Babette Burgersdijk, een tennistalent uit ’s-Gravenzande dat eerder deze maand 19 kaarsjes uit blies, woont, traint en studeert in Lafayette, Louisiana. Daar is ze als student-athlete onderdeel van de ‘Ragin Cajuns’. Hoog tijd om de University of Louisiana Lafayette (ULL) in de spotlight te zetten dus!

Het tennistalent heeft Babette niet van een vreemde, ze komt uit een enthousiaste tennisfamilie. Babette’s vader speelde vroeger veel nationale toernooien, als jong meisje ging ze overal mee naartoe. Babette was 5 jaar toen ze zelf begon met tennis, tot haar 12e heeft ze naast tennis, ook gehockeyd. Toen ze daarmee stopte, is het echte fanatieke tennis gekomen. Ze trainde 6x in de week bij de tennisschool van haar vader, Burgersdijk Tennis.

Ze speelde altijd competitie, deed mee aan nationale en JRT-toernooien, aan Tennis Europe tournaments en speelde ITF-toernooien. Haar hoogst behaalde ranking in Nederland was 6e U14. Vorig jaar behaalde Babette ook nog eens haar VWO-diploma, toen waren alle middelen op zak om naar Amerika te vertrekken. Inmiddels timmert ze flink aan de weg op ULL, waar haar tweede semester zojuist ingegaan is. What a champ!

We vroegen Babette of de campus is zoals ze het van te voren verwacht had, daarop zegt ze het volgende:

“Toen ik hier kwam verbaasde me het echt hoe groot en mooi de campus is. De gebouwen en de faciliteiten zijn echt niet normaal. Ik had ook echt niet verwacht dat er zoveel mensen betrokken zijn bij de universiteit. Waar je ook loopt in Lafayette, iedereen draagt truien en shirtjes van ULL.”

Babette Burgersdijk – student-athlete

Meer lezen over de universiteit van Babette? Scroll dan verder!

Campus

ULL is gelegen in Lafayette, een stad met zo’n 620.000 inwoners. De campus ziet er bijzonder uit, met mooie gebouwen en perfect onderhouden tuinen. Je ziet de campus op de foto hieronder.

Een bijzonder kenmerk aan de universiteit zijn de verschillende mooie bomen die er te vinden zijn, deze worden ‘Century Oaks’ genoemd, ze zijn namelijk in het begin van de 20e eeuw geplant door de eerste president van de school, Edwin Stephens. Sprookjesachtig mooi toch?!

Een ander bijzonder kenmerk aan de universiteit is ‘the Cypress Lake’, te vinden in het hartje van de universiteit. Het is een meer van ongeveer 0,8 hectare waar veel mooie bloemen groeien, maar ook schilpadden, vissen, vogels en, ohja, ook alligators! Whut?! Jep, Babette zit op een universiteit mét alligators. We zijn ervan overtuigd dat niet veel student-athletes dat kunnen zeggen!

In en rondom de campus is er genoeg te doen voor de studenten en omwonenden van ULL. Van zumbalessen tot live optredens, het wordt georganiseerd op de campus. Ook is er een kunstmuseum te vinden op de campus en worden er regelmatig filmavonden georganiseerd. Zo ook ‘Movies in the parc’, daarbij verzamelen de bezoekers zich in Parc International voor een goede filmavond in de buitenlucht!

Naast leuke bezigheden, zijn er ook een aantal bijzondere tradities van kracht op de universiteit, hieronder noemen we er een aantal op:

 • Wearing red
  Een traditie met dé kleur van de universiteit. Iedere vrijdag kleden studenten, leraren en fans zich namelijk in het rood om zo de ‘school spirit’ uit te dragen.
 • Block party
  Dit evenement wordt gehouden tijdens de eerste lesweek van het nieuwe ‘fall’ seizoen. Er zijn leuke spellen te doen voor studenten, er worden zelfs kleine competities gehouden (voor de fun) en studenten kunnen gratis shirts, tassen en bekers krijgen. Klinkt als een prima eerste lesweek!
 • Crawlfish boil
  Het schijnt zo te zijn dat de studenten van ULL dol zijn op kreeft, dus daar heeft de universiteit uiteraard iets op bedacht. Eens per jaar wordt een evenement georganiseerd waarbij de universiteit 10,000 pond kreeft kookt! Een gratis maaltijd voor studenten met een hoop muziek, er wordt gedanst en vooral ook gelachen.
 • Langniappe week/Lake Jump
  ‘Iets extra’s’, dat is waar het tijdens deze week om gaat. Leuke activiteiten op het water zoals kanoën, alle activiteiten worden uiteraard georganiseerd op cypress lake. Ook springt er ieder jaar 1 student in het meer, om zo het semester af te sluiten. Een traditie die al gaande is sinds 1977. Zou jij het durven, tussen die gators? Tot dusver zijn er in ieder geval nog geen tenen verloren gegaan!
 • Walk of Honor
  Een laatste mooie traditie is de ‘Walk of Honor’, hierbij wandelen de huidige studenten over een route waarbij alle namen van alumni te zien zijn in de tegels op de grond. Daarmee blijven alle alumni onderdeel van de universiteit!

