Deze week nemen we een kijkje bij de universiteit van tennistalent Margriet Timmermans. Margriet is onderdeel van de University of South Florida, waar ze haar ‘sophomore year’ inmiddels bijna afgesloten heeft.

Voordat Margriet naar Amerika vertrok behaalde ze in Nederland al veel mooie restaties: ze won de ‘Nike Junior Tour’ U12, werd maarliefst vier keer Nederlands kampioene én wist voor vertrek zelfs haar eerste WTA-punt te bemachtigen! Hoe cool is dat?!

Een tijd geleden vroegen we eens aan Margriet wat zij het allerleukste vindt van haar universiteit, daar zei ze het volgende over:

“What I like most about USF is the fact that there are a lot of students on the campus which brings a nice atmosphere, the friendships with all the other student-athletes and the beautiful weather.”  

Margriet Timmermans – student-athlete

Wil je graag meer te weten komen over de universiteit van Margriet? Scroll nog even verder!

Campus

USF is verdeeld over drie verschillende campussen, maar hier nemen we een kijkje bij USF in Tampa. De grootste van de drie én de plek waar Margriet studeert. Jaarlijks studeren zo’n 41000 studenten op de campus. Het is echt mega, check het filmpje hieronder!

Athletic facilities

Zoals in iedere university spotlight kijken we niet zomaar naar de campus, maar vooral ook naar de atletische faciliteiten. Die zijn vaak het meest bijzonder én het meest belangrijk voor (toekomstige) student-athletes. 13 grote facilities kunnen gevonden worden op de universiteit, hieronder worden er een aantal genoemd..

Het Raymond James Stadium is de plek waar de American Football teams in actie komen. En dat doen ze niet zonder aanmoediging, er is namelijk plek voor 65.000 toeschouwers per wedstrijd! Bizar he?! Daarnaast zijn er door het hele stadion 1243 televisies te vinden die live beelden laten zien. Professionaliteit ten top… Je spot het stadion hieronder!

Raymond James Stadium – USF

Het Corbett Soccer Stadium is een andere mooie facility op de universiteit, zoals de naam doet vermoeden komen hier de voetbalteams in actie. Deze facility opende pas in 2011 en biedt plek voor meer dan 3000 fans per wedstrijd. Je ziet het hieronder!

Corbett Soccer Stadium – USF

Natuurlijk nemen we ook een kijkje bij de plek waar Margriet regelmatig in actie komt, dat is het ‘Varsity Tennis Center’. In totaal zijn er maarliefst 12 banen te vinden waarop zowel het mannen als het vrouwenteam traint en wedstrijden speelt. Je ziet het in de video hieronder!

Buiten bovengenoemde facilities is er nog veel meer te vinden op de universiteit, zoals een golfbaan, basketbalruimte, soft- en honkbal veld

Wil je ook student-athlete worden op een universiteit in Amerika?

Sport

De sportteams op USF worden de ‘Bulls’ genoemd. De bulls zijn onderdeel van de American Athletic Conference en spelen in Division I. In