Lieske Carleer, die naam moet je vaker gehoord hebben bij Slamstox. Een van de slamstox voetbalsters die inmiddels een ervaren student-athlete is op Arizona State University (ASU). Daar maakte ze al veel mee en behaalde ze verschillende successen.

Het fanatisme in de sport zit bij Lieske in het bloed. Haar moeder, Grietje Carleer-Mulder, deed mee aan het EK en WK schaatsen op de langebaan. Lieske bewandelde echter een ander pad dan haar moeder en begon in haar jeugd met voetbal. Ze gaat voetballen bij FC Trias en doet mee aan het EK U17! Op dat EK stond de coach van ASU, Graham Winkworth, langs de lijn te scouten. Hij was onder de indruk van Lieske en wilde haar graag in hun team hebben, hij wist dan ook maar al te goed wat voor talent hij binnenhaalde!

Als verdedigster heeft Lieske al veel goed werk gericht voor het team, de afgelopen twee jaar heeft ze dan ook veel gespeeld. In haar eerste seizoen namelijk 9 en in haar tweede seizoen maarliefst 15 wedstrijden. We weten inmiddels dat de Amerikanen van de ‘facts en figures’ zijn, dus komt ‘ie: dat waren 1432 minuten in 2019 en 1611 minuten in 2020! Haar verdedigende skills zorgde ervoor dat topteams als UCLA, Stanford en USC minder schoten op doel kregen dan voorgaande jaren, you go Lieske!

“What I like most about ASU is that there is a professional sports environment where your team feels like a family.”  

Lieske Carleer – Student-athlete

Voor iedereen die graag meer te weten komt over Lieske: stay tuned…. Deze zomer nam Lieske even de tijd om langs te komen op kantoor, daarom komt er binnenkort een te gek interview op onze socials!

Meer weten over de universiteit van Lieske? Blijf lezen!

Campus

Campussen in Amerika zijn enorm, dat weten we inmiddels. Ook ASU is qua omvang giga, op de campus wordt geleefd, gesport en nog veel meer! ASU bestaat uit vier locaties in Phoenix:  Downtown Phoenix CampusPolytechnic CampusTempe Campus en West Campus. De derde uit dit rijtje, ‘Tempe Campus’ is de grootste en belangrijkste locatie, het is ook de plek waar Lieske op school zit én waar alle atletic facilities gevonden kunnen worden. Check hieronder een campus tour video!

Een van de meest bekende onderdelen van de campus is ‘Palm Walk’. Het is eigenlijk een populaire doorgang, die al meer dan 100 jaar bestaat! Wanneer je over ‘Palm Walk’ loopt, loop je eigenlijk helemaal van het noorden naar het zuiden van de universiteit. En terwijl je dat doet kom je maarliefst 150 palmbomen tegen! Het is het meest gefotografeerde onderdeel van de campus, bij het zien van onderstaande foto begrijp je wel waarom..

Palm walk – ASU

Maar niet alleen ‘Palm walk’ ziet er te gek uit, ook de atletische faciliteiten op ASU zijn om door een ringetje te halen. Bij iedere university spotlight besteden we daar even aandacht aan, dus zo ook nu! Kijk je mee?

Het ‘Sun Devil Stadium‘ is toch wel het meest imposante stadion op de universiteit, het is echt HUGE. Het is de plek waar (suprise, suprise) de American Football Teams wedstrijden spelen. Er is zitplek voor 53.599 toeschouwers, echter was het grootste publiekaantal in de historie van de school 74.963 in 1996. Hoe dat dan gepast heeft?! Dat vragen wij ons ook af. In het stadion gebeuren grootste dingen, mooie sportwedstrijden op hoog niveau met te gekke kick-offs. Dat zie je op de foto hieronder. Kun je je voorstellen dat je hier naar zit te kijken?!

