Het college field hockeyseizoen 2023 is al goed onderweg! Dit seizoen is een nieuwe start voor veel hockeyteams bij de universiteiten. Nieuwe coaches worden geïntroduceerd, ervaren speelsters keren terug om hun team te leiden en een hoop nieuwe talentvolle speelsters arriveren enthousiaster dan ooit om wedstrijden te winnen.

In dit artikel hebben we een aantal hockeysters uitgelicht die nu al van grote waarde zijn voor hun team. Wij zijn meer dan trots op al onze hockeymeiden en willen dit keer vijf van onze meiden in de spotlight zetten. Deze meiden hebben nu al hun stempel gedrukt op het seizoen en we verwachten nog veel meer van ze te zien! Ben jij benieuwd wie deze meiden zijn? Lees dan snel verder!

1. Dionne van Aalsum

Universiteit: Iowa University
Division/conference: Division I – BIG10 conference

Dionne is deze zomer overgevlogen naar Iowa om daar bij Iowa University te gaan hockeyen en studeren. Iowa speelt in de BIG10 conference, op dit moment de beste conference in Amerika!
Dionne, afkomstig van Hurley U18-1/Dames 1, maakt meteen een grote indruk in de Amerikaanse college hockeywereld. Ze is al twee keer benoemd tot beste speelster van de week in D1, twee keer tot beste aanvalster in de BIG10 conference en al drie keer tot beste freshman in de BIG10 conference.

In de afgelopen negen wedstrijden scoorde Dionne maar liefst 21 goals! Om aan te geven hoe groot haar impact is; Iowa heeft in totaal 41 goals gescoord tot nu toe! Meer dan de helft werd dus door Dionne gescoord.

2. Fleur Knopert

Universiteit: Ball State University 
Division/Conference: Division I – MAC conference

Fleur maakt vorige zomer de overstap naar Amerika en had meteen een grote rol binnen haar team, Ball State. Elke wedstrijd stond Fleur in de basis. Niet meer dan terecht ook, aangezien Fleur de topscoorder van haar team werd (negen goals). Fleur viel op en aan het einde van haar eerste seizoen werd ze geselecteerd voor “The First Team All-Mid-American Conference”, een team van de beste elf speelsters van de conference. Ook dit jaar heeft ze weer een belangrijke rol in het team gekregen; ze heeft nu meer ervaring en zal haar team ook op sleeptouw moeten nemen om hun doel te bereiken; het behalen van het NCAA toernooi!

3. Lindsay Lee

Universiteit: University of New Hampshire
Division/conference: Division I – CAA

Lindsay, voormalig speelster van Oranje-Rood, maakte al vier jaar geleden de overstap naar Amerika om te gaan hockeyen bij The University of New Hampshire. In de afgelopen jaren is Lindsay doorgegroeid tot een echte leider binnen haar team. Dit zag ze dit jaar beloond worden met de benoeming tot captain, een grote eer die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt in Amerika!

Puur kijkend naar de statistieken, heeft Lindsay het ook erg goed gedaan: in haar freshman en sophomore year gaf ze de meeste assists van heel haar team. Extra leuk, dit jaar kan Lindsay onze eigen Slamstox freshman Louette, nieuw in het team van University of New Hampshire extra goed helpen.

4. Anne Fleur Moerkerken

Universiteit: Mount Olive University
Division/conference: Division II – SACC

Anne Fleur is een middenveldster van Mount Olive University. Dit jaar begonnen aan haar junior year. De eerste twee jaar heeft Anne Fleur al veel indruk gemaakt in Amerika en wij verwachten dat dit de aankomende twee jaar niet anders zal zijn. Anne Fleur heeft al bewezen dat ze succesvol is als zowel hockeyster als student. Als student heeft ze al haar vakken tot nu toe magma cum laude afgerond, een prestatie waarbij ze al haar vakken behaald heeft met een 9 of hoger! Daarnaast is ze ook geselecteerd voor “The First Team All-Conference SACC” en voor “Second-Team All-American”. Deze prestaties bewijzen dat Anne Fleur het perfecte voorbeeld is van een student-athlete!

5. Jikke Biemans 

Universiteit: Marian University 
Division/conference: Division III – SAA

Jikke is een echte doelpuntenmaker die op belangrijke momenten het verschil kan maken voor haar team bij Marian University. Ze is geselecteerd voor het ”All-SAA First Team”, bestaande uit de beste speelsters van de Conference, een hele prestatie! Afgelopen seizoen scoorde ze maar liefst dertien goals, een prestatie die enkel werd geëvenaard door twee andere speelster uit haar Conference.

Daarnaast is Jikke ook een echte leider. Ze werd in haar eerste (!) jaar benoemd tot aanvoerster van het team. Ze nam haar team op sleeptouw tijdens de wedstrijden en is ook de verbinding tussen het team en de coaches. Dit jaar is Jikke opnieuw een belangrijke speelster en we kijken ernaar uit om te zien wat ze allemaal nog meer gaat bereiken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Slamstox hockeysters die het fantastisch doen in Amerika en we houden ze dan ook goed in de gaten de aankomende weken. We zijn super trots op al onze meiden en kijken ernaar uit om ze te zien schitteren op de hockeyvelden. Houd onze socials goed in de gaten, want we zullen nog veel meer prestaties en toppers met jullie delen. 

Wil je zelf ook naar Amerika om hockey en studeren te combineren? Vul dan vrijblijvend dit kennismakingsformulier in en we nemen graag contact met je op om jouw mogelijkheden te bekijken.