Wie droomt er nu niet van een leven in Malibu? Vlissenaar Daniel de Jonge maakt er realiteit van! Daarom is het deze week tijd om Daniel met ‘zijn’ Pepperdine University in de spotlight te zetten

California dreaming, zo lijkt het huidige studentenleven van toptennisser Daniel er uit te zien. Als echte ‘Pepperdine Wave’ timmert hij flink aan de weg.  Drie maanden geleden werd Daniel verkozen tot ‘Rookie of the year’, een award die pas één keer eerder werd uitgereikt aan een Wave. Een prestatie waar zowel Daniel als de University of Pepperdine trots op mogen zijn!

“Daniel has made a huge impact on our program in a short time. We are excited for him to receive this recognition and look forward to his continued success as a Wave.”

Pepperdine Head Men’s Tennis Coach Adam Schaechterle

Deze award is niet de eerste knappe prestatie van Daniel, de tennisser behaalde ook in Nederland al vele successen. Zo heeft hij meerdere ATP punten behaald in zowel de single als dubbel. Met nog maar 20 jaar oud behoort hij al tot de 20 beste tennissers van Nederland, een indrukwekkende prestatie. Daniel was na het behalen van zijn VWO-diploma in België begonnen met zijn studie en stroomde afgelopen januari in bij Pepperdine als sophomore (tweedejaars student). Zijn avontuur in Amerika is nog lang niet voorbij. Keep it going champ!

Pepperdine is, zowel op atletisch als op academisch gebied, een hele mooie optie voor Slamstox-toppers. We vroegen Daniel wat Pepperdine bijzonder maakt:

“Wat ik het leukst vind aan Pepperdine is de kleinschaligheid. Doordat je met een klein aantal studenten in de klas zit, ben je al snel met iedereen vrienden! Daarnaast is Pepperdine een van de mooiste universiteiten in Amerika.”

Daniel de Jonge – Slamstox tennis speler

Iedere universiteit heeft eigen bijzondere eigenschappen en unieke kenmerken. Daarom is het zo belangrijk een goed gevoel te krijgen bij jouw toekomstige Universiteit. Lees in dit artikel meer over Pepperdine University en de Waves!

De campus

In het zuiden van Californië, middenin de Malibu Canyon en met uitzicht op de Pacific: daar vind je Pepperdine University! En we kunnen wel stellen dat Pepperdine daarmee een van de mooiste universiteitslocaties in handen heeft. De mogelijkheden om het hele jaar door te kunnen vissen, surfen en walvissen spotten op de Stille Oceaan maakt Pepperdine niet minder aantrekkelijk.

Dit maakt wonen op de campus, dat vereist is voor eerste- en tweedejaars studenten, de beste manier om te ervaren wat het studentenleven in Amerika allemaal te bieden heeft. Daarnaast biedt de universiteit een groot en divers scala aan gemeenschappelijke evenementen en groepsactiviteiten: een feestje voor iedere student.

Tot slot ligt het centrum van Los Angeles, een van Amerika’s meest spraakmakende steden, op minder dan een uur rijden. Of je nu gaat surfen, over de Walk of Fame gaat wandelen of Universal Studio’s gaat bezoeken: een vrije dag op Pepperdine hoeft nooit saai te zijn!

Benieuwd naar de campus? Bekijk hier de online campus tour!

Sport

Pepperdine’ s locatie lijkt dus wel een sprookje, maar om onderdeel van dit sprookje te worden is hard werken vereist! En dit harde werk loont, Pepperdine heeft het NCAA Division 1 kampioenschap behaald binnen maar liefst vijf verschillende mannensporten! Een succes dat slechts één op de 18 universiteiten heeft weten te realiseren tot nu toe.

Go Waves
The Waves! Zo worden student-atleten op Pepperdine al sinds 1987 genoemd. De Waves zouden de Waves niet zijn zonder, jawel, Willie the Wave! De mascotte van Pepperdine is onmisbaar bij veel sportwedstrijden. Terwijl de tribunes blauw & oranje kleuren, zorgt Willie ervoor dat zelfs voor de wedstrijd begint, de sfeer al optimaal is.

Sportresultaten
Pepperdine komt uit in de West Coast Conference. Op veel gebieden blinkt de universiteit ook op nationaal niveau uit: zo behaalde de universiteit in totaal 13 verschillende kampioenschappen! Hiervan waren dat er 9 in de NCAA.

Daarnaast hebben drie student-atleten van Pepperdine een individuele NCAA Division 1 titel mogen ontvangen, waarvan allemaal tennissers. In de afgelopen 15 jaar was Pepperdine dan ook 8 keer te vinden in de top drie van ‘most successful athletic programs for non-football Division 1 schools’.

