Tijdens de Nederlandse Overdekte Jeugd Kampioenschappen onder 16 en onder 18 in Den Haag hebben maar liefst vijf toekomstige Slamstox student-athletes zich bij de beste acht nationale spelers van hun leeftijdscategorie gespeeld. Slamstox was erbij om hen aan te moedigen en om een aantal coaches uit Amerika te ontvangen die aanwezig waren om Nederlandse tennissers te scouten en ontmoeten.

Bij de jongens onder 16 haalde Stijn Paardekooper knap de kwartfinale waarin hij van de eerste geplaatste Brian Bozemoj verloor. Lefty Daan van Dijk, die net zoals Stijn van plan is om vanaf augustus 2020 op het hoogste niveau tennis en studie te combineren in Amerika, behaalde de halve eindstrijd, waarin hij ook onderuit ging tegen Bozemoj.

In de oudste leeftijdscategorie waren maar liefst drie van de acht kwartfinalisten toekomstige Slamstox student-athletes. Zowel Jim Hendrikx als Jurriaan Bol strandden in de kwartfinale tijdens hun laatste toernooi in het juniorencircuit. De eerste helft van 2020 zullen Jim en Jurriaan hard werken om hun eindexamens te halen zodat zij in augustus kunnen vertrekken naar Amerika!

Fons van Sambeek haalde de halve finale, waarin hij in een titanenstrijd van uiteindelijk Nederlands kampioen Guy den Ouden verloor. Voor Fons ligt de focus het komende jaar op zijn tennis met als doel om voor een topuniversiteit in Amerika aan de bak te kunnen vanaf augustus 2021.

Alle vijf spelers hebben er voor gekozen om hun tenniscarrières en studie door te zetten in Amerika. Daar hebben zij de mogelijkheid om via een sportbeurs vier jaar lang te trainen met en te spelen tegen jongens in de internationale top, en zich dus optimaal en tegen minimale kosten door kunnen ontwikkelen als speler, student en persoon. Hun doel is om na het behalen van hun universitair diploma mentaal, fysiek en qua spel goed genoeg zijn om de tour op te gaan als professioneel tennisser. Wil jij, net zoals Stijn, Daan, Jim, Jurriaan en Fons, het uiterste uit jezelf halen op tennis en studie gebied? Neem dan contact op met Slamstox om de mogelijkheden te bespreken!