“There is no place like Nebraska.” Een zin die enorm past bij afgelopen woensdag. De University of
Nebraska zette namelijk een heus wereldrecord neer, de universiteit zorgde voor het grootste aantal toeschouwers bij een vrouwelijke sportwedstrijd ooit. Maar liefst 92.003 bezoekers kwamen kijken naar de wedstrijd van het volleybalteam tegen Omaha.

Het vorige record stond 91.648 bezoekers, neergezet tijdens een wedstrijd in de Women’s Champions League, tussen Barcelona en Real Madrid.

Normaal gesproken heeft het Memorial Stadium een capaciteit van zo’n 85.000, maar doordat er nu ook staan- en zitplaatsen op het veld beschikbaar waren konden er veel meer mensen aanwezig zijn. Om zo veel mogelijk mensen naar het stadion te krijgen, kregen alle scholieren uit de Amerikaanse staat vrijaf. Alles met als doel om een zo hoog mogelijk bezoekersaantal neer te zetten.

De wedstrijd begon met het Nationaal volkslied waarbij de coach van Nebraska, John Cook, samen
met zijn spelers het stadion binnenliep door de spelerstunnel. Een lange traditie van het American football team van de universiteit. “Go big red” werd overal in het stadion geroepen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een makkelijke overwinning voor Nebraska.

“We took a chance by playing in Memorial Stadium, and to go for the record and break it. I don’t
think anybody could have envisioned that when this whole thing started,” aldus coach John Cook. “It feels like a great accomplishment for this sport called volleyball played by women. It’s a state
treasure. We proved it.”

Tegenwoordig is women’s volleybal, basketbal zelfs voorbijgestreefd als nummer een teamsport voor meiden op high school in Amerika, en ook op universiteiten groeit het volleybal nog steeds verder. Wil jij ook volleyballen in Amerika? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag om naar jou mogelijkheden te kijken.