Go Jacks! Want deze week nemen we een kijkje bij South Dakota State University. Daar is onze golfster Hester Sicking namelijk onderdeel van de groep student-athletes die de Jackrabbits genoemd worden!

Vorig jaar in mei tekende de golfster bij South Dakota State. In september was het zover, toen ruilde Hester Bloemendaal in voor een leven als student-athlete in de USA. Daar golft ze en doet ze een opleiding in psychologie. Hester staat momenteel 16e op de Nederlandse ranglijst en is een mooie toevoeging aan het team dat in de Division I golft. Het team bracht dit artikel uit toen Hester getekend had. Assistent-coach Maggie Murphy zegt het volgende over Hester’s komst:

“We are thrilled Hester has chosen to be a Jackrabbit; she is a great addition to our program! From the first conversation, we were impressed with her intelligence and character,”

Mooie complimenten, Hester! Inmiddels is Hester een tijdje onderdeel van de universiteit. Daarom vroegen we haar wat ze tot nu toe het leukst vindt, daar gaf ze het volgend antwoord op:

‘Het leukste aan South Dakota State University is dat het een grote campus is, maar het voelt klein omdat iedereen elkaar kent en altijd tijd met elkaar doorbrengt!’

Hester Sicking – Student-athlete

Meer weten over de nieuwe thuisbasis van Hester? Keep on reading!

Campus

SDSU is een ‘private university’ opgericht in 1881, daarmee is het de universiteit in South Dakota. Jaarlijks studeren er rond de 11.400 studenten op SDSU. De campus is gelegen in Brookings, een kleine stad met zo’n 25.000 inwoners. De campus van SDSU wordt onderverdeeld in de Main, West en East Campus. Een video de campus zie je hieronder!

De universiteit heeft een aantal enorme en mooie ‘athletic facilities’ beschikbaar voor de Jackrabbits. Hieronder laten we er een aantal zien!

Het enorme Dana J. Dykhouse Stadium is gloednieuw, sinds 2016 dient het als thuisbasis voor het American Football Team. Er is plek voor 19.300 toeschouwers! Op 8 september 2016 werd het stadion geopend, er werd een country concert gehouden waar onder andere bekende country zangers Lee Brice en Luke Bryan optraden. Sindsdien zijn er velen wedstrijden gespeeld en evenementen gehouden. Je ziet een foto van het stadion hieronder!

Een ander mooi stadion is de Frost Arena, het is het stadion waar van basketbal, volleybal en worstelwedstrijden gehouden. Er is zitplek voor 6500 fans. In februari 1989 speelde het basketbalteam van SDSU een wedstrijd tegen Augustana, tijdens die wedstrijd is een recordaantal toeschouwers behaald: 9456 namelijk! Staan of zitten, de wedstrijd was spannend genoeg! Op de foto hieronder zie je hoe een wedstrijd in de Frost Arena eraan toe gaat, hoe cool?!

En weer een ander groot indoor stadion is het Sanford-Jackrabbit Athletic Complex. Het is een multifunctionele plek waar getraind wordt en wedstrijden gehouden worden. Je ziet het complex hieronder.

Natuurlijk gaan we ook even een kijkje nemen naar de faciliteiten waar Hester gebruik van maakt! Voor de golfteams is er, sinds 2018, een indoorhal waar getraind kan worden. Dit is de Robert ‘Biddy’ Miller Indoor Golf Practice Facility. Weer of geen weer, dit maakt trainen onder perfecte omstandigheden altijd mogelijk. Je ziet het op de foto hieronder.

Dan is er voor de golfclubs uiteraard ook nog een Country Club waar ook outdoor getraind kan worden en wedstrijden gespeeld worden. Het is de ‘Brooking Country Club’. De golfbaan heeft 18 holes en is, naast thuisbasis van de golfteams van SDSU, ook gebruikt voor velen activiteiten! Op de foto hieronder zie je een klein stuk van de golfbaan.

Er zijn buiten bovengenoemde nog veel meer mooie faciliteiten te vinden op de campus. Een voetbalveld, een centrum voor de paardensport, een mooi sportbad, een soft- en honkbal arena en nog meer.  Wil je graag meer zien? Bekijk dan deze pagina met faciliteiten!

