Het hockeyseizoen zit er inmiddels alweer een tijdje op voor onze hockeydames, maar we willen graag nog een korte blik werpen op een geweldig seizoen van al onze Slamstox hockeysters! Iedereen heeft het fantastisch gedaan en wij zijn dan ook meer dan trots op al onze toppers! Maar in de Amerikaanse college-competitie gebeurt er aan het eind van ieder hockeyseizoen iets heel bijzonders. Dan worden namelijk de beste speelsters van de competitie in fictieve teams ingedeeld samen met de andere beste speelsters van de competitie. Onze dames die deze awards hebben gewonnen zetten wij graag nog even extra in het zonnetje!

“Award season” begint altijd met uit uitreiken van de zogeheten Conference Awards. Hockeysters krijgen deze award wanneer ze tot een van de beste speelsters van hun poule behoren. Marlon de Bruijne en Julia Duffhuis hebben echt de sterren van de hemel gespeeld dit seizoen, want zij zijn zelfs tot allerbeste aanvaller (Marlon) en verdediger (Julia) van hun respectievelijke conferences benoemd. Knap dames! Ook Indy Zoontjens en Phileine Hazen waren echte uitblinkers dit jaar en hebben de award voor de beste “Rookie” (eerstejaars) binnen gehaald. Klasse! 

Na de Conference Awards, volgen ook altijd nog de All-Region (beste speelsters van een bepaalde regio in het land) en All-American (je raadt het al, de beste speelsters van het land) awards. Dit jaar hebben 5 dames (Anthe Nijziel, Quirine Comans, Julia Duffhuis, Marlon de Bruijne en Berber Bakermans) een All-Region award in de pocket. Daarnaast behoren Anthe, Quirine, Julia en Sophie Schmitz ook nog eens tot de beste hockeysters van het land in hun Divisie! Indy, Sophie, Mirthe Karstens en Roos van Herel sprongen als Freshmen er zo uit, dat ze tot het Rookie All-American team zijn benoemd. Proficiat met deze geweldige prestaties, dames!

Hieronder vind je een overzicht van alle Slamstox toppers die een award hebben gewonnen dit seizoen:

ALL-AMERICAN & ALL-REGION AWARDS FALL 2022

CONFERENCE AWARDS FALL 2022

Ps. We hebben natuurlijk heel hard ons best gedaan om iedereen te volgen, maar mocht je een award gewonnen hebben en sta je er niet bij? Laat het ons even weten, dan voegen we je toe!

Droom jij er ook van om zo’n award te winnen of wil je gewoon meer informatie over het combineren van een studie met je hockeycarrière? Vul dan dit formulier in, dan nemen we graag contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.