Slamstox is trots om aan te kondigen dat Tanner Stump ons team komt vertegenwoordigen! Tanner is een voormalig NCAA D1 tennis player en coach, en komt binnen met een imposante CV.

Na het behalen van zijn diploma aan Mississippi State University, heeft Tanner bij meerdere universiteiten successen bereikt als coach, waaronder bij de University of Florida. Met de Florida Gators won Tanner het NCAA D1 championship in 2021 en werd hij benoemd tot ITA Assistant Coach of the Year. Zijn ervaring en ambities om student-athletes te helpen excelleren in hun sportieve en academische carrières passen perfect bij de internationale uitbreidingsplannen van Slamstox.

Wil je meer weten over Tanner, zijn imposante carrière, en onze samenwerking? Lees snel verder!

Van speler naar coach

Tanner speelde vier jaar lang voor het men’s tennis team van Mississippi State en studeerde in 2011 af met een bachelor’s diploma in business. Hij was een belangrijk onderdeel voor het programma van de Bulldogs dat zich in die periode terug wist te knokken naar een nationaal presterend team. Zo won Tanner met zijn team de SEC Western Division en eindigde hij in zijn senior year in de top 20 van de ITA rankings. 

Na zijn carrière als speler, startte Tanner direct als coach. Hij was coach bij MTSU en Furman voordat hij terugkeerde naar Mississippi State als coach. Bij Mississippi State wist Tanner in één jaar maar liefst zeven spelers te recruiten met wie hij de NCAA Sweet 16 wist te halen. Daarnaast was Tanner de coach die Nuno Borges (speler uit Portugal) wist te recruiten en te coachen. Nuno heeft afgelopen jaar voor het eerst de ATP Top 100 behaald.

In 2016 werd Stump aangenomen als assistent-coach bij University of Florida, het begin van een geweldige opmars. De University of Florida stond in die periode vaak al in de top 20 van de D1 rankings, maar het doel was om nummer 1 te worden. Tanner werd binnengehaald om dit te realiseren. Het stuk “recruiting” was een van zijn belangrijkste taken, en Tanner maakte hier zijn specialiteit van. Hij haalde maar liefst twee keer de #1 recruiting class van Amerika binnen voor de Gators.

NCAA National Champion

Als een coach voor Florida deed Tanner het niet alleen heel goed in recruiting, maar ook op de baan wist hij spelers maximaal te ontwikkelen. In zijn zes seizoenen bij Florida, wist hij zijn team naar een overall record van 13-32 te leiden, won hij een NCAA kampioenschap, twee NCAA singles titles (Ben Shelton -2022; Sam Riffice – 2021), drie SEC titles, een SEC Tournament Title en vijf NCAA tournament appearances, die elk jaar iets beter werden (Sweet 16 in 2017, Elite 8 in 2018, Final 4 in 2019 en Nationaal Kampioen in 2021). Na de historische zege in 2021 werd Tanner uitgeroepen tot ITA Assistant Coach of the Year.

Een van de beste spelers die door Tanner werd gecoacht bij Florida, Ben Shelton, is vorig jaar prof geworden en staat nu al in de Top 100 van de ATP ranking. Nog een geweldig voorbeeld dat college tennis een zeer goede route is om proftennisser te worden. Shelton’s grootste overwinning in 2022 was waarschijnlijk de overwinning tegen Casper Ruud in Cincinnati.

Slamstox in Florida

‘’Joining Slamstox is the perfect next step for me”, aldus Tanner. “After stepping down as a coach I wanted to spend more time with my family, but at the same time keep contributing to the development of student-athletes around the world. With my background in coaching and my recruiting experience, I will be able to help many players in the next step of their careers.” 

Tanner was geen vreemde voor Slamstox. Hij was namelijk in 2018 al bij ons op bezoek voor een recruiting trip en zag toen al meerdere Slamstox spelers tennissen. “Pedro and his team are already doing an amazing job and handle their recruiting processes with the highest level of professionalism. As a coach, it was always very nice to work with them due to their commitment to find the absolute best match for both player and coach. I’m very happy to be joining Slamstox because they are one of the few, in my opinion, who do it right.” 

Tanner woont en werkt vanuit Gainesville in Florida, en komt op full-time basis bij Slamstox werken. Hij gaat voornamelijk aan de slag voor onze internationale student-athletes in Amerika en in andere landen begeleiden. “Ik ben enorm blij met de komst van Tanner naar Slamstox” aldus Pedro Mol, CEO en oprichter van Slamstox. “Ik heb altijd al veel respect gehad voor Tanner als een coach, en zeker voor zijn ethiek, doorzettingsvermogen en zijn kwaliteiten in het opbouwen van relaties gedurende het recruiting proces. Zijn persoonlijkheid en recruiting style passen heel goed bij ons bedrijf. We gaan fantastische dingen doen samen.” Heb je interesse om Tanner te ontmoeten en zou je graag meer willen weten over jouw kansen om Student-Athlete te wordne in Amerika? Stuur Tanner een e-mail op tanner@slamstox.com of schrijf je in voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. See you soon!