Vorige week kwam de top 10 met T&F indoor facilities al voorbij, maar deze week is het tijd om jullie meer te laten zien van de top 10 outdoor facilities! Ben jij een T&F atleet? Let dan even goed op…. Er komen een aantal geweldige facilities voorbij in dit artikel. Check it out!

10. Andre Reed Stadium – Kutztown University

Het Andre Reed stadion is al de thuisbasis van de track and field teams op Kutztown University sinds 1936! Dat is een flinke historie he? Zowel de mannelijke als vrouwelijke teams komen hier al een lange tijd in actie. Zij delen het stadion met de American Football teams van de universiteit.

Het stadion is in 2005 een flinke renovatie ondergaan, waaronder een nieuwe ondergrond gelegd is. Vanaf 2006 is het stadion gereed voor wedstrijden en trainingen. De atletiekbaan bestaat uit zes renbanen en voldoende ruimte voor andere onderdelen.

De wedstrijden van de golden bears worden gedaan onder toeziend oog van velen fans, in totaal is er maarliefst plek voor 5600 toeschouwers tegelijk! En wie heeft de ‘golden bear’ in het midden van het veld al gespot?

Bekijk het mooie Andre Reed Stadium hieronder!

9. Sam Bailey Track and Field Stadium – University of Alabama

Nummer 9 in de rij is ‘The Sam Bailey Stadium’, het opende voor het eerst haar deuren in 1975 maar is recent nog gerenoveerd. Het doel van de renovatie was om het de student-athletes zo goed mogelijk naar hun zin te maken om optimaal te presteren. Dat is ze aardig gelukt…

De atletiekbaan bestaat uit 9 renbanen met een speciale ‘Beynon BS-2000 track surface’. Dat laatste zal bij de meeste misschien geen lampje doen branden, maar het is hoge kwaliteit. Het is namelijk de ideale ondergrond voor trainingen en wedstrijden. Ook zijn er met de renovatie meerdere zitplekken gekomen voor fans, zijn de kleedkamers vernieuwd en nog veel meer.

In het midden van het stadion is een veld van ‘bermuda gras’ te vinden. Het wordt gebruikt voor onder andere kogelstoten en discuswerpen. Het bijzondere van dit stadion is dat het een van de weinige is in de USA waar enkel de T&F atleten in actie komen. Let’s go Crimson Tide!

8. Cromwell and Kathrine B. Loker Stadium – University of Southern California

De originele naam van dit stadion was eerst enkel ‘Cromwell’, vernoemd naar de legendarische coach ‘Dean Cromwell‘. Hij wordt op de universiteit gezien als ‘legend’ omdat hij maarliefst 12 NCAA titels wist te bemachtigen met het T&F team. Inmiddels is het stadion een naam rijker, namelijk die van ‘Katherine B. Loker’. Zij is oud studente van de universiteit en besloot een flinke donatie te doen voor het stadion: maarliefst 2 miljoen dollar! Daarom werd besloten het stadion ook naar haar te vernoemen. Dat lijkt ons dan ook meer dan terecht!

Deze facility heeft als ondergrond gediend voor meerdere olympisch atleten, waaronder: Jess William, Duane Solomon, Bryshon Nellum en Josh Mance. Niet alleen deze facility, maar USC in het algemeen, staat bekend om het ‘afleveren’ van verschillende olympische atleten in de geschiedenis van de school. Te gekke universiteit, te gekke faciliteiten!

7. Rock Chalk Track & Field Complex – University of Kansas

Aangekomen bij nummer zeven in de rij gaan we een kijkje nemen bij de University of Kansas, daar vinden we namelijk het Rock Chalk Track & Field Complex. Het werd gebouwd in 2014, vrij recent dus, en heeft sindsdien als host gediend voor meerdere NCAA toernooien.

Het complex is ontzettend groot en omvat buiten het sport centrum ook kantoren, fitness ruimtes, kleedkamers, kamers voor jury’s en scheidrechters en een persruimte.

In 2016 werd hier het NCAA West Preliminary toernooi georganiseerd, daaropvolgend in 2017 het USA track and field junioren kampioenschap one year later. Bij grote evenementen hoort natuurlijk veel publiek, ook dat is geen probleem bij Rock Chalk. Er kunnen namelijk ruim 7500 fans tegelijk in het stadion zijn om de atleten aan te moedigen, dat belooft natuurlijk een groot spektakel. Al dit moois komt niet voor niets, het bouwen van het stadion kostte namelijk ruim 9 miljoen dollar! Whut?!

Hieronder is het mooie en moderne stadion te zien!

6. Clyde Hart Track and Field Stadium – Baylor University

Op de zesde plek in het rijtje vinden we Baylor University! Deze universiteit heeft ook een mooi stadion op haar campus liggen, namelijk het Clyde Hart T&F Stadium. Het is vernoemd naar Clyde Hart, de legende die ooit T&F coach was op de universiteit. Hij was de enige coach van Michael Johnson, de gouden medaille winnaar op de 400 meter tijdens de Olympische Spelen van 1996 en 2000.