De meeste sportfaciliteiten voor de teams zijn buiten de campus, zo ook het tennispark waar Babette traint. Maar daar heeft de universiteit uiteraard goed over nagedacht, ieder team heeft een eigen shuttlebusje! Daarmee worden ze op en neer gereden van de campus naar de sportparken.

Zoals veel Amerikaanse universiteiten heeft ULL ook bijzondere sportfaciliteiten. Zo is er de ‘Cajundome’, hier worden de basketbalwedstrijden gehouden maar ook worden er vaak andere evenementen georganiseerd. Er kunnen 13.500 toeschouwers in het stadion! Je ziet het stadion hieronder

Het ‘Cajun Field’ is een andere bijzondere facility op de campus, het is de thuisbasis voor de American Football teams. Zoals op veel andere universiteiten is dit ook bij ULL een belangrijke sport. Hier kunnen maar liefst 41,426 toeschouwers tegelijk het team aanmoedigen! Vet he!

Dan is er ook nog het ‘Donald and Janice Mosing student-athlete Performance Center’, een mond vol en een bijzondere facility. Het wordt ook wel ‘SAPC’ genoemd, het werd gebouwd in 2015 en in het gebouw is van alles te vinden. Kantoren, een megagrote gym, een bijzondere trainigsruimte voor atletiek en hydrotherapie en een collegezaal met 150 zitplekken!

Wil je meer zien van de campus? Check dan deze virtual tour!

Sport

De teams met student-athletes op ULL worden de Ragin Cajuns genoemd. In totaal zijn er 14 teams, 7 mannen- en 7 vrouwenteams. Sinds 1901 wordt er al gesport op de ULL, destijds stonden de sportteams bekend als ‘The Bulldogs’, in 1974 veranderde de naam officieel naar Ragin Cajuns. De sportteams doen mee binnen de NCAA Divsion 1 en zijn lid van de Sun Belt Conference. De universiteitskleuren zijn rood en wit én uiteraard heeft ook deze universiteit een mascotte, Cayenne! Je zult je afvragen, waarom Cayenne? Maar daar is over nagedacht! Het eten in het gebied rondom de universiteit wordt vaak spicy bereidt, vandaar deze passende ‘cayenne peper’ als mascotte. Afhankelijk van de wedstrijd die Cayenne bezoekt kleedt hij zich, hij draagt namelijk het team-tenue van het team dat hij aanmoedigt!

Bij een bijzondere sportsfeer, mooie teams, een mascotte en veel fans hoort natuurlijk ook een fight song! Zie de lyrics van de fight song waarmee de Ragin Cajuns aangemoedigd worden hier:

Fight on, Cajuns, fight on to victory
For the Red and White,
We will sing of triumph and glory,
For our team tonight,
You will hear the rage of the Cajuns,
So let’s give a yell,
Hustle up and bustle up and
Fight on to victory – Geaux UL

De Ragin Cajuns behaalde al veel successen. Het baseball team speelde de eerste wedstrijd in 1903! Vanaf 1972 is team onderdeel van Division 1.  Sindsdien won het team 16 keer de regular season conference en 7 keer het conference tournament waarvan de laatste in 2016. Het team deed 15 keer mee aan hét NCAA tournament!

De tennisteams, waar Babette nu ook onderdeel van is, hebben ook al veel titels op hun naam staan. Zo wonnen de mannen 6 keer het Southland Conference kampioenschap (waar de teams eerst lis van waren) en4 keer het Sun Belt kampioenschap. De hoogste nationale ranking behaalde het team in 1988, zij waren toen 15e van Amerika! De dames wisten 4 keer de conference titel te behalen en behaalde de hoogste nationale ranking in 2006 op plek 51. To be continued, Babette!

Buiten de teams met student-athletes, zijn er ook verschillende ‘non-varsity sports’ te vinden op de universiteit. Voorbeelden zijn badminton, bowlen, cheerleaden, judo, powerliften, sport shooting, taekwondo en waterskiën! Voor ieder wat wils dus. Veel van deze sportteams doen ook mee binnen competities, zo behaalden de waterskiërs mooie successen. In 1989 deden ze voor het eerst mee in de jaarlijkse NCSWA kampioenschappen. Daar eindigde het team sinds 1993 nooit lager dan 3e en wonnen ze 7 keer het kampioenschap! Cool toch?

Wil je nog meer weten over de sportteams van ULL? Check dan de Athletic Page van de universiteit!

Studie

Er worden veel verschillende opleidingen en majors aangeboden op ULL. Te veel om allemaal te benoemen. Dus ben je benieuwd of de opleiding die jij wilt gaan doen aangeboden wordt op de universiteit? Daar heeft ULL een mooi filmpje voor gemaakt! Bekijk die hier.

Uiteraard hebben we nog een aantal leuke weetjes over de GPA’s van de student-athletes op ULL. Het is namelijk zo dat:

 • 57% van de student-athletes (212 in totaal) een GPA hoger dan 3.0 hebben.
 • In totaal 29 student-athletes een GPA van 4.0 hebben!
 • Een GPA van 2.97 gemiddeld is onder alle stuednt-athletes.

Weet je niet wat een GPA is? Dat kun je in dit bericht op onze wiki-page lezen!

Wil jij, net als Babette, student-athlete worden in Amerika? Of wil je meer informatie over het leven van een student-athlete? Reach out!