Jullie zijn het inmiddels van ons gewend: we zetten onze student-athletes, de universiteiten waarmee we samen werken of collega’s graag in de spotlight. Deze week een groep student-athletes waar we trots op zijn. Het zijn 8 van onze hockeydames die in de afgelopen tijd mooie successen behaalden in de USA!

Benieuwd over welke 8 hockeysters we het hebben? Je leest het hieronder!

Bloem van den Brekel

8. Bloem van den Brekel

De Eindhovense Bloem van den Brekel ontving de ‘America East All-Conference Award’. Een bijzondere prestatie waar Bloem, haar team en de universiteit trots op mogen zijn! Bloem heeft een succesvol seizoen achter de rug: ze startte in alle 11 wedstrijden waar ze aan meedeed en stond 627 minuten van de totale 664 minuten op het veld! Dat is 94,4%!

Daarnaast scoorde ze als middenvelder twee goals en maakte ze twee assists. Go Bloem!

7. Berber Bakermans

Berber Bakermans

Berber en Julia, het duo dat samen naar Delaware vertrok én het duo dat nu samen in dit artikel staat. Samen werden ze onderdeel van het ‘All-CAA Rookie Team’. En daar werd Berber niet zomaar onderdeel van: ze begon aan al haar zeven gespeelde wedstrijden dit seizoen. Die wedstrijden deed ze niet zomaar mee, ze scoorde ook nog eens een goal en maakte vier assists.

Ga zo door Berber, we blijven je volgen!

Voordat Berber en Julia naar Amerika vertrokken kwamen ze bij ons langs om een ‘Catching up with…video’ op te nemen. Ben je benieuwd naar die video? Check ‘m hier!

6. Jasmijn Verdoes

Jasmijn Verdoes

Jasmijn, de hockeyster uit Noordwijk, is sinds dit jaar onderdeel van Hofstra University. Ze begon in alle 12 wedstrijden en maakte maarliefst 5 goals én 5 assists. En Jasmijn maakt niet zomaar goals, maar ze maakte ook ’the game-winner’ tegen Towson in de verlenging! Daarmee staat ze als 2e geplaatst van alle speelsters binnen de CAA. Jasmijn werd gekozen voor het All-CAA Team en ze werd genoemd in het CAA All-Rookie team.

En dat als Freshman: let’s go champ!

5. Eva Nunnink

Eva Nunnink

De Eindhovense Eva Nunnink, student-athlete bij Duke, begon dit seizoen in alle 16 wedstrijden! Ze maakte 3 goals, twee assists en maakte verschillende mooie verdedigingsacties!

En die mooi acties bleven niet onopgemerkt: ’the league office’ maakte bekend dat Eva de All-ACC First Team recognition kreeg toegereikt. Daarnaast eindigde ze als vijfde speelster in de totale competitie met in totaal 43 shots, en zesde wanneer er gekeken wordt naar shots per wedstrijd: met 2.69! Super Eva!

Vorig jaar hebben we een field hockey webinar opgenomen met de universiteit van Eva, Duke University. Wil je die graag terugkijken? Dat kan via deze link!

En wist je al dat Eva niet de enige hockeychamp in de familie is? Haar zus, Laura Nunnink, is al vaak uitgekomen voor het Nederlands team! Wil jij nou ook zo’n unieke ervaring als Eva en alle anderen? Check dan snel de knop hieronder!

4. Julia Duffhuis

Julia Duffhuis

Julia, hockeyster bij Delaware, werd eerder al uitgeroepen tot CAA ‘Rookie of the Year 2020’. Daarmee werd ze de derde student-athlete ooit in de geschiedenis van de school die deze award ontvangt! Ze maakte tijdens haar eerste jaar vier doelpunten en werd daarmee de tweede hoogstegeplaatste speler van het team. Ook stond ze op de derde plaats in de CAA in doelpunten per wedstrijd.

