Van top recruit, naar ACC conference champion, naar de Tokyo Olympics! Onze student-athlete Nyls Korstanje is afgelopen week vertrokken naar Japan voor de Olympische Spelen van deze zomer. Een bijzondere prestatie van een bijzondere sporter. Tijd voor een interview op het kantoor van Slamstox om eens bij te praten met Nyls. 

Topzwemmer Nyls Korstanje wordt ook wel ‘de nieuwe Pieter van den Hoogenband’ genoemd. En dit is niet zomaar. Hij heeft al meerdere (Nederlandse) records verbroken, waaronder het oud jeugdrecord van zowel Pieter van den Hoogenband als Maarten van der Weijden toen hij slechts 11 jaar oud was! De inmiddels 22-jarige atleet doet niet onder aan alle verwachtingen die hem als klein getalenteerd jongetje al werden opgelegd. Hij mag dit jaar namelijk naar de Olympische Spelen! Nyls heeft al een erg indrukwekkende sportcarrière op zijn naam staan dankzij zijn deelname aan vele internationale toernooien zoals EK’s en WK’s waarbij Nyls medailles pakte én zelfs een wereldrecord neerzette op 4×50 vrij mixed in 2017! In 2015 pakte hij al eens goud op de 50m vrij tijdens de EYOF (European Youth Olympic Festival) en nu mag hij dan ook naar de ‘echte’ Spelen in Tokyo deze zomer.

Deze prachtige prestaties komen dan ook niet vanzelf en Nyls is naast een mega talent ook super gedreven en een harde werker. Van zijn 6e tot 9e heeft hij met zijn familie in Amerika gewoond waar hij al jong kennismaakte met de Amerikaanse sportcultuur. Na zijn eerste 2 jaar bij NC State University in Raleigh, NC heeft hij deze cultuur alleen nog maar beter leren kennen en is hij gegroeid op zowel sport- als persoonlijk gebied. De prestatiedruk in de US is groot en gedurende zijn periode bij NC State heeft hij geleerd om beter met deze druk en spanningen om te gaan. Het zwemteam bij NC State staat vast in de top 5 van Amerika en er wordt dag in dag uit keihard getraind. Naast dat dit prestatiedruk geeft, aangezien je je school vertegenwoordigt, is dit natuurlijk ook super inspirerend! Geen wonder dat Nyls zulke mooie doelen stelt en het beste uit zichzelf wilt halen.

Nyls, we zijn onwijs trots op jou als Student-Athlete en je bent een voorbeeld voor heel veel andere ambitieuze sporters. Zet hem op in Tokyo en we zullen je zeker op de voet volgen. GO PACK!
Team Slamstox

Wil jij ook net als Nyls zwemmen en studeren in Amerika en proberen om zo de Olympische spelen te bereiken? Laat dan hier je gegevens achter en dan nemen wij contact met je op!