Hoe ziet je leven eruit als je besluit om naar Amerika te gaan om sport en studie te combineren, iets wat voor velen moeilijk voor te stellen is. Daarom vertellen we je er in dit artikel graag meer over.

Kim van der Meulen, oud-Slamstox’ field hockey specialist, heeft gehockeyd bij UC Davis in Californië. Ze deelt met ons een jaar als field hockey player! En ja, van ‘hockey player’ kunnen we ook wel ‘hockeyster’ maken. College field hockey wordt namelijk alleen door vrouwen gedaan in de USA! In Amerika wordt er door de mannen dan wel weer ice hockey gedaan, de sport die naast American Football, baseball en basketbal één van de grootste van Amerika is. Ook te gek dus… Hockeyschoenen maar omruilen voor schaatsen dan, mannen? 😉

Meer weten over een jaar in college field hockey? Lees hieronder verder!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Afbeelding2.jpeg
College Field Hockey Team

Een jaar als college field hockey player

Het begin van je eerste jaar in Amerika kan spannend zijn, vooral als je nog niet zo goed weet wat je kunt verwachten! Daarom neem ik je mee door een jaar als college field hockey player.

De start van het eerste semester is vaak ergens begin augustus. Dat is vaak een bijzondere periode omdat de studie op de campus nog niet begonnen is, de school is nog een soort van gesloten. Dat betekent dat alleen de atleten op de campus zijn, iedereen bereid zich voor op het sportseizoen. Er wordt hard getraind, dat creëert wel een mooie sfeer. Maar er wordt ook aan de teamband gewerkt, minstens zo belangrijk want je komt ineens in een nieuw team terecht. Daarnaast kun je als atleet wennen aan het Engels, dat is voor de meesten ook fijn voordat het semester echt begint. Een leuke eerste paar weken dus waarin je de tijd krijgt om te wennen aan alles dat nieuw is!

Eind augustus tot december – Het eerste semester

Dan beginnen eind augustus de oefenwedstrijden, het is leuk om als team dan te laten zien waar je de eerste weken voor getraind hebt. In september begint dan zowel het school- als het hockeyseizoen, dan wordt het pas echt druk dus! Op de campus wordt het ook drukker omdat alle studenten nu beginnen.

Meestal train je als field hockey player dan zo’n drie uur per dag, daarna heb je drie uur school. Je hebt er dan al een flinke dag opzitten, maar daarna moet je nog wat tijd besteden aan huiswerk, avondeten, opruimen en dan… even wat tijd om te chillen! Dat klinkt druk, maar alle student-athletes hebben een druk schema. Je bent ook veel samen met je teamgenoten die hetzelfde schema volgen. Omdat je het samen doet wordt het minder zwaar en is het vooral ook een stuk leuker!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is team-kim-1024x576.jpeg
Field Hockey Team Kim – UC Davis

Gedurende het eerste semester speel je zo’n 15 tot 20 wedstrijden, dat zijn er een stuk meer dan in Nederland dus! Soms vertrek je naar de uitwedstrijden al op donderdag en ben je echt het hele weekend weg, dat zijn vaak ook de leukste tripjes. De afstanden in Amerika zijn een stuk groter, als het nog enigszins te overbruggen is ga je als team met de bus reizen. Maar het komt ook voor dat je écht grote stukken moet reizen en het vliegtuig neemt. De sfeer is dan leuk met het team en er is vaak ook tijd voor gezellige activiteiten tussendoor. Je mist dan wel wat school, maar de universiteit houdt hier veel rekening mee voor de student-athletes. Daardoor kun je toetsen vaak op een ander moment maken of worden lessen op een later moment ingehaald.

Het wedstrijdseizoen wordt afgesloten met de eindtoernooien. Dat zijn de conference championships en voor de lucky few ook de NCAA Championships: een mega vette ervaring! De beste teams strijden tegen elkaar en de sfeer is heel erg bijzonder. Daarna begint in december de winter break, de meeste atleten gaan dan terug naar huis om bij familie te zijn. Je hebt dan een maand vakantie, in januari begint het tweede semester.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is america-east-conference-1024x576.jpeg
Access card – 2017 America East Conference Championship
Begin januari tot juni – Het tweede semester

Begin januari komen de meeste studenten weer terug op de campus, dit semester is vaak academisch wat drukker voor field-hockeysters. Je traint dan ongeveer 8 uur per week en speelt geen wedstrijden. De uren die je traint zijn voornamelijk individueel, je bouwt dan aan je eigen conditie en kracht. Gedurende vakanties krijg je schema’s mee naar Nederland zodat je fit blijft, het is ook belangrijk om die te volgen anders krijg je het erg zwaar in Amerika!

Je kunt je voorstellen dat je dan optimaal fit wordt, vanaf maart veranderd je schema als field hockey player weer. Je gaat weer meer trainen op het hockeyveld en met het team, zo’n 20 uur per week. Ook worden er dan weer veel oefenwedstrijden gespeeld, dit om het team optimaal voor te bereiden op het komende seizoen. De seniors (laatstejaarsstudenten) spelen dan niet meer mee, omdat zij bij het volgende seizoen geen onderdeel meer zijn van het team. Dit semester duurt tot mei, dan rond je ook op school alle vakken af en start de zomervakantie alweer!

Bijna alle student-athletes gaan dan weer naar huis, of naar een ander vakantieadres. De summer break is best wel lang want begin augustus verzamelen de student-athletes pas weer op de campus. En dan begint het jaar weer opnieuw.. Wel belangrijk om het fitness schema bij te houden in de zomer!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is team-kim3.jpeg
College Field Hockey Team Kim

Het hockey schema in Amerika is dus best wat anders dan in Nederland. Je speelt in het eerste semester veel officiële wedstrijden in een korte tijd, zeker ook in combinatie met de eindtoernooien. In Nederland speel je als team twee keer tegen hetzelfde team, in Amerika is dat niet zo. Hier speel je maar één keer tegen een andere universiteit, of thuis of uit. In het tweede semester speel je dus geen officiële wedstrijden maar bereid je individueel, maar ook als team, optimaal voor op het komende wedstrijdseizoen. Daaraan zie je hoe professioneel en serieus de sport is in Amerika. En de weekenden vrij hebben in het tweede semester heeft ook een ander groot voordeel: je kunt namelijk leuke tripjes maken met je vrienden en Amerika gaan ontdekken!

Wil je ook graag hockeyen en studeren in Amerika? Neem dan snel contact op met onze hockeyspecialisten Marle en Eva via dit kennismakingsformulier. We helpen je graag verder! Binnenkort organiseren we ook twee toffe events, waardoor jij meer te weten kunt komen over hockeyen en studeren in Amerika. Op 3 november organiseren een informatieavond en op 9 december vindt onze jaarlijkse field hockey showcase plaats.