Bij het zien van de prijzenkast van golfer Jerry Ji sla je ongetwijfeld van verbazing achterover, op z’n Amerikaans gezegd is die namelijk ‘very impressive!’. Enkele van zijn prijzen in die kast zijn namelijk Olympisch brons en Nederlands kampioen. Sinds de zomer van 2019 is Jerry Ji student-athlete op de University of Illinois. Sindsdien zijn de prijzen er niet minder op geworden. Jerry is namelijk onderdeel van een hooggeplaatst golfteam dat mooie prijzen bemachtigd, in juni deden ze nog mee aan het NCAA-Championship in Arizona. Hét finaletoernooi in de hoogste divisie van college golf. En ook hét finaletoernooi dat Jack Nicklaus, Phil Mickelson en Tiger Woods wonnen voordat ze de stap naar het professionele golf maakte.

Maar ook als individuele speler valt hij in de prijzen: eerder werd hij uitgeroepen tot ‘BIG10 Freshman of the Year’ en ‘Scholar athlete of the week’. Een bijzondere prestatie!

Jerry deed vorige maand een interview met Golf.nl, tegen hen vertelde hij onder andere het volgende:

“Als ik in Nederland was gebleven denk ik niet dat ik me zo goed als golfer had kunnen ontwikkelen. Hier speel ik tegen de beste amateurgolfers van de wereld, de concurrentie is ontzettend groot. Studeren en daarnaast veel tijd aan golf besteden is zwaar, dat moet je niet onderschatten. Maar het is wel goed te doen en vooral ook heel erg leuk en leerzaam. Ik denk ook dat de overgang naar de pro’s makkelijker wordt als je al gewend bent van huis weg te zijn.”

Jerry Ji – student-athlete

Benieuwd naar het hele artikel? Dat lees je hier.

Meer weten over de universiteit waar Jerry onderdeel van is? Scroll dan nog even verder!

Campus

UIUC is een enorme universiteit met bijna 53.000 studenten. Dat maakt de campus eigenlijk geen campus, maar eerder een dorp. Het is gelegen tussen de twee steden, Urbana en Champaign in. Dat maakt de naam van de universiteit. De campus wordt door de lange naam vaak UIUC genoemd, maar ook ‘Illinois’, ‘I’ of ‘UIliinois’ komt voor. Snap je het nog? Ach, wij noemen het in ieder geval UIUC. De campus ziet er te gek uit en ligt in een mooie omgeving, check de video hieronder!

Maar niet alleen de omgeving en de campus zien er te gek uit, ook de atletische faciliteiten op UIUC zijn om door een ringetje te halen. Bij iedere university spotlight besteden we daar even aandacht aan, dus zo ook nu! Kijk je mee?

De faciliteiten op UIUC zijn enorm én het zijn er enorm veel. ‘Memorial Stadium’ is de meest enorme en die willen we graag even uitlichten. Het is het stadion waar de American Football teams in actie komen. Het stadion werd gebouwd in 1923 maar heeft daarna velen renovaties ondergaan. Er is plek voor ontzettend veel fans, het recordaantal fans werd behaald tijdens een wedstrijd in 1984. Het publiek bestond toen uit 78.297 toeschouwers. Kun je je voorstellen dat je aan het sporten bent voor zo veel mensen?!

Memorial Stadium – UIUC

Ook het ‘State Farm Center’ is een te gekke facility op de universiteit. Het werd geopend in 1963 en sindsdien zijn er 263 uitverkochte wedstrijden gehouden. Uitverkocht betekent dat er 16.600 mensen betaald hebben voor een zitplek, te gek toch?! Iedere fan draagt oranje kleding en zorgt er voor dat de teams optimaal aangemoedigd worden. Check het hieronder, dit wil je een keer meemaken… Super cool!

State Farm Center – UIUC

‘Illini Golf’, één van de beste teams van Amerika. Daar is Jerry onderdeel van én daar hoort natuurlijk een te gekke facility bij. Dat heeft UIUC zonder meer dan ook geregeld voor haar college golfers. Het ‘Demirjian Indoor and Lauritsen/Wohlers Outdoor Golf Practice Facilities’, een hele mond vol, zie je in de video hieronder. Een enorme golfbaan die er super professioneel uit ziet…

Buiten de bovengenoemde facilities is er nog heel veel meer te vinden op UIUC, te veel om in dit artikel te benoemen. Wil je toch graag meer zien? Dan bekijk je op deze pagina alle athletic facilities.

Wil je ook student-athlete worden op een universiteit in Amerika?

Sport

Bij een grote universiteit met veel studenten, horen veel student-athletes én veel varsity teams. De university of Illinois heeft mannenteams in: honkbal, basketbal, american football, golf, turnen, tennis, track & field én worstelen. Daarnaast beschikt de universiteit over vrouwenteams in de volgende sporten: basketbal, golf, turnen, voetbal, softbal, zwemmen & schoonspringen, tennis, track & field en volleybal. UIUC is lid van de NCAA en speelt op het hoogste niveau: Division I. Alle teams van UIUC komen uit in de BIG10 conference. De sportteams van Illinois staan bekend als de ‘Fighting Illini’, coole naam toch? De universiteitskleuren kun je wel raden bij het zien van onderstaande foto…

Fighting Illini – UIUC

Zoals jullie inmiddels ook in andere spotlights hebben gezien heeft iedere universiteit wel een eigen yell, zo ook de university of Illinois! Check hieronder de lyrics met de bijbehorende video. Word je toch vrolijk van?!

Old Princeton yells her tiger
Wisconsin her varsity
And they give the same old Rah!
Rah! Rah!
At each university
But the yell that always thrills me,
And fills my heart with joy,
Is the good old Oskee-wow-wow,
That they yell at Illinois

Wil je meer te weten komen over de verschillende sportprogramma’s van UIUC? Klik dan hier!

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings, behoort UIUC tot de 50 beste universiteiten van de Verenigde Staten. Ook is de universiteit op plek 14 gerankt als beste openbare universiteit. Gemiddeld is de student-faculteit ratio 20:1, en bijna 40% van alle colleges bestaan uit minder dan 20 studenten. De vijf populairste studies zijn:

  • Research and Experimental Psychology
  • Economics
  • Accounting
  • Computer Science
  • Computer Hardware Engineering

Benieuwd naar alle studies die UIUC aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Bekijk hier de academische website en klik hier om te kijken of jouw gewenste studierichting (major) wordt aangeboden.

Graduation Day – UIUC

Denk jij nu: “Wat Jerry doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden!