Binnenkort staat de Slamstox Field Hockey Showcase weer op het programma! Een super mooie kans om kennis te maken met college field hockey, een leuke hockey dag te hebben, of je zelfs al in de schijnwerpers te spelen bij Amerikaanse coaches. Er hebben zich al 20 universiteiten aangemeld die tijdens deze dag alle hockey talenten willen zien schitteren op de velden van HC Oranje-Rood.

Even in het kort: wat is de Field Hockey Showcase nou?

Op 9 December staat de hele dag in het teken van college field hockey. We gaan trainen, er worden wedstrijden gespeeld, en je komt alle ins & outs te weten over college field hockey. Dit doen we middels presentaties, Q&A’s en niet te vergeten: de speeddates met de Amerikaanse coaches. Onze Aftermovie geeft je alvast een kijkje!

Wij snappen dat het misschien wat spannend kan klinken. Daarom hebben we student-athlete Eva Kluskens gevraagd om haar ervaring met jullie te delen. Zij heeft in 2021 meegedaan met de Showcase en kwam via deze weg in aanraking met hockey en studeren in Amerika. And the rest is history…

Wil je meer weten over haar beleving van de Showcase: keep reading!

Eva Kluskens – student-athlete bij Boston College

Dus Eva, vertel onze lezers meer: Waar hockey en studeer je? 

Ik ben een eerstejaars student-athlete bij Boston College in Newton, Massachusetts.  

Hoe was je bij de Field Hockey Showcase terecht gekomen?

Vriendinnen van mijn hockeyclub hadden eerder al contact gehad met Slamstox en ik volgde ze op Instagram. Een paar dagen voor de Showcase kwam ik met Slamstox in contact om te praten over de mogelijkheden van hockey en studeren in Amerika. Zij vertelde mij dat er een Showcase georganiseerd werd waar coaches van verschillende universiteiten naar toe zouden komen. Ik wilde kijken of dit iets voor mij zou zijn, dus ik besloot om mee te doen.

Welke rol heeft de Showcase gespeeld in jouw proces om in Amerika te gaan hockeyen/studeren? 

Omdat ik pas laat in aanraking kwam met de Showcase, speelde het voor mij een andere rol dan voor anderen. Na de Showcase werd ik heel erg enthousiast over het idee om te hockeyen en studeren in Amerika. Dat kwam voornamelijk door de gesprekken die ik tijdens de Showcase heb gehad, met de coaches maar ook met de andere meiden.

Heb je door de Showcase de school gevonden waar je nu zit? 

De coach van Boston College was niet aanwezig op de Showcase. Het contact kwam pas erna. De Showcase heeft me wel heel erg goed geholpen om erachter te komen wat ik precies zoek in een universiteit. Verder zijn alle wedstrijden tijdens de Showcase gefilmd, waardoor ik deze beelden kon gebruiken in mijn recruiting video. Die video is later door Slamstox naar mijn coach verzonden, waardoor we in contact zijn gekomen. 

Nr 23 – Eva Kluskens

Heb je nog tips voor andere hockeysters die meedoen aan de Showcase? 

Jazeker! Je hoeft echt niet nerveus te zijn voor de Showcase. In het begin had ik mezelf best wat druk opgelegd om me te bewijzen, maar later zag ik de Showcase gewoon als een leuke dag vol met hockey. Hierdoor ging ik vanzelf ook veel beter spelen! Verder is het ook niet erg als je op het einde van de dag geen speeddate met een van de coaches hebt gehad. Later kun je nog met veel universiteiten in contact komen en daar helpt Slamstox ook goed bij. Dit is bij mij ook het geval geweest!

Wil jij nou net zoals Eva kijken of hockey en studeren in Amerika iets voor jou is? Of weet je dat misschien al zeker? Doe dan mee en meld je aan via deze link

Wil je nog meer informatie? Check dan nog even de event pagina!