Deze week gaan we voor onze University Spotlight naar Kent, Ohio. Hier vinden we namelijk Kent State University, de thuisbasis voor golftalent én Slamstox student-athlete Mayka Hoogeboom!

Mayka werd op 12-jarige leeftijd al onderdeel van het Nationale Nederlandse golfteam. Na jaren veel en hard getraind te hebben was het dit jaar zover; Mayka vertrok in augustus dit jaar naar Kent State! De laatste jaren voor haar vertrek had de golfster in Nederland haar ook al veel succes: zo won ze nationale kampioenschappen in 2018, zowel individueel als met haar Nederlandse team. Daarnaast bemachtigde Mayka in 2019 tweemaal zilver: op de Nationale Kampioenschappen U21 en op de ‘National Stroke Play’.

Eerder dit jaar won Mayka ook nog eens dé Slamstox-award van het jaar: een gratis vliegticket naar Amerika! Dit deed Mayka door Hester Sicking te matchen met Slamstox, Golfster Hester is daardoor dit jaar onderdeel geworden van South Dakota State!

Mayka is dus nog maar net in de USA, toch vroegen we haar alvast een eerste indruk te geven van haar universiteit voor het schrijven van dit artikel. Mayka zei het volgende:

“Ik merk vooral dat Kent State echt een grote familie is, iedereen is er voor elkaar!”

Mayka Hoogeboom- Slamstox-athlete

Meer weten over Kent State? Blijf lezen!

Campus

Kent State University is gelegen in Kent, een stad in het noordoosten van Ohio. Het is een kleine stad met zo’n 28,000 inwoners gelegen aan de oevers van Cuyahoga Rivier in Portage County. Wanneer studenten van Kent State University behoefte hebben aan een dag in een grotere stad zijn zowel Akron, Canton, Cleveland én Youngstown op een kleine afstand rijden van Kent.

‘Niet te groot, en niet te klein’, ‘Genoeg faciliteiten, maar vooral óók de persoonlijke aandacht’, dat is hoe afgestudeerde studenten van Kent State University hun universiteit beschrijven. De universiteit ontstaan in 1910, oorspronkelijk was het alleen een lerarenopleiding. Naast de hoofdcampus heeft de universiteit ook nog 7 kleinere campussen, allen in het noordoosten van Ohio. Ohio State wordt gezien als een van de grotere universiteiten in de staat met jaarlijks zo’n 40.000 studenten.

Beelden zeggen meer dan duizend woorden, daarom hebben we onderstaand filmpje voor je toegevoegd in dit artikel. Het filmpje is een campus tour van Kent State. Check it out!

Kent State is het thuis voor jaarlijks zo’n 40.000 studenten. Onder al deze studenten bestaat een klein ‘elite-groepje’ uit de student-athletes. Zoals je vaker gezien hebt in vorige University Spotlights wordt er goed voor de student-athletes van iedere universiteit gezorgd. Zo zorgt Kent State ook goed voor haar ‘Golden Flashes’, de varsity sport teams van de universiteit. Check hieronder een aantal faciliteiten!

Dix Stadium
Dix Stadium is het grootste stadion op de universiteit, het is het stadion waar de American Football wedstrijden gehouden worden. Er is plek voor meer dan 25,000 toeschouwers! Check hiernaast de foto van Dix Stadium!

Memorial Athletic and Convocation Center
Een ander bijzonder stadion op de universiteit is het ‘MAC-center’. Hier worden veel verschillende sportwedstrijden gespeeld: basketbal, gymnastics, volleybal en worstelen. Er is zitplek voor bijna 6,500 toeschouwers.

Golf Training and Facility Center
Uiteraard moeten we het ook even over de trainingsfaciliteiten van Mayka hebben! Dit centrum op de universiteit is namelijk waar zij traint en in de toekomst ook wedstrijden zal gaan spelen. Het is ontzettend groot en biedt zowel indoor als outdoor faciliteiten. Om een goed beeld te krijgen van dit centrum op de campus hebben we onderstaand filmpje toegevoegd!

Sport

‘De Golden Flashes’, zo worden de student-athletes van Kent State University genoemd. De varsity teams bestaan uit elf vrouwenteams: basketbal, cross country, hockey, golf, turnen, lacrosse, voetbal, softbal, indoor & outdoor track & field en volleybal. Ook zijn er zeven mannenteams, zij doen in tegenstelling tot de vouwen ook aan baseball en American Football, maar niet aan turnen, lacrosse, voetbal, volleybal en hockey (dat is er niet voor mannen). Deze teams bestaan in totaal uit meer dan 450 student athletes!

Meer dan de helft van al deze student-athletes heeft een GPA van 3.4 of hoger: dat laat zien dat naast sport ook studie belangrijk is! Daarnaast hebben 34 van deze student-atleten in de geschiedenis van de school ‘Academic Awards’ gewonnen hebben, die worden jaarlijks uitgereikt aan de beste academische scorende student-atleten. Ook zijn er in de geschiedenis van de school 94 ‘Individual Awards’ behaald, dat zijn de titels voor All-American en Player of the Year. Daarnaast zijn er nog 37 team-overwinning behaald, hierbij wonnen teams de Mid American Conference waardoor zij mee mochten doen aan het jaarlijkse NCAA-toernooi. Een flink aantal student-atleten van Kent State University is na de studententijd het professionele circuit opgegaan binnen hun sport. Ben je benieuwd naar deze lijst? Die vind je hier!

De Golden Flashes komen dus uit in de Mid American Conference (MAC) en spelen in de NCAA Division 1. De kleuren van de universiteit zijn ‘Navy Blue & Gold’. En de Golden Flashes worden tijdens wedstrijden aangemoedigd door mascotte ‘Flash the Golden Eagle’.

Ook de mannelijke en vrouwelijke golfteams, waar Mayka nu ook onderdeel van is, hebben veel succes gehad in de afgelopen jaren. De vrouwen bemachtigden zelfs een 5e nationale plek in 2017! Hieronder is een foto te zien van de voormalige Ladies Golf Champions!

Studie

Kent State University heeft in totaal al meer dan 257,000 alumni wereldwijd! Al deze studenten komen uit 98 landen van de wereld, bizar he?!

De studenten zijn dus ontzettend internationaal, maar dat is de school ook. Er worden meer dan 200 verschillende opleidingen aangeboden in 60 verschillende landen!

Maar ook in Kent, Ohio zijn al genoeg verschillende opleidingen te vinden! Te veel om hier op te noemen, bekijk daarom daarvoor deze lijst met verschillende majors op de universiteit.

Fun Facts

Wist je dat…

  • Iedere herfst, tijdens de eerste verhuisdag voor nieuwe studenten, de universiteit een ‘Movers and Groovers-programma’ organiseert? Hierbij komen verschillende meerderjaars studenten eerder terug van Summer Break om te helpen bij het intrekproces van aankomende freshmans!
  • De afdeling ‘Fashion Design & Merchandising’ als 2e scoort in het U.S. overall MBA program? Dus ook als je graag iets in de fashion wilt doen ben je bij Kent State aan het goede adres!
  • De universiteit een eerste gluten-vrije restaurant geopend heeft voor studenten op de campus?
  • 43 student-atleten een GPA hebben van 4.0?!

Ben je enthousiast geworden over het leven als student-atleet en wil jij, net als Mayka, dit avontuur aangaan? Reach out! Dan bekijken we samen jouw mogelijkheden.