon zij aan haar American Dream! Met een VWO-diploma én al veel hockeyervaring op zak stapt de Eindhovense op het vliegtuig naar Iowa. Met rugnummer 6 komt ze daar als Hawkeye uit voor de University of Iowa.

Als kind speelde Anthe ook nog eens tennis, maar later besloot ze zich helemaal op hockey te focussen. Of hockey er bij Anthe met de paplepel ingegoten is? Wij denken van wel! Haar beide ouders hockeyde ook veel. Als sterke verdedigster van The Hawkeyes behaalde Anthe in haar eerste jaar al veel succes. Zo startte ze in alle 21 wedstrijden en speelde ze, met uitzondering van slechts één wedstrijd, de volle 70 minuten. Daarbij zorgde ze voor maar liefst vijf goals en vier assists: het hoogste aantal van alle freshmen!

Mooie prestaties van deze Slamstox-player, waar wij uiteraard trots op zijn. Daarom deze week Anthe met haar University of Iowa in de spotlight!

Hockey wordt steeds belangrijker in Amerika, waarbij de Nederlandse hockeysters populaire kandidaten zijn voor de beste scholarships! We vroegen Anthe wat zij het meest bijzonder vindt aan hockeyen én studeren in Amerika.

“Je ontmoet zoveel nieuwe mensen van verschillende plekken. Je team wordt tijdens dit avontuur een tweede familie. Hockey in Amerika is iets waar je voor de rest van je leven iets aan hebt. Ik raad dit iedereen aan”

Anthe Nijziel – Slamstox hockeyster

Nieuwsgierig geworden naar de University of Iowa & de Hawks? Lees dan hieronder verder!

Campus
In de Amerikaanse staat Iowa, vind je Iowa City en daar vind je de University of Iowa. Io-whut… Volgen jullie het nog? Iowa City dus! De stad ligt zo’n beetje tussen drie grote steden in: Chicago, Minneapolis en Kansas City. Iowa city zelf heeft slechts 77.000 inwoners en staat voornamelijk bekend om de bijzonder mooie University of Iowa.  Iowa City geeft je al snel het gevoel dat je ineens in het Wilde Westen bent beland. Je kunt er overnachten op een ranch en paardenritten maken over de prairies. Maar niet alleen daar staat Iowa bekend om, ook is het de geboorteplaats van niemand minder dan Buffalo Bill en John Wayne. Go, cowboy!

De University of Iowa is de oudste en tweede grootste universiteit in de staat. Midden door het terrein van de universiteit loopt de Iowa River, deze verdeelt het terrein in tweeën: de oost en west kant.

In de afgelopen University Spotlights zijn er al veel bijzondere universiteiten voorbij gekomen, maar de University of Iowa doet opnieuw verbazen. De sportfaciliteiten zijn buitengewoon: zo is er een indoor ‘hitting facility’ voor base- en softball, enorme stadia en heeft het team van Anthe zelfs een eigen privé-jet om mee naar wedstrijden te gaan!

Het grootste stadion, te zien op de foto hierboven, is Kinnick Stadium. Het stadion bevat 77.000 (!) zitplaatsen, vergeleken met de Johan Cruijff Arena zijn dat er dus nog ruim 20.000 meer. Het moet een droom voor iedere atleet zijn om in een stadion van dit formaat te kunnen spelen. Voor de Hawkeyes Football players is het wekelijkse kost!

Bekijk hier alle faciliteiten van de University of Iowa!

Sport
Bij indrukwekkende faciliteiten hoort een indrukwekkend niveau van sport. De Hawkeyes zijn verdeeld over 22 atletische teams, waarvan 10 heren- en 12 vrouwenteams. Allen spelen in de NCAA Divisie 1 en komen uit in de Big Ten Conference.

Het mannelijke worstelteam valt op tussen alle sportteams: in totaal wonnen de Hawkeyes 25 NCAA-titels, waarvan de worstelaars er 23 op hun naam mogen schrijven! Een knappe prestatie.

Maar ook het hockeyteam heeft groot succes: zij worden bekroond tot meest succesvolle damesteam van de universiteit. Het team won in totaal 13 conference titels en zat 11 keer bij de ‘final four’ toen het om de NCAA titel ging. In totaal hebben dan ook 13 Hawkeye hockeydames op de Olympische Spelen gespeeld!

Vorig jaar wonnen de hockeydames, waaronder Anthe, het kampioenschap in de Big Ten Conferences. Een super knappe prestatie! Daarvoor ontving Anthe een enorme championship ring, een hele bijzondere trophy..

Zoals alle Amerikaanse universiteiten heeft ook Iowa een eigen mascotte. Bij iedere wedstrijd is Herky the Hawk van de partij, al sinds 1948 is Herky onderdeel van het atletisch programma. Net zoals de toeschouwers en sporters is ook Herky gekleed in de kleuren van de universiteit: zwart en goud. Go hawks!

Studie
De universiteit biedt meer dan 200 verschillende opleidingen aan in allerlei verschillende soorten categorieën, aan keuze geen gebrek dus! Het aanbod loopt van biologie-opleidingen tot aan finance en economie. Ben je benieuwd op jouw opleiding hier ook aangeboden wordt? Check het in de lijst met opleidingen!

Bijna alle 33,000 studenten die studeren aan Iowa nemen naast hun studie ook deel aan een van de velen studentenorganisaties. Dit zijn de buitenschoolse activiteiten die jouw studententijd nog net iets gekker, uitdagender of leuker maken. Theater, muziek maken of een extra sport beoefenen voor de lol: de University of Iowa makes dreams come true.. 😉 

Wil jij, net als Anthe, student-atleet worden op de University of Iowa of wil je gewoon wat extra informatie? Neem dan contact met ons op!