Inmiddels is in Nederland de herfst begonnen, dat betekent dan ook dat de zomer afgelopen is én dat de winter er aan zit te komen. En ja, daar worden een heleboel Nederlanders droevig van. Hopelijk kunnen we jullie wat opvrolijken met de University Spotlight van deze week, daar is het namelijk altijd lekker weer! We gaan het hebben over New Mexico State University. 365 dagen per jaar trainen, studeren en leuke dingen doen in de zon. Klinkt als een droom, toch?

Het is dan ook niet voor niets dat NMSU populair is onder de Nederlandse atleten. Toen Jordy Visser vorig jaar tekende voor zijn scholarship werd hij maar liefst de derde Slamstox-tennisser op de universiteit! Stijn de Haan en Quinty Janssen waren op dat moment ook onderdeel van ‘The Aggies’. En hier stopt het niet met Slamstox-atleten: over een paar maanden is ook tennisser Gijs Akkermans onderdeel van de universiteit!

We vroegen Jordy wat NMSU nu zo bijzonder maakt:

‘Het leukste aan NMSU is dat we altijd in lekker weer trainen en het team heel close is met elkaar. Iedereen leeft mee wanneer een team een wedstrijd speelt. We zijn trots voor deze universiteit te spelen!’ 
Jordy Visser – Slamstox Tennisser

Met de zojuist genoemde atleten blijken NMSU en Slamstox dus een goede match. Ben jij ook zo benieuwd naar deze universiteit in Las Cruces, New Mexico? Keep reading!

De campus

NMSU is de oudste Universiteit voor hoger onderwijs in de staat New Mexico. De universiteit geeft les op vijf verschillende campussen: Main Campus, Doña Ana Campus, Grants Campus, Alamogordo Campus en Carlsbad Campus. De ‘main campus’ van NMSU bestaat uit een oppervlakte van 360ha! Een enorme campus waarbij de directe omgeving bestaat uit woestijn en kassen, dat maakt de locatie van NMSU zo bijzonder!

Het ‘Aggie Memorial Stadium’ is het grootste stadion op de main campus, het is het outdoor football stadium. Hier passen meer dan 30.000 toeschouwers in!

De hoofdcampus is enorm groot en heeft zelfs een eigen politie-afdeling. Hier werken 35 mensen, waaronder 22 full time politie-agenten. Ook is er op de campus een particuliere medische school gevestigd, de geneeskunde studenten die hier studeren kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van de campus.

Wil je graag de virtual tour van deze enorme campus bekijken? Check ‘m hier!

Sport

De sportteams van NMSU worden dus ’the aggies’ genoemd, een bijnaam die is afgeleid vanuit het agrarische begin van de universiteit. Alle atletiekteams van NMSU strijden op Division 1 niveau en nemen deel aan de Western Athletic Conference. De varsity teams bij NMSU bestaan uit 6 mannen- en 9 vrouwenteams.

De mascotte van NMSU is ‘Pistol Pete’. Een bad-ass naam voor een bad-ass mascotte, in 2008 werd Pistol Pete namelijk geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd omdat hij in het stadion gevochten had met de mascotte van Utah, Big Blue. Ooit twee stoeiende mascottes gezien? Bizar toch!

Op sport-gebied heeft NMSU één grote rivaal, dat is de University of New Mexico. De rivaliteit tussen NMSU-UNM is inmiddels een serieus begrip geworden in de staat, het wordt ook wel de ‘Rio Grande Rivalry’ genoemd. Gedurende het hele jaar worden punten toegekend aan de universiteiten waarbij gekeken wordt naar alle verschillende sportgebieden, de universiteit die aan het einde van het jaar de meeste punten behaald heeft ontvangt de wisselbeker. Het is een groot evenement voor beide scholen, en iedere school heeft de avond voor de prijsuitreiking zo hun eigen tradities. De grootste rivaliteit heerst tijdens de American football wedstrijden. Benieuwd naar de highlights van de wedstrijd van vorig jaar? Bekijk ze hieronder!

Studie

NMSU heeft momenteel zo’n 14.000 actieve studenten, die samen uit maar liefst 49 staten en 89 landen komen! Dit maakt de universiteit cultureel gezien heel erg divers. Voor al deze verschillende studenten moeten er natuurlijk voldoende verschillende vakgebieden te volgen zien: daarom biedt NMSU meer dan 90 verschillende bachelor- en 50 verschillende masteropleidingen. Benieuwd welke opleidingen er nu precies aangeboden worden? Bekijk het via deze link!

Naast een breed scala aan opleidingen biedt NMSU ook een speciaal ‘honours programme’ aan voor studenten die meer uit hun studie willen halen. Hierbij kun je extra vakken volgen met onderwerpen naar keuze en daarmee een extra onderscheiding op je diploma ontvangen.

De officiële ring van de New Mexico State University wordt gegeven aan studenten met een junior en senior status, en alumni van NMSU, om hun prestaties en NMSU-tradities te vieren en te herdenken. Bij de uitreiking van diploma’s moeten afgestudeerden de ring naar buiten draaien, wat symboliseert dat ze klaar zijn om de wereld onder ogen te zien. Cool!

Fun facts

Wist je dat…

  • NMSU een eigen victory bell heeft? Deze luidde voorheen tijdens wedstrijddagen over de hele campus! Later werd de victory bell in het stadion geplaatst en geluid wanneer er een touchdown gemaakt werd! Tegenwoordig wordt de bell niet meer gebruikt, maar heeft ‘ie een mooi plekje gekregen achter de goal in het stadium
  • NMSU een eigen radio zender heeft?! Het is een niet-commercieel kanaal dat updates geeft over de universiteit. Cool, toch?
  • NMSU een hele gekke traditie heeft met ’the wonder dog’?! Iedere football wedstrijd kan pas gestart worden nadat ’the wonder dog’ de ‘kicking tee’ gevangen heeft. Een tijd terug werd de nieuwe ‘Wonder Dog’ gekozen, het is de 4-jarige border collie ‘Striking’ die tijdens de wedstrijden deze traditie in stand mag houden!

Nog niet genoeg van NMSU? Bekijk deze Around & About video waar onze atleten je meenemen tijdens een dag in hun leven als student-athlete op NMSU!

Wil jij, net als Jordy en Gijs, student-atleet worden in Amerika? Of wil je graag wat extra informatie? Reach out to us!