Naast haar Rookie of the Year prijs, werd Julia ook als enige ‘Blue Hen’ genoemd in het All-CAA Second team en All-CAA Rookie team. Mooie prestaties Julia!

Voordat Berber en Julia naar Amerika vertrokken kwamen ze bij ons langs om een ‘Catching up with…video’ op te nemen. Ben je benieuwd naar die video? Check ‘m hier!

3. Eleonore Boekhorst

Eleonore Boekhorst

Eertste jaars student-athlete Eleonore werd uitgeroepen tot keepster van het jaar. Daarmee is ze de eerste winnaar van een grote prijs, sinds de River Hawks in 2013 uitkomen in Division I. Naast keepster van het jaar werd ze ook genoemd in het Conference First Team en het All-Rookie Team. Daarnaast begon Eleonore alle 11 wedstrijden, werd ze drie (!) keer uitgeroepen tot America East Defensive Player of the Week en tweemaal tot Rookie of the Week.

Eleonore’s prestaties zijn waardevol voor het team, dat blijft ook coach Shannon LeBlanc niet onopgemerkt: “Leo has been the backbone of our defensive unit this year and her goalkeeping stats are truly impressive for a first-year player,” explained LeBlanc. “She demands excellence from herself every day, whether it be in a game or a training session. We are pleased that the conference recognized her talents this season.” Wow, dat zijn bijzondere complimenten Eleonore! Go Hawks!!

Marlon de Bruijne

2. Marlon de Bruijne

Marlon de Bruijne ruilde Den Bosch in voor een carrière als student-athlete bij Old Dominion en dat dat een goede beslissing was, blijkt al snel. Ze is de 10e student-athlete in de geschiedenis van de school, die de onderscheiding kreeg voor ‘Freshman of the Year’. Haar voorganger kreeg die in 2015, daarmee is ze dus weer de eerste sinds 6 jaar! Ook werd Marlon uitgeroepen tot onderdeel van First Team All-Big East: een knappe prestatie!

En dat is niet alles: Marlon ontving ook de ‘Newcomer of the Year Award’ en kreeg de titel ‘Big East Offensive Player of the Week’ binnen de Big East Conference toegereikt.

Marlon maakte gedurende haar eerste seizoen al veel indruk: ze leidde de ploeg met 13 goals en 28 punten. De hoogste cijfers van alle Dominions sinds 2013, maar ook nationaal gezien staat ze daarmee ook op vijfde plek! Geweldige resultaten, en dat als freshman. You go girl!!

1. Anthe Nijziel

Anthe Nijziel

Junior student-athlete Anthe Nijziel is onderdeel van het hockeyteam op de University of Iowa. Vorige week maakte de conference bekend dat ze werd uitgeroepen tot Big Ten Player of the Year én Defensive Player of the Year. Het is vaker voorgekomen dat een student-athlete op Iowa beide onderscheidingen ontvangt, maar Anthe is de eerste die ze in hetzelfde seizoen krijgt. Hele bijzondere prestatie, waar coach Celluci mooie woorden voor heeft: “To be named the Big Ten Player of the Year as well as the Defensive Player of the Year is a remarkable accomplishment and one that she is so deserving of. From the minute Anthe stepped on campus as a freshmen, she has made an impact on and off the field. Besides her unbelievable skill and competitiveness, Anthe possesses a humble excellence and what makes her so special is that she is the first person to turn the spotlight on her teammates and reminds each of them how important they are to our success. Anthe is joining elite Iowa Field Hockey company today becoming the seventh Big Ten Player of the Year and the seventh Big Ten Defensive Player of the Year in program history.”

Een terecht trotse coach dus. Super gaaf Anthe!!

Een indrukwekkend rijtje met mooie prijzen voor deze 8 hockeysters! Wil jij nu ook voor hockey naar Amerika? Of wil je graag meer informatie? Reach out, we helpen je graag!