Sun Devil Stadium – ASU

De ‘Desert Financial Arena‘ is een ander te gek stadion op de campus, verschillende sportwedstrijden worden hier gehouden zoals basketbal, volleybal en worstelen. In 1974 werd het stadion gebouwd voor maarliefst 8 miljoen dollar en sindsdien is het al meerdere keren gerenoveerd. Sinds 2019 heeft het de huidige naam gekregen. Er is plek voor meer dan 14.000 toeschouwers! Check het stadion hieronder..

Desert Financial Arena – ASU

Het ‘Sun Devil Soccer Stadium‘, dát is de plek waar Lieske vaak te vinden is. In 2000 werd deze facility toegevoegd aan de universiteit. Zowel de voetbalmannen als -vrouwen komen hier in actie, er is zitpek voor meer dan 1000 fans! En wist je dat het gras verschillend is tijdens de winter- en zomermaanden? Professionaliteit ten top dus… Bekijk de facility hieronder!

Sun Devil Soccer Stadium – ASU

Op de campus van ASU is buiten bovengenoemde facilities nog heel veel meer te vinden zoals een groot ‘aquatic center’, een enorme golfbaan, tennisbanen, een ice hockey center en nog heel veel meer.. Benieuwd naar meer? Bekijk hier de pagina met facilities!

Wil je ook student-athlete worden op een universiteit in Amerika?

Sport

De ‘Sun devils’, dat heb je al vaker gehoord in dit artikel. En dat is niet gek, want zo wordt de groep met student-athletes op ASU genoemd! Een grote campus en veel mooie facilities betekent vaak maar een ding: veel verschillende teams! En dat blijkt. De mannelijke Sun Devils doen namelijk aan de volgende sporten: honkbal, basketbal, football, golf, ijshockey, zwemmen & schoonspringen, tennis, atletiek en worstelen. En er zijn vrouwenteams in basketbal, beachvolleybal, golf, turnen, lacrosse, voetbal, softbal, zwemmen & schoonspringen, tennis, atletiek, triatlon, volleybal en waterpolo.

ASU Fans

ASU is lid van de NCAA en speelt op het hoogste niveau: NCAA Division 1. Op één team na komen alle teams uit in de PAC12. Alleen het vrouwen waterpolo-team komt uit in een andere competitie: Mountain Pacific Sports Federation. De  mascotte is Sparky the Sun Devil en de universiteitskleuren heb je vast al kunnen raden.. Donkerrood en geel dus! Hieronder spot je Sparky & de lyrics van de fight song!

Fight, Devils down the field!
Fight with your might and don’t ever yield.
Long may our colors outshine all others.
Echo from the buttes, give ‘em Hell Devils!
Cheer, cheer for A–S–U.
Fight for the Old Maroon.
For it’s hail, hail, the gang’s all here
And it’s onward to victory!

Op atletisch gebied heeft ASU één grote concurrent: de university of Arizona. Twee universiteiten dichtbij elkaar, die elkaar dus ook al jarenlang ieder jaar weer tegenkomen. De ‘rivalry’ tussen de American Football teams van de universiteiten wordt de ‘Duel in the Desert’ genoemd. Daar maakte UA een te gekke video over, waarin beide mascottes een hoofdrol hebben. Check ‘m hieronder!

Wil je meer te weten komen over de verschillende sportprogramma’s van ASU? Klik dan hier.

Studie

In ons artikel van vorige week over verschillende universiteiten in amerika hebben jullie kunnen lezen dat er meer dan 5000 universiteiten in Amerika zijn. Van alle ‘public universities’ staat ASU op plek 53, dat is een hoge positie dus!  Daarnaast is ASU volgens de U.S. News College Rankings de meest innovatieve school van heel Amerika! De vijf populairste studies zijn:

  • Business, management en marketing
  • Engineering
  • Social Sciences
  • Biological en Biomedical sciences
  • Visual and Performing Arts

Benieuwd naar alle studies die ASU aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Bekijk hier de academische website en klik hier om te kijken of jouw gewenste studierichting (major) wordt aangeboden.

Graduation day – ASU

Denk jij nu: “Wat Lieske doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden!