Een sterke start voor Slamstox in 2022! Er is namelijk een ervaren nieuwe medewerker begonnen bij Team Slamstox: Marle van Dessel gaat starten in de rol van Field Hockey Specialist. Marle heeft vier jaar in Amerika hockey en studie gecombineerd. Ze heeft daarnaast ook veel ervaring opgedaan in haar sport- en professionele carrière, en gaat vol aan de slag om onze student-athletes te begeleiden. Tijd om Marle beter te leren kennen!

Marle van Dessel: a true college field hockey specialist!

Marle begon op jonge leeftijd al met hockeyen bij HOCO in Oisterwijk. Na het afronden van haar VWO in 2007 trok ze samen met haar tweelingzus Flore de stoute schoenen aan. Ze waren namelijk allebei uitgenodigd door Virginia Commonwealth University, beter bekend als VCU, om te komen hockeyen en studeren in Virginia. Een kans die Marle en Flore niet lieten liggen. Vier geweldige jaren volgden.

Marle werd een van de belangrijkste “foundation players” voor het team van VCU, en sleepte haar team naar het conference toernooi in 2011. De coaches waren zelfs zo enthousiast over de twins, dat later ook hun jongere zusje Rymme werd uitgenodigd om bij VCU te komen hockeyen. Hiermee was de “Van Dessel Family” eigenlijk een van de eerste lichtingen uit Nederland die de Amerikaanse hockeyvelden onveilig maakte.

Na het behalen van haar diploma in Mass Communications, bleef Marle nog langer hangen in Amerika. Bij VCU werd ze een “grad assistant”, dat is een assistent-coach bij het team die tegelijkertijd nog een masterstudie volgt. Marle rondde haar master in Sportmanagement af en kon daardoor nog meer bijdragen aan het al succesvolle team van VCU. Hiermee was het Amerika avontuur van Marle nog niet afgelopen. Later ging ze namelijk werken in het Athletics Communications Department van Georgia Southern University, en leerde ze ook op die manier veel over de Amerikaanse wereld van college sports.

Toen Marle in 2013 terugkwam naar Nederland, vervolgde ze haar hockeycarrière bij Were Di in de Nederlandse promotieklasse. Hier speelt ze inmiddels samen met andere Slamstox field hockey specialisten Marique en Maud. Daarnaast heeft Marle verschillende functies bekleed in zowel de sport- als de eventmanagement branche. De stap naar Slamstox was een mooie en logische vervolgstap:

“Hockeyen en studeren in Amerika heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Super tof dat ik nu bij Slamstox de kans krijg Nederlandse meiden te begeleiden op weg naar ook zo’n ervaring!”

Marle van Dessel

Marle heeft een enorm netwerk opgebouwd in de field hockeywereld, zowel in Nederland als in Amerika. Ze zal zich bij Slamstox vooral bezighouden met het begeleiden van hockeysters in hun proces. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van Marle of wil je gewoon eens met haar kennismaken? Stuur haar dan een berichtje via marle@slamstox.com.

Welcome to the squad, Marle!