Wil je graag nog meer zien van de campus in het algemeen? Klik dan hier voor een virtual tour door de campus!

Sport

De Jackrabbits bestaan in totaal uit 17 sportteams, 9 vrouwenteams en 8 mannenteams. Waar de mannen aan honkbal, american football en worstelen doen, zijn er vrouwenteams in de paardensport, softbal, voetbal en volleybal. De teams doen allen mee binnen Divsion I maar in verschillende competities, namelijk: de Summit League, de Missouri Valley Football Conference en de Big 12 Conference.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, dé universiteitskleuren van de Jackrabbits zijn blauw en geel! Naast de cheering squad en fans worden de teams ook aangemoedigd door hun mascotte. En je raadt het al… zijn naam is Jack Rabbit! Je ziet Jack op de foto hiernaast.

Met veel fans, cheering squads en een mascotte moet het goed komen zou je denken. Maar eh, wat nu als ze met z’n allen maar wat door elkaar gaan schreeuwen? Dat wordt een ongeorganiseerde bedoeling natuurlijk. Maar daar heeft USDS, net als andere Amerikaanse universiteiten, natuurlijk iets op bedacht. Een eigen fight song! Een stukje van de lyrics vind je hieronder. Kun jij ‘m al blindelings meezing Hester?!

Ring the bell for South Dakota
The Yellow and the Blue;

Cheer the team from South Dakota
With loyal hearts so true;

Win the game for South Dakota
The school that serves us well;

We will fight for South Dakota
SO let’s ring, ring, ring those bells

In totaal wist de universiteit 8 Nationale Championships te winnen, waarvan de meest recente in 2003 door de basketbalvrouwen. In 2018 werd echter nog een individueel nationaal kampioenschap bemachtigd. Worstelaar Seth Gross bemachtigde de titel, dat is de eerste nationale individuele titel in de geschiedenis van de school. Je ziet een foto van Seth hieronder. Wij durven ‘m in ieder geval niet uit te dagen voor een potje worstelen… What a champ!

En wist je dat het team van Hester momenteel 84e staat op de Nationale Ranglijst van alle DI- teams? Een super knappe prestatie want dat zijn er namelijk heel erg veel..! Vorig jaar stonden ze 110e op de nationale ranglijst, dus het team heeft een mooie klim gemaakt. We houden jullie nauw in de gaten, Hester.. Go Jacks!

Wil je meer zien van de Jackrabbits? Neem dan een kijkje op de athletic website van de universiteit of check SDSU Athletics op Youtube!

Studie

Studeren, dat doen de Jackrabbits ook. Want ook dat is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het leven van een student-athlete. Hester studeert psychologie, maar er worden ook ontzettend veel andere studies aangeboden op de universiteit. De studies op de universiteit zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • College of Agriculture, Food and Environment
  • College of Arts, Humanities and Social Sciences
  • College of Education and Human Sciences
  • College of Engineering
  • College of Nursing
  • College of Pharmacy

Om te bekijken hoe de studie die jij leuk vindt genoemd wordt op SDSU moet je deze pagina even checken.

Jullie zijn al een stuk wijzer geworden van SDSU. Maar toch nog een aantal laatste feitjes, want wist je dat…

  • Studenten op SDSU uit 49 verschillende staten en meer dan 70 verschillende landen komen?
  • De gemiddelde GPA-score 3.46 is?
  • SDSU naast het goede academich- en atletische programma, ook bekend staat als de ‘Number One Party School’ in South Dakota? Dit is gebaseerd op student reviews. (Wil je graag studeren op SDSU? Laat dit feitje dan even achterwegen voor je ouders 😉
  • Er in totaal bijna 2000 mensen werkzaam zijn bij SDSU?

Oke, nog een allllerlaatste feitje dan! Wisten jullie al dat Mayka Hogenboom vorig jaar de vliegticketactie won, omdat ze Hester aan ons gekoppeld had?! Dat was een goude match dus! Doe jij dit jaar ook mee met de winactie? Hij is al begonnen! Check deze insta post voor meer info!

Lijkt het leven van een student-athlete jou nu ook wel iets? Of wil je graag meer informatie over scholarships en jouw mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op, dan helpen we je verder!