De Australian Open is inmiddels begonnen, en niet zomaar begonnen, maar mét deels gevulde stadions en dus weer flink wat ambiance tijdens de wedstrijden! Dat belooft veel goeds voor het sportjaar van 2021, want iedere sportliefhebber kijkt liever naar wedstrijden waar, naast de wedstrijd, ook genoten kan worden van een mooie sfeer met veel fans. Wanneer je vaker een University Spotlight gelezen hebt, weet je dat die kippenvel-momenten niet alleen op het hoogste niveau te voelen zijn, maar juíst ook bij College Sports.

Daarom gaan we het deze week hebben over een mooie universiteit in Florida: Saint Leo University. Dat doen we niet alleen omdat het een mooie universiteit is, maar ook omdat twee van onze Slamstox-tennissers daar flink aan de weg aan het timmeren zijn. En daar zijn we trots op! Ze zijn onderdeel van een van de beste tennisteams binnen hun divisie: recept voor genoeg kippenvel momenten dus! In dit artikel lees je meer over Saint Leo University, Willem van den Akker en Kayne Trustfull.

Willem, hij verscheen eerder al in een Senior Spotlight én in een Around and About video, haalt het maximale uit zijn tijd als student-athlete op Saint Leo University. Vorig jaar in mei behaalde hij zijn bachelor in Sport Business. Wegens de corona-maatregelen in 2020 heeft Willem een extra jaar speelgerechtigdheid gekregen en daar maakt deze champ maar al te graag gebruik van! Hij mag nog een extra jaar tennissen voor het team én volgt nu een Master in Data Analytics. Go Willem!

Willem heeft in zijn vier jaar bij Saint Leo veel mooie dingen meegemaakt, zowel op als naast de tennisbaan. In zijn tweede jaar werd hij het tweede beste dubbelduo, samen met Jaime Bueno, binnen de Sunshine State Conference. De daaropvolgende jaren bleef hij een belangrijke rol hebben binnen de prestaties van het team, en dat bleef niet onopgemerkt. Om die reden werd Willem vorig jaar aangesteld als team captain!

Eerder, in de Senior Spotlight, vroegen we Willem wat hij tegen toekomstige student-athletes zou willen zeggen. Daar gaf hij het volgende mooie antwoord op – dus, toekomstige student-athletes: neem onderstaande woorden van deze ervaringsdeskundige goed in je op!

“De ervaringen die je meemaakt tijdens vier jaar sport en studie in Amerika zijn cruciaal in je ontwikkeling als persoon. Je wordt wereldwijs, leert jezelf beter kennen en je leert hoe je met mensen uit verschillende landen om moet gaan. Daarnaast maak je zo veel mooie en bijzondere herinneringen die je nooit meer zal vergeten en die je de rest van je leven kan koesteren.”

Willem van den Akker – Senior Student-Athlete

Naast Willem hebben we met nog een mooie tennisser mogen werken: Kayne Trustfull! De Amsterdammer was eerder onderdeel van de ‘Tigers’ bij Riverside City in Californië, daar werd Kayne uitgeroepen tot ‘All-American’ en ‘Player of the Year’ van de Orange County. What a champ!

In augustus 2019 maakte Kayne de transfer naar Saint Leo University en transformeerde daarmee van Tiger naar Lion! Het sporttalent heeft Kayne niet van een vreemde. Zijn vader, Orlando Trustfull, speelde onder andere in de Nederlandse eredivisie en was, naast Frank de Boer, assistent coach van MLS-club Atlanta United FC.

Kayne’s avontuur bij Saint Leo is dus nog maar net begonnen, de toekomst belooft nog veel goeds voor dit tennistalent. To be continued dus… Eerder vroegen we Kayne iets te vertellen over zijn tijd als student-athlete in Amerika tot dusver. Daar gaf hij deze mooie reactie op:

“Het geeft een speciaal en bijzonder gevoel om samen met een groep vrienden te vechten voor dezelfde doelen.”

Kayne Trustfull – Student-Athlete

We krijgen het vaak terug van College Tennissers: in Amerika wordt tennis écht een teamsport, en dat maakt het extra speciaal. Go Lions!

Meer weten over de universiteit van Kayne en Willem in Florida? Blijf lezen!

Campus

Met de huidige Siberische temperaturen, sneeuwduinen en windstoten in Nederland heb je misschien liever niet dat we dit zeggen, maar op de campus van Saint Leo University is het bijna altijd lekker weer. De campus is gelegen in Saint Leo, middenin The Sunshine State van de USA – Florida! Het is er gemiddeld 25 graden, Florida dient dan ook niets voor niets als ‘overwinteringsplek’ voor veel Amerikanen. Enkeltje Florida dan maar?

Bij het zien van onderstaande foto krijg je waarschijnlijk al een zomers gevoel. De blauw lucht en mooie palmbomen verraden dat dit Saint Leo moet zijn!

Campus van Saint Leo University

Saint Leo is een ‘private university’ die opgericht is in 1889. Zo’n 11.800 studenten volgen jaarlijks een opleiding bij Saint Leo, waarvan een gedeelte de opleiding online volgt.

