Basketbal in Amerika heeft een lange en rijke geschiedenis, met de NBA als de belangrijkste professionele competitie. Basketball sterren als Michael Jordan (University of North Carolina), Steph Curry (Davidson College), en Kevin Durant (University of Texas) zijn via college basketball in de NBA belandt. 

March Madness

March Madness is een van de meest bekeken en populaire sportevenementen in de Verenigde Staten. Het trekt miljoenen kijkers en fans over de hele wereld. Net zoals wij een poule maken voor een WK voetbal, doen ze dit in grote aantallen in Amerika voor March Madness.

Het March Madness basketbaltoernooi is een jaarlijks terugkerend college basketbal evenement in de Verenigde Staten. Het is een knock-out toernooi dat plaatsvindt in maart en april, waarbij 64 teams uit de NCAA Division I-conferences strijden om de Nationale Kampioenstitel.

Het toernooi bestaat 64 teams, die in vier regionale brackets worden geplaatst. De eerste ronde is de Round of 64, en de winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de Round of 32. De volgende ronde is de Sweet Sixteen, waarin, je raadt het al, de laatste 16 teams overblijven. Deze wedstrijden worden gespeeld in één weekend en leiden tot de Elite Eight, waarin de laatste acht teams overblijven. Deze wedstrijden bepalen welke vier teams doorgaan naar de Final Four.

De Final Four is de laatste fase van het toernooi en wordt gespeeld op een neutrale locatie. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de National Championship, die meestal plaatsvindt op de eerste maandag van april.

Dit jaar wordt het schema voor de Men’s en Women’s basketball March Madness bekend gemaakt op zondag 12 maart. Voor de mannen is het topteam dit jaar the University of Houston, en voor de vrouwen is dat the University of South Carolina, zij zullen als favoriet het toernooi in gaan. Onder de scholen heb je een aantal zogenoemde “Power Houses”, dit zijn de scholen die elk jaar tot de favorieten behoren. Dit zijn scholen als Duke University, the University of North Carolina, the University of Kentucky en the University of Kansas. 

Stay tuned voor het vervolg op March Madness 2023…

Wil je meer weten over basketballen in Amerika? Vul dan snel dit formulier in en wij nemen contact op je om jou mogelijkheden te bespreken.