Tot slot hebben 48 afgestudeerden van Pepperdine meegedaan aan de Olympische spelen, waarvan 7 van hen zelfs een Olympisch Gouden medaille behaald hebben. Go Waves!!

Jr. Waves
De junior waves! Een programma om ook de jongste kids betrokken te laten raken bij het atletisch programma van Pepperdine. Van ballenjongen of -meisje tijdens basketbal- of honkbalwedstrijden tot het geven van een kinderfeestje op de campus: once a wave, always a wave!

Cheerleading
Pepperdine staat naast de mooie locatie, goede sportresultaten en het hoge academische niveau, ook bekend om cheerleading! De meiden van de ‘pom squad’ stelen voorafgaand aan de basketbalwedstrijden de show met hun indrukwekkende optredens. Daarnaast reizen de cheerleaders jaarlijks mee naar Las Vegas om de Waves aan te moedigen tijdens de West Coast Conference Championships.

Studie

Pepperdine biedt veel opleidingen aan, in totaal meer dan 70 programma’s! Deze opleidingen worden onderverdeeld in acht categorieën:

  • Business administration
  • Communication
  • Fine arts
  • Humanities and teacher education
  • International studies and languages
  • Natural science
  • Religion and philosophy
  • Social science

Buiten een breed aanbod aan opleidingen, heeft de universiteit op internationaal gebied ook heel wat te bieden. Naast de hoofdlocatie in Malibu worden er namelijk ook lesprogramma’s aangeboden in Buenos Aires, London, Shanghai en Florence. Aan mogelijkheden geen gebrek dus!

Een goed academisch niveau heeft Pepperdine onder andere te danken aan een goede student-faculteit ratio, deze is namelijk 13:1. Dat houdt in dat één leraar gemiddeld tegenover 13 studenten staat. Daarnaast blijkt Pepperdine ook ondernemend te zijn. Volgens Forbes, een Amerikaans zakentijdschrift, verdient Pepperdine namelijk een 10e plek op de ranglijst voor meest ondernemende universiteiten.

Naast het aanbieden van het best mogelijke academische niveau, besteedt Pepperdine ook veel aandacht aan duurzaamheid. De universiteit ziet zichzelf als voorbeeld voor studenten en direct omliggende gemeenschappen. Daarom wordt er continu gewerkt aan vraagstukken over milieu en duurzaamheid, deze vraagstukken worden vaak behandeld tijdens de lessen. Zo zorgt Pepperdine ervoor dat iedere student vertrekt met een diploma in de hand én een groot bewustzijn voor mens, natuur en planeet.

Fun fact

Iedere universiteit heeft eigen tradities en kenmerken, en dat maakt iedere universiteit uniek! Hieronder worden een aantal fun facts van Pepperdine beschreven.

Willies concurrentie
Mascotte Willie is sinds 1987 al onderdeel van de universiteit, maar heeft sindsdien al aardig wat concurrentie te verduren gehad! Toen Willie zijn introductie net gemaakt had, kwam Joe de Pelikaan om de hoek kijken. Echter werd het concept van Joe niet doorgezet en bleef Willie aan kop. Een aantal jaar later werd een nieuwe naam voor Willie geopperd: King Neptune. Maar ook dit werd geen succes. Inmiddels wordt Willie al een aantal jaar met rust gelaten en steelt hij de show bij veel wedstrijden. Wij zijn Team Willie! Jij ook?

Famous Waves
Pepperdine heeft er een aantal bekende oud-studenten op nagelaten. Major Leaque Pitcher, Jon Moscot, is er een van. Hij kwam uit als pitcher voor de waves totdat hij in 2012 gekozen werd door de Cincinatti Reds!

XOXO, Gossip Girl here.. Chase Crawford, dé hunk van Gossip Girl studeerde in 2003 ook aan Pepperdine! Hij stopte echter een aantal semesters later al om zich te focussen op zijn acteer carrière, gelukkig pakte dit goed uit!

Chase is niet de enige bekende acteur en oud-student van Pepperdine, zo ook Eric Christian Olsen! Voornamelijk bekend van NCIS: LA, waarin hij een van de hoofdrollen te pakken had. Eric studeerde psychologie voordat hij begon met acteren.

Fight song
Sommige universiteiten hebben niet alleen een persoonlijke kreet ter aanmoediging, maar ook een compleet lied! Zo ook de Pepperdine Waves. Al sinds 1979 wordt hetzelfde lied gezongen tijdens wedstrijden, het lied is echter wat gemoderniseerd in 2008.

We’re gonna fight! Fight! Fight!
Roll-on-you-Waves
Roll-on-you-Waves

Fight! Fight! Fight!

Benieuwd naar de complete songtext? Check ‘m hier!

Wil jij, net als Daniel, student worden op Pepperdine? Of wil je wat meer informatie? Reach out to us, dan bespreken we de mogelijkheden!