Je zal ongetwijfeld niet weten waar je naar moet kijken wanneer je de prijzenkast van Jerry Ji ziet. Enkele van zijn prestaties zijn olympisch brons, Nederlands kampioen en deelname aan de KLM open. Jerry besloot om zijn goede prestaties voort te zetten in Amerika bij UIUC en werd afgelopen jaar verkozen tot BIG10 Freshman of the Year.

“What I like most about UIUC is that everyone on my team and the people around me makes me feel at home.”  

Aldus Jerry Ji, die dit jaar Freshman of the year was.

Voor een student-atleet is het essentieel om een goed gevoel te hebben bij de gekozen universiteit. Behalve de sport- en academische aspecten, zijn er andere factoren die meespelen bij het kiezen van een universiteit. Bijvoorbeeld: de campus, universiteitstradities, en factoren zoals onderdak en studieverenigingen. En soms is het ook leuk om iets over oud-leerlingen en hun bedrijven te weten. Lees hier meer over University of Illinois.

Sport

Quick Facts

UIUC heet officieel University of Illinois at Urbana-Champaign. Dit omdat de 2 steden zo dicht bij elkaar zijn gegroeid. University of Illinios staat ook wel bekend als U, I, UIUC, UIllinois of University of Illinois. UIUC is lid van de NCAA en speelt op het hoogste niveau: NCAA divisie 1. Alle teams van UIUC spelen in de BIG10. Het team van UIUC staat bekend als de Fighting Illini.

Mascotte

De mascotte van UIUC heette eerst Chief Illiniwek. Hij was de mascotte van UIUC van 1926 tot 2007. ‘The Chief’ is in 2005 benoemd als één van de 19 meest vijandige en beledigende mascottes die verbannen moest worden door de NCAA. De mascotte moest de ‘native american’ representeren die in dat gebied woont. Velen zagen het gedrag van de mascotte als misbruik makend en misleidend gedrag, hierdoor ontstonden slechte stereotypes over de Indianen. In 2020 heeft de meerderheid van de studenten gestemd op ‘the belted kingfisher’ als de nieuwe mascotte. Lees er hier meer over in the daily Illini.

Chinese broadcast

UIUC staat bekend om hun engineering en computer opleidingen. Veel Chinese studenten hebben daardoor gekozen om te studeren aan UIUC . Volgens Chicago Business is UIUC beoordeeld met de meeste ingeschreven Chinese studenten van heel Amerika, namelijk 5.797. Door de stijgende groei van Chinese studenten op de universiteit is er ook steeds meer vraag naar Chinese TV.  UIUC heeft vervolgens in 2015 met Fighting Illini TV en een paar Chinese studenten deze broadcast opgericht. Lees hier het volledige artikel op de athletics website van UIUC.

Aangeboden sporten

Mannensporten: honkbal, basketbal, football, golf, turen, tennis, atletiek & veldloop en wrestling.

Vrouwensporten: basketbal, golf, turnen, voetbal, softbal, zwemmen & duiken, tennis, atletiek & veldloop en volleybal.

Wil je meer te weten komen over de verschillende sportprogramma’s van UIUC? klik dan hier.

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings, behoort UIUC tot de 50 beste universiteiten van de Verenigde Staten. Ook is de universiteit op plek 14 gerankt als beste openbare universiteit. Gemiddeld is de student-faculteit ratio 20:1, en bijna 40% van alle colleges bestaan uit minder dan 20 studenten. De vijf populairste studies zijn:

 • Research and Experimental Psychology
 • Economics
 • Accounting
 • Computer Science
 • Computer Hardware Engineering

Benieuwd naar alle studies die UIUC aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Bekijk hier de academische website en klik hier om te kijken of jouw gewenste studierichting (major) wordt aangeboden.

De campus

Campussen in Amerika zijn (vaak) gigantisch en hebben bijzondere faciliteiten. Zo ook de campus van UIUC. UIUC biedt niet alleen huisvesting aan, maar ook een breed scala aan sportcentra. Daarnaast heeft UIUC een bijzonder research center, waarover je meer kan lezen als je verder naar onder scrolt. Check hier  alle campus tour filmpjes van UIUC.

