Het college volleyball seizoen staat voor veel universiteiten op het punt van beginnen of is zelfs al begonnen. Dat betekent ook dat veel van onze eigen volleyballers de komende maanden alles gaan geven om te strijden voor de prijzen. Afgelopen maanden zijn er meerdere volleyballers vertrokken naar Amerika. Allemaal jongens en meiden die aan het begin staan van hun eerste ‘echte’ seizoen.

In dit artikel hebben we een aantal van deze nieuwelingen bewust uitgelicht, ‘rookies’ waarvan wij denken dat ze iedereen kunnen gaan verrassen komend seizoen.

Ilse Benne

Universiteit: Hastings College
Divisie/ Conference: NAIA, Great Plains Athletic Conference

Na 10 jaar gespeeld te hebben voor haar Nederlandse club Vollingo, maakte Ilse deze zomer vanuit de overstap naar Hastings College. Een nieuw avontuur voor de passer loper.

Veel tijd om te wennen had Ilse niet nodig, intussen heeft Hastings er negen volleybal wedstrijden opzitten en is Ilse al een vaste waarde geworden voor het team. Ze behoorde namelijk elke wedstrijd tot de starting line up. En of dat nog niet genoeg is, sloeg ze ook al 140 kills bij elkaar. Met een gemiddelde van 3.68. Lekker bezig Ilse!

Extra leuk, Ilse speelt op 7 oktober een wedstrijd tegen Dordt University, waar een van onze andere volleybalsters speelt.

Albertine van der Goot

Universiteit: UNC Asheville
Divisie/ Conference: NCAA I, Big South

Als setter bij VC Sneek ontwikkelde Albertine zich afgelopen seizoen erg snel. In haar zoektocht naar de juiste universiteit had ze de perfecte klik met coaches Amber en Audrey. De klik was zelfs zo goed en de coaches zagen haar als zo’n versterking dat ze haar in het proces meenamen naar UNC Asheville.

Intussen is onze boomlange setter volledig gewend in North Carolina en heeft ze al zeven wedstrijden voor het team gespeeld. Haar hoogtepunt van het seizoen is tot nu toe misschien wel de wedstrijd tegen NC Central. Waarin ze onder andere haar hoogste aantal punten scoorde van het seizoen tot nu toe, en weer eens liet zien hoe belangrijk ze kan zijn voor het team.

Voor ons geen verrassing dat ze daarna werd uitgeroepen tot ‘freshman of the week’ in the Big South conference! Bovendien was ze hiermee de eerste volleybal freshman voor Asheville sinds 2018! Keep on going!

Zoë van Waaijen

Universiteit: Gilette College
Divisie: NJCAA I

Nog zo’n andere Slamstox topper is Zoë van Waaijen, afgelopen jaar speelde ze nog voor Compaen in de promotieklasse. Maar ze besloot de uitdaging aan te gaan en maakte deze zomer de overstap naar Wyoming. Extra stoer, ze vertrok namelijk naar een heel nieuw volleybal programma bij Gilette College.

Net als Ilse heeft ook Zoë zich direct in de starting line up gespeeld. Het team van Gilette speelde al twaalf wedstrijden, en elke keer mocht ze direct aan de bak.

Tijdens het eerste toernooi dat ze speelde als team, liet de linkshandige outside hitter direct zien belangrijk te zijn voor het team. Ze speelde zichzelf na een aantal goede wedstrijden in het all tournament team!

Dit zijn natuurlijk niet de enige volleybalsters die de komende maanden weer in actie zullen komen, we weten zeker dat ook alle andere meiden weer topprestaties neer gaan zetten. Houd daarom onze socials goed in de gaten om de prestaties van al onze Slamstox toppers te volgen!

Wil je zelf ook naar Amerika om volleybal en studeren te combineren? Vul dan vrijblijvend dit kennismakingsformulier en we nemen graag contact met je op om jou mogelijkheden te bekijken.