De totale constructiekosten van dit complex bedroegen 18,1 miljoen dollar, kun je je dat voorstellen?! Een bizar groot bedrag waar de universiteit een mooie stadion voor gebouwd heeft. Er kunnen 5000 toeschouwers tegelijkertijd naar de wedstrijden kijken. Dat het stadion er te gek uit ziet, is andere scholen ook niet onopgemerkt gebleven. Mede om die reden werden de Big 12 Outdoor Championship gehouden op deze plek. Ziet er geweldig uit toch!?

5. James G. Pressly Stadium – University of Florida, Gainesville

Nummer 5 in de rij is het James G. Pressly Stadium van de University of Florida, Gainesville. Een mooie facility die vernoemd is naar James G. Pressly die een mooie donatie deed om het stadion te realiseren, hij studeerde in 1972 af aan UF. De totale capaciteit van toeschouwers is 4500 per wedstrijd. Dat zijn er dus aardig wat!

In eerste instantie was de facility vernoemd naar voormalig Gator Head Coach, Percy Bread. Hij is wereldrecordhouder en olympisch kampioen op de hordes. Percy is ook onderdeel van de USA T&F Hall of Fame.

Het stadion diende als host voor verschillende events, zoals de 2004 en 2007 NCAA East Regional en ook werd er al 6 keer het Southeastern Conference Outdoor Championship georganiseerd.

Grote events en een geweldige locatie! Check it out hier beneden

4. The Mike A. Myers Stadium – University of Texas Austin

Het Mike A Myers Stadium is een mooie complex op de university of Texas Austin – wederom vernoemd naar een gulle donateur. Dankzij Mike Myers is het stadion gerenoveerd en verdiend het een verdiende vierde plek in deze top 10! In dit stadion wordt niet alleen T&F georganiseerd, maar ook de voetbalteams komen hier in actie. Voor beide sporten zijn er verschillende scoreborden en kleedkamers, maar ook is er een grote persruimte, ‘lounge areas’ voor de student-athletes en een grote indoor training room. In totaal kunnen er maarliefst 20.000 fans tegelijk naar de wedstrijd kijken, dat zijn een heleboel mensen!

Zoals op de foto hieronder te zien is, is het een atletiekbaan met 9 renbanen. Het heeft een brede radius, wat een beetje afwijkt van Amerikaanse atletiekbanen. Door deze radius zijn atleten in de gelegenheid meer snelheid te maken in de bochten. En check ook al die fans even hier beneden!

3. Christy Mathewson Memorial Stadium – Bucknell University

And there we are… Top three!

Op de derde plek is het Christy Mathewson Memorial Stadium, de thuisbasis voor het Bison lacrosse, american football en t&f teams. Het stadion is een speciaal stadion omdat het een eerbetoon biedt aan meerdere oorlogsveteranen. Het stadion is gerenoveerd in 1989 en kreeg toen ook een nieuwe naam. Het is vernoemd naar een beroemde alumni van de university, Christy Mathewson. Een van de vijf mannen die in de baseball hall of fame hangt.

De atletiekbaan met 8 renbanen heeft plek voor ruim 13000 bezoekers tegelijk. Te gek toch?! Bekijk het stadion, met de universiteitskleuren, hieronder.

2. Franklin Field – University of Pennsylvania

Dit bizar grote stadion vinden we op de universiteit van Pennsylvania, Franklin Field! Het is het thuishonk voor de american football, lacrosse en track & field teams. Volgens de NCAA is dit het eerste stadion met een ‘upper deck seating’ en ook het eerste stadion dat op de nationale tv en radio uitgezonden werd! Daarnaast is dit historische stadion een van de oudste in Amerika, het werd geopend op 20 april 1895. Een hele lange tijd geleden dus…!

In de afgelopen jaren heeft Franklin Field meerdere evenementen mogen hosten, zoals het Penn Relays Carnival en de NCAA Championship. Niet voor niets dat de grote evenementen hier worden georganiseerd, er kunnen maarliefst 70.000 fans tegelijk naar de wedstrijden kijken. Kun je je dat voorstellen? Kippenvel gegarandeerd!

1. Hayward Field – University of Oregon

Het Hayward field is een olympisch stadion, het stadion werd gebouwd in 1890. Het stadion was origineel gebouwd voor de American Football Teams, maar jaren later werd er een zes baanse atletiekbaan omheen gebouwd. In 1960 werd het veld omgebouwd tot een volledig track & field stadion. Het stadion was host voor grote evenementen in de afgelopen jaren, dit jaar wordt het wereldkampioenschap atletiek daar georganiseerd in juli!

De renovatie van het stadion vond plaats in 2018 en was pas klaar in 2020. De totale capaciteit van het stadion is nu ruim 25.000 mensen! De renovatie werd gedaan van een aantal enorme donaties. Bekijk het geweldige stadion hieronder, in juli zul je het vast en zeker ook op tv bij de wereldkampioenschappen voorbij komen…

Te gek toch? Wat ons betreft een terechte eerste plek in deze top 10!

Dat was het… Tien te gekke T&F accomodaties op Amerikaanse universiteiten. Ieder met een eigen verhaal, mooie faciliteiten en daarmee biedt het een geweldige kan voor student-athletes om alles uit hun college tijd te halen. Het was voor ons lastig een keuze te maken omdat er zoveel te gekke faciliteiten te vinden zijn. Weet jij nog een mooie T&F facility die zeker weten in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons dan weten via de socials!

Wil jij nu ook student-athlete in de USA worden? Reach out!