Slamstox introduceert sporten en studeren in Europa! Sinds kort geeft Slamstox student-athletes de mogelijkheid om sport en studie te combineren op verschillende plekken in Europa! Ben jij een fanatieke sporter en lijkt het jou gaaf om een Europese stad te verkennen terwijl je een diploma haalt bij een geaccrediteerde universiteit? Wil jij fanatiek sporten met andere student-athletes? Dan helpen wij je graag!

Wat houdt het in?

In Nederland is het lastig om sport en studie te combineren. In Amerika is het concept ‘college sports’ al lang bekend. Je kan bij een Amerikaanse universiteit op hoog niveau sporten terwijl je studeert. Tegenwoordig zijn er ook verschillende mogelijkheden bij Europese universiteiten die hetzelfde concept aanbieden. Dit betekent dat je nu ook als student-athlete je sport op hoog niveau kan voortzetten terwijl je een studie volgt aan een universiteit in Europa.

Dit houdt in dat je als student-athlete veel gaat trainen, professionele begeleiding krijgt en gaat studeren met andere student-athletes uit landen over de hele wereld.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij begeleiden sporters en hun ouders gedurende het volledige traject, zodat zij zich op hun eigen niveau volledig kunnen ontwikkelen op academisch en atletisch gebied, in een internationale en competitieve omgeving. We vinden het vooral belangrijk dat je terechtkomt op een plek die past bij jouw wensen, ambities en toekomstdoelen.

Waarom sporten en studeren in Europa

Wil jij jezelf uitdagen en sporten op hoog niveau? Ben jij op zoek naar een buitenlandse ervaring maar is Amerika voor jou niet mogelijk of te ver? Heb jij behoefte aan een tussenjaar met veel sport en een internationaal netwerk? Of misschien wil jij je volledige studie afronden in het buitenland? De ervaringen die je opdoet als student-athlete in Europa zijn enorm waardevol en zullen je verschillende kansen bieden in de toekomst. Wij supporten onze student-athletes volledig om de perfecte school te vinden die op zowel academisch als atletisch vlak bij hun past. Er zijn mogelijkheden in heel veel verschillende sport- en studierichtingen.

De mogelijkheden

Slamstox heeft verschillende partnerships met universiteiten in Europa. Zo werken we onder andere samen met Rome City Institute in Italiƫ en University of Stirling in Schotland. Ook hebben we partneruniversiteiten in Engeland en Spanje. Er zijn steeds meer verschillende andere universiteiten binnen Europa waar sport en studie gecombineerd kan worden. Ben jij benieuwd naar wat je kan verwachten bij een universiteit in Europa? Neem contact met ons op!

Waar wacht je nog op?

Wil jij midden in het centrum van Rome wonen? Het Vaticaan in je achtertuin hebben liggen? Of heb jij juist meer interesse om in Engeland te studeren? Wil je daarna wellicht in Londen gaan werken? Dan is studeren in Europa iets voor jou! We helpen jou graag de juiste universiteit te vinden die bij jouw doelen past.

Wist je dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat studenten die in het buitenland hebben gestudeerd sneller succes hebben met het vinden van een baan? Daarnaast is aangetoond dat een zelfstandige, actieve houding erg belangrijk is voor het vinden van een baan. Dit is natuurlijk makkelijk te bewijzen met jouw ervaring in het buitenland op je CV!

Heb jij ooit nagedacht om in het buitenland te studeren? Of heb jij interesse om meer te weten te komen? Vul het formulier hieronder in en dan nemen wij snel contact met je op!