Slamstox is trots om aan te kondigen dat volleybal legende Ron Zwerver het team komt versterken! Ron heeft een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, is jarenlang coach geweest van het Nederlandse team en is vier jaar coach geweest van het volleybalteam van Oregon State University in NCAA Division 1. Ron is terug in Nederland en wil getalenteerde en ambitieuze meiden de kans geven om in Amerika volleybal en studie te combineren.

Meer weten over Ron, zijn imposante carrière en onze samenwerking? Lees snel verder!

Atlanta

Nadat Ron samen met het Nederlandse team in 1992 een zilveren medaille behaalde op de Olympische Spelen van Barcelona, wist hij dat er nóg meer te behalen was. Ron bleef internationaal gezien prijzen pakken met clubs uit Nederland en Italië, maar Olympisch goud was zijn grote doel. Na vier jaar hard trainen en dag in dag uit het maximale geven, realiseerde Ron zijn droom in volleybal: een Gouden Medaille op de Olympische Spelen in Atlanta 1996. Door in een bizar spannende finale met 15-12, 9-15, 16-14, 9-15, 17-15 te winnen van Italië, schreef Ron historie met het Nederlands team.

Van speler naar coach naar Oregon State

Vlak na het behalen van de gouden medaille in Atlanta stopt Ron Zwerver als international van het Nederlands team. Na het beeindigen van zijn actieve carrière werd hij manager. Zo is hij onder andere de trainer geweest van heren 1 van Omniworld uit Almere, van VC Nesselande en werd hij assistent-bondscoach van het Nederlands team.

In 2016 maakte Ron de overstap naar Amerika, waar hij coach werd van het damesteam van Oregon State University. Oregon State University komt uit in de Pac-12 conference, één van de sterkste conferences in de NCAA Division 1. Tijdens zijn tijd in Amerika kwam Ron in aanmerking met de allerbeste teams en speelsters van de Amerikaanse college competitie. Hij reisde door heel het land met de “Oregon State Beavers” en heeft daardoor een enorm netwerk opgebouwd van coaches en universiteiten in Amerika.

Oh ja, in de tussentijd werd Ron ook nog eens toegelaten tot de International Volleyball Hall of Fame. Not bad, right?!

Samen met Slamstox de nieuwe generaties begeleiden

“College volleybal in Amerika is een geweldig avontuur op volleybalgebied, maar zeker ook op academisch en persoonlijk vlak een enorme kans” zegt Ron. “Eigenlijk kunnen we de faciliteiten in Nederland totaal niet vergelijken met wat ze in Amerika te bieden hebben. Daarom is het voor heel veel meiden hartstikke interessant om op zoek te gaan naar een scholarship in Amerika. Er zijn bijna 2000 universiteiten die scholarships aanbieden voor speelsters die het maximale uit hun carrière willen halen”.

De kennis en het netwerk van Ron op volleybalgebied, gecombineerd met de ervaring, proceskennis en resources van Slamstox, zijn een perfecte basis om de nieuwe generatie te begeleiden naar college volleybal in Amerika. Ron ziet voor heel veel volleyballers ook kansen:

“Ik heb er heel veel zin in om de jongere generatie volleyballers en hun ouders te adviseren over hun mogelijke kansen op volleybal- en studiegebied, en om ze te helpen om hun ambities te realiseren. Na vier jaar college volleybal in Amerika, weet ik precies welke teams en universiteiten goed zijn om naar toe te gaan, en welke misschien minder geschikt zijn. Of je nou een goed diploma wilt behalen, op het allerhoogste niveau wil volleyballen, internationale ervaring wilt opdoen of zelfs prof wilt worden, in Amerika is alles mogelijk zolang je maar op de juiste plek terecht komt!”

Wil jij meer weten over Ron en zijn achtergrond? Bekijk dan snel ons interview met de gouden medaillewinnaar!

Heb jij interesse om Ron te leren kennen en met hem te bespreken wat jouw kansen zijn om te volleyballen en studeren in Amerika? Stuur een email naar ron@slamstox.com of vul het formulier in voor een gratis kennismakingsgesprek op onze volleybalpagina. See you soon!