Sport en recreatie

UIUC heeft veel gave stadions en sportcentra staan op de campus. Een daarvan is het Memorial Stadium voor Footbal. Het Memorial stadium is officieel gebouwd voor de mensen die mee hebben gevochten in WO I. Meer dan 200.000 studenten hebben donaties gedaan om de bouw van dit stadion te realiseren. Een ander indrukwekkende faciliteit is het State Farm Center. Dit basketbal stadion is het stadion waarmee je indruk kan maken op je tegenstanders. Ook is er nog de plek waar Jerry golft beoefent. De Demirjian Golf Facility (indoor) en Lauritsen/Wohlers (outdoor) behoren tot  de top zes golf oefenfaciliteiten in Amerika.

Research park

In het zuidwesten van de campus staat het research park, een plek waar start-up bedrijven kunnen beginnen. In het research park bevinden zich meer dan 120 bedrijven met ruim 2100 werknemers. Enkele bekende bedrijven die in het research park zitten zijn Bayer, John Deere en Yahoo inc. UIUC research park is een visvijver vol met ondernemers. Hieronder enkele ondernemers met hun bedrijven die hebben gestudeerd aan UIUC.

 • George Halas, medeoprichter van NFL
 • Abe Saperstein, oprichter van de Harlem Globetrotters
 • Luke Nosek & Max Levchin, medeoprichters van PayPal
 • Hugh Hefner, oprichter van Playboy Enterprises
 • Martin Eberhard, medeoprichter van Tesla
 • Jeremey Stoppelman & Russel Simmons, oprichters van Yelp
 • Steve Chen & Jawed Karim, medeoprichters van YouTube

The Campus as a Work of Art

T.A. Gaines schreef in 1991 ‘The Campus as a Work of Art‘. Hierin licht hij toe dat universiteiten niet alleen goed zijn door de studies maar ook door de campus. Hij legt uit hoe een campus studenten kan prikkelen en zo voor creatieve ideeën kan zorgen. De campus moet bestaan uit gebouwen die variëren en tegelijkertijd elkaar goed aanvullen. Dit heeft dan op zijn tijd weer te maken met de vormen van de gebouwen en het landschap erom heen. UIUC komt hier ook in voor en behoort tot de top 50. Check onderstaand filmpje voor deze ‘Work of Art’.

Studentenorganisaties

Met meer dan 1800 organisaties zal het vast wel makkelijk zijn om jouw passie te vinden bij UIUC. Als deze er niks bij zit is het zelfs nog mogelijk om er zelf een op te richten. Met dit voorstel en het brede scala aan organisaties wordt ondernemerschap binnen de universiteit zo goed mogelijk ondersteund. Benieuwd naar welke studenten organisaties er zijn? Check ze hier.

Overige statistieken

 • UIUC heeft een bachelor studentenpopulatie van 33,915 en een totale studentenpopulatie van 49.702
 • 50% van de studenten woont op de campus
 • Ken Holtzman heeft hier gestudeerd, 2 x bekroond tot All Star major leaguer

Tradities

Homecoming

De geruchten gaan dat UIUC 100 jaar geleden deze traditie heeft bedacht. Momenteel is het een van de grootste evenementen op de campus. Bij homecoming is er normaal gesproken een football wedstrijd tussen oud-studenten en studenten. Daarnaast is er nog een feest voor oud-studenten van de universiteit.

Lincoln’s nose

Net zoals bij alle andere universiteiten is er een plek wat geluk geeft. Bij UIUC is dat het beeld van Abraham Lincoln voor de Lincoln hall. Lincoln’s neus is goud gekleurd en hoort geluk te geven als je er overheen wrijft.

Blok I

Bekend door alle optredens en het juichen is de football student club, een van de oudste van het land. Sommige fans in dit loyale vak worden ook uitgenodigd om spelers, coaches of zelfs de directie te ontmoeten.

Fighting song; Oskee-Wow-Wow

Old Princeton yells her tiger
Wisconsin her varsity
And they give the same old Rah!
Rah! Rah!
At each university
But the yell that always thrills me,
And fills my heart with joy,
Is the good old Oskee-wow-wow,
That they yell at Illinois

Wil jij student-atleet worden op UIUC of wil je meer informatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!