Slamstox is trots om een samenwerking aan te kondigen met een van de grootste Nederlandse bedrijven in de financiële sector: Welten B.V.!

We willen ons altijd maximaal inzetten voor onze student-athletes, die hard werken in Amerika om het maximale uit hun carrière te halen. Daarom helpen wij student-athletes die (bijna) klaar zijn met hun studie in Amerika, bij het vinden van een baan in Nederland. Vanuit Slamstox vinden wij dat iedereen die de stap heeft gemaakt om in Amerika te gaan sporten en studeren, een streepje voor heeft in het bedrijfsleven. Deze nieuwe service is dus bedoeld voor alle student-athletes in de US! Ons grote doel is om de term student-athlete naar Nederland te halen en het belang van een student-athlete te laten groeien op de arbeidsmarkt!

Studeren en sporten in de US

Het is bekend dat de universiteiten in Amerika een perfect platform bieden om studie en sport op hoog niveau te kunnen combineren. Daarnaast is het een geweldige ervaring die je voor altijd bij zal blijven. Maar dit is niet de enige reden waarom studeren in Amerika een goede keuze is. Je ontwikkelt jezelf op ontzettend veel verschillende vlakken. Als student-athlete ontwikkel je bijvoorbeeld een topsport mentaliteit, je leert presteren onder druk en in een team, je bouwt een internationaal netwerk op, je leert vloeiend Engels en ontwikkelt jezelf in een sneltrein op persoonlijk en sociaal vlak. Dit zijn allemaal kwaliteiten waar je voor de rest van je leven profijt van zal gaan hebben! Wij zeggen niet voor niks Future Champions Start Here!” Dat klinkt goed, maar zorgt dit er ook voor dat je meer kans maakt op een baan in Nederland?

Research!

In het afgelopen jaar zijn wij vanuit Slamstox bezig geweest met een onderzoek waarbij we wilden achterhalen wat student-athletes aan kwaliteiten en skills ontwikkelen tijdens hun periode in Amerika. Wij wilden erachter komen of deze periode in Amerika onze student-athletes dan ook interessanter zou maken voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Uit het onderzoek blijkt dat student-athletes zichzelf op een aantal belangrijke skills voor het werkveld beter ontwikkelen dan studenten die in Nederland studie en sport hebben gecombineerd. Deze skills worden ook wel de 21st Century Skills genoemd. Met behulp van onze eigen ontwikkelde vragenlijst kun jij jouw 21st Century Skill-level meten. Wij jij weten hoe jij scoort op deze skills? Vul de vragenlijst dan nu in!

Welten

“Samen gaan we voor jouw ontwikkeling en jouw carrière” – Gerard Pruijsen (Ex topsporter en Business Manager bij Welten).

Welten is een detacheerder binnen de vakgebieden Financial Advisory & Operations, Compliance & Risk en Business IT gelegen in ‘s-Hertogenbosch. Welten levert een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van de financiële dienstverlening: “Onze missie is om consumenten en bedrijven te kunnen helpen bij het maken van impactvolle financiële beslissingen.” Daarnaast geeft Welten jonge talentvolle starters de kans om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. “We hechten enorm veel waarde aan de topsport-achtergronden van student-athletes. We merken dat ze zeer gedreven zijn, en goed passen bij onze bedrijfscultuur. Ze weten wat hard werken is en kunnen goed in teams opereren.” aldus Gerard Pruijsen van Welten.

Als starter kom je bij Welten in een traineeship terecht. Na een aantal weken word je geplaatst bij een opdrachtgever. Dit zijn vrijwel altijd grote en (inter)nationaal opererende bedrijven, waar je enorm veel kunt leren. Welten biedt ook de mogelijkheid aan om naast de traineeship een master te volgen. Dus weet je nog niet zeker of je in Nederland wilt gaan werken of eerst nog een master wilt volgen? Don’t worry! Bij Welten kan het allebei 😉.

Studeer jij nu in Amerika of ben je al klaar met je studie en wil je graag eens contact hebben over jouw mogelijkheden voor een baan in Nederland? Vul dit formulier in en dan nemen wij contact met je op! FUTURE CHAMPIONS START HERE!