Het college tennis seizoen staat voor veel universiteiten op het punt van beginnen of is zelfs al begonnen. Dat betekent ook dat veel van onze eigen tennissers de komende maanden alles gaan geven om te strijden voor de prijzen. Afgelopen zomer, maar ook afgelopen weken zijn er weer meer tennissers naar Amerika vertrokken om aan hun college avontuur te beginnen.

In dit artikel hebben we een aantal van deze toppers bewust uitgelicht, ‘rookies’ waarvan wij denken dat ze iedereen kunnen gaan verrassen komend seizoen.

Nadat sommigen afgelopen fall al warm hebben kunnen draaien, is het nu tijd voor het echte werk. Wij hebben het volste vertrouwen in onze toppers en weten zeker dat ze gaan shinen. In dit artikel stellen we vijf van deze toppers aan jullie voor. Weten wie dit zijn en waar ze spelen? Lees dan snel verder.

Kyvan Rietkerk

Universiteit: Boise State University
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Mountain West Conference

Kyvan Rietkerk verruilde de Nederlandse tennisbanen afgelopen zomer voor een Amerikaans college avontuur bij Boise State University. Voor zijn overstap stond Kyvan al eens op plek 155 op de ITF Juniors ranking.

Kyvan bewees afgelopen fall al direct dat hij van goede huizen komt. De freshman wist acht van zijn eerste tien singels winnend af te sluiten. En als of dat niet genoeg was, wist hij ook al een toernooiwinst in de dubbel en singels B te noteren.

En niet alleen Kyvan is on fire, het hele team is in vorm. Boise State wist de eerste twee wedstrijden van dit semester overtuigend te winnen. Volgens insiders wordt het team, met veel nieuwe spelers, gezien als gevaarlijk team.

Evgenios Vasilakis

Universiteit: Presbyterian College
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Big South Conference

In tegenstelling tot Kyvan, is Evgenios pas net vertrokken naar Amerika. Hij voegde zich deze spring bij het tennisteam van Presbyterian College. En ondanks dat hij pas net in the States is, heeft hij zijn plekje op ons lijstje toch meer dan verdiend.

Zijn coach liet ons dan ook al weten dat Evgenios meer dan in vorm is en hij hoge verwachtingen heeft van de Griekse freshman.

Voor hij aan zijn Amerika avontuur begon, verruilde hij de trainingsbanen van Amjoy weer even in voor zijn hometown, Griekenland. Hier heeft hij de afgelopen zes maanden keihard getraind en gewerkt om zich klaar te stromen. En niet zonder succes, hij wist zijn UTR de afgelopen maanden van 11.0 naar 11.6 te verbeteren. Lekker bezig Evgenios!

Jacco Arends

Universiteit: George Mason University
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Atlantic 10 Conference

Jacco is zeker geen onbekende meer in Amerika, hij begon afgelopen zomer al aan zijn derde jaar. Na twee jaar gespeeld te hebben voor het tennisteam van UNC Wilmington, ook de oude universiteit van Slamstox founder Pedro Mol, was hij ready voor de volgende stap. Zijn keiharde werk werd dan ook beloond met een mooie transfer naar George Mason University in de Atlantic 10 Conference. Dik verdiend!

Toen Jacco afgelopen winter even in Nederland was, bewees hij zijn goede vorm opnieuw. Hij wist een NRT*** winnend af te sluiten in het dubbelspel. Wat ons betreft is hij dan ook zeker ready om dit semester te gaan vlammen voor zijn nieuwe team.

Esmee Andresen

Universiteit: University at Buffalo
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Mid-American Conference

Nadat Esmee vorig seizoen NJCAA National Champion werd met Hilsborough Community College, heeft ze intussen de overstap gemaakt naar the University at Buffalo. Een sterke Division I universiteit. Een super mooie stap, waar wij al enorm trots op waren.

Bij haar nieuwe universiteit gaat Esmee vooral door waar ze mee geëindigd was bij HCC. Afgelopen wist de tennisster maar liefst vijftien van haar negentien single wedstrijden als winnaar af te sluiten. Bovendien wist ze 80% van haar wedstrijden afgelopen fall semester te winnen. Let’s go Esmee!

Lika Peresypkina

Universiteit: University of Louisville
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Atlantic Coast Conference

Lika Peresypkina vertrok afgelopen zomer naar the University of Louisville om zich hier bij het tennisteam aan te sluiten. En niet zonder succes, al in haar eerste maanden laat ze een onuitwisbare indruk achter. Zoals haar coach zouden zeggen, ze zijn ”extremely happy” met de Oekraïense tennisster.

Haar ontwikkeling is de afgelopen maanden ook in sneltrein vaart verder ontwikkeld. In de fall verbeterde ze haar UTR van 8.8 naar een 9.6! Impressive. Ze zag haar goede prestaties ook nog eens beloond worden met een toernooi winst. Lika wist bij Louisville de John Cade Invitational te winnen. “Sky is the limit for Lika!” als we haar coaches mogen geloven.

Dit zijn natuurlijk niet de enige tennissers die de komende maanden weer in actie zullen komen, we weten zeker dat ook alle andere tennissers weer topprestaties neer gaan zetten. Houd daarom onze socials goed in de gaten om de prestaties van deze vijf toppers te volgen, maar ook die van al onze andere tennissers. Wij wensen iedereen alvast heel veel succes!

Wil je zelf ook naar Amerika om tennis en studeren te combineren? Vul dan vrijblijvend dit kennismakingsformulier en we nemen graag contact met je op om jou mogelijkheden te bekijken.