Deze maand in de nieuwe University Spotlight: University of Florida! Een publieke universiteit die voor meer dan 55.000 (!) studenten thuis is. Op academisch niveau en op atletisch niveau draait de University of Florida mee in de top.

Met meer dan 50.000 studenten is de University of Florida een van de grootste universiteiten in de Verenigde Staten en heeft de universiteit al veel olympiërs voortgebracht.

Slamstox tennisexpert Tanner Stump is actief geweest als assistent-coach van het men’s tennis team van Florida. Hier heeft hij meerdere successen behaald, waaronder de NCAA D1 National Title en ITA Assistent Coach of the Year. Ook Slamstox-atleet Bente Spee loopt rond op deze campus waar ze het Women’s Tennis Team versterkt!

GO GATORS! Lees snel verder om te ontdekken wat de University of Florida allemaal te bieden heeft!

Coach Tanner Stump

Sport

Wist je dat de Universiteit van Florida een echte hotspot is voor succesvolle sportteams? Het zwem- en duikteam van de universiteit heeft maar liefst 41 SEC-titels gewonnen en 42 Olympische medailles!

Ook het succes van het Gators football team is duidelijk te zien. Het team is één van de betere teams van het land en heeft maar liefst 3 nationale titels en 8 Southeastern Conference titels binnengehaald.

Als het gaat om sportieve prestaties, behoort het tennisteam tot de top van Amerika. Onder begeleiding van onze collega en voormalig assistent-coach Tanner hebben ze het nationaal kampioenschap van de NCAA Division I gewonnen! Benieuwd naar het geheim achter dit succes? Lees het interview en ontdek het inspirerende verhaal van Tanner!

Heb je gehoord van de succesvolle sportteams die rondrennen op de campus van de University of Florida? Naast onze eigen Slamstox held Tanner, kun je ook onze topper Bente Spee vinden, die de tennisbaan versterkt als onderdeel van het Women’s Tennis Team van de Gators. En trouwens, ze maakten het tot de halve finale van het SEC Championship dit jaar! 

Met geweldige faciliteiten en deskundige begeleiding, is het geen verrassing dat de University of Florida een toonaangevende plek is voor atleten. Meer dan 150 studenten zijn naar de Olympische Spelen gegaan als atleet of coach, dankzij deze indrukwekkende universiteit.

Campus

Buiten de sportfaciliteiten en de schoollokalen is er op de campus nog veel meer te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld samen met bijna 90.000 Gators fans een football game bijwonen in het stadion, of een museum of restaurantje bezoeken. Zie jij jezelf hier al rondlopen?

De campus van de University of Florida bevindt zich in Gainesville, in het hart van Florida. Een heerlijk warme locatie met talloze zwemgelegenheden op de campus en in de omgeving. Zo kun je binnen no-time dobberen in de Ginnie Springs of lekker ontspannen op het strand van Clearwater Beach, een van de populairste stranden van Amerika. Kortom, er valt hier genoeg te beleven!

Studie

Met meer dan 50.000 studenten, waaronder 500 student-athletes, is de University of Florida een van de grootste universiteiten in de Verenigde Staten. De universiteit biedt meer dan 300 undergraduate- en graduate-programma’s aan in verschillende disciplines, waarvan de meest populaire hieronder worden opgesomd:

– Biologie
– Psychologie
– Politicologie en Overheid
– Bedrijfskunde
– Machinebouw

Op academisch gebied scoort de school erg hoog en zijn studenten vooral tevreden over de moeite die docenten doen om de lessen leuk te maken. Daarnaast zijn er tal van studentenverenigingen waar studenten zich bij kunnen aansluiten en hun passies kunnen delen.

Maar er is meer dan alleen studeren aan de University of Florida! Buiten de collegezalen zijn er talloze activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een Gators-footballwedstrijd bijwonen in het stadion met bijna 90.000 andere fans. Of bezoek een van de vele musea en restaurants op de campus. Zie jij jezelf hier al tussen rondlopen?

De campus van de University of Florida ligt in Gainesville, in het hart van Florida, met veel zwemgelegenheden op en rond de campus. Neem bijvoorbeeld een duik in de Ginnie Springs of geniet van de zon op Clearwater Beach, een van de populairste stranden van Amerika.

Kortom, er valt genoeg te beleven op de University of Florida en in de omgeving. Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat deze geweldige universiteit te bieden heeft. Maar als je nog meer wilt weten over de verschillende universiteiten in Amerika of hoe je studeren en sporten kunt combineren, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!