Niet alleen het zonnige weer maakt Saint Leo een fijne plek om te wonen, in de omgeving is er namelijk erg veel leuks te doen. op 10 minuutjes rijden van de campus vind je namelijk ‘Downtown Dade City’, een klein stadje waar van alles te doen is. Leuke winkeltjes, restaurantjes, je kunt er bowlen, naar de film én je kunt er ‘fried alligator’ eten. Echt? Ja, echt! Daarvoor moet je bij ‘Kafé Kokopelli’ wezen. Zijn jullie er al eens geweest, Kayne en Willem?
Studenten die meer zin hebben in de ‘Big City’, zijn binnen 30-45 minuten in Tampa. Binnen Tampa is alles te vinden wat. jein iedere grote stad kunt vinden, de mooiste winkels, lekkerste restaurants en zeker niet onbelangrijk voor studenten: mooie stageplekken bij de grootste en vetste bedrijven!
Als studenten echt een dagje vrij én zin in veel plezier hebben, is er op 1 uur rijden van de campus een heleboel entertainment te vinden. Disney World, Sea World, Universal Studios: het kan allemaal gevonden worden in Orlando! Maar ook mooie witte stranden, jetskiën, parasailen, broadway shows, vissen vanaf de pier of kamperen onder de sterren: Florida baby!!

Orlando, Florida

De universiteit heeft 60 verschillende clubs op de campus die allerlei verschillende activiteiten organiseren. In totaal is 70% van alle studenten, naast huidige school- en sportactiviteiten, ook lid van zo’n club. Op die manier wil de universiteit er voor zorgen dat iedere student genoeg leuke dingen te doen heeft tijdens hun verblijf op de campus. De ervaring leert wel dat student-athletes het vaak al druk genoeg hebben en dus geen tijd hebben voor studentenverenigingen. Wel voor hier en daar een feestje, dat dan weer wel..!

Omdat Saint Leo University het belangrijk vindt dat iedereen een passend plekje op de campus kan vinden, hebben ze een mooi motto dat centraal staat in alles wat ze doen:

“You will love the person you become here”

Meer zien van de campus? Bekijk dan hieronder de around and about video die Willem in 2019 maakte!

Benieuw naar meer Around and About videos? Check ons Youtube-kanaal!

Sport

De Lions, zo worden de student-athlete op Saint Leo genoemd. Er zijn 9 mannenteams en 12 vrouwenteams, die strijden binnen de Sunshine State Conference in Division II. De universiteitskleuren zijn, zoals je wellicht al opgevallen was, groen en goud/geel. De Lions worden tijdens hun wedstrijden naast de fans, ook aangemoedigd door ‘Fritz’!

Fritz – De Mascotte van de Saint Leo Lions!

Die kippenvel-momenten, de bijzondere sportmentaliteit en tennis als teamsport: onderstaand filmpje laat het zien. Het is een filmpje van het tennisteam van Kayne en Willem, een ‘Pre-Match Hype Up’, het team gereed maken voor de strijd dus!

Het tennisteam waarvan Kayne en Willem deel uitmaken presteert erg goed in Amerika. Ze wonnen in de laatste vijf jaar al drie ‘Conference Titels’, hebben sinds 2011 in totaal al 8(!) keer meegedaan aan het regionale en nationale NCAA-toernooi, waarbij ze in 2016 2e werden. Ook heeft het team sinds 2013 al 17 ‘All-American’ titels op hun naam staan. Go Lions!!

Men’s Tennis Team – Het team waar Willem en Kayne onderdeel van zijn

Saint Leo wil het beste voor haar student-athletes en maakt gebruik van een aantal mooie faciliteiten

Zo is er de ‘Bowman Center Arena’, waar onder andere basketbal en volleybal wedstrijden gehouden worden, ook is er in het stadion een fitnessruimte te vinden waar getraind wordt. Er is zitplek voor 1500 toeschouwers.

Bowman Center Arena

Florida staat bekend als staat met velen mooie golfbanen, zo ook op Saint Leo university. De ‘Lake Jovita Golf & Country Club’ ligt er mooi bij. Maar eh, tijdens het golven daar in Florida, misschien wel oppassen dat er geen alligators aan het pootje baden zijn?!

Lake Jovita Golf & Country Club

Dit en nog veel meer. Benieuwd naar meer? Bekijk dan de facilities page op de website van de Lions!

Studie

Studeren doen de Lions ook, zonder studie ben je natuurlijk geen student-athlete. Saint Leo University wordt gezien als een van de ‘Top-Ranked Universities’ in Florida.

Er worden zo’n 50 verschillende opleidingen en programma’s aangeboden in allerlei verschillende richtingen. De volgende categorieën worden onderscheden van elkaar:

  • College of Arts & Sciences
  • College of Business
  • College of Education & Social Services
  • College of Health Professions

Wil je weten of de opleiding die jij graag wilt gaan doen aangeboden wordt op deze universiteit? Check dat dan even hier.

Wil jij nu, net als Kayne en Willem, student-athlete worden in de USA? Of wil je graag meer informatie? Reach out & wij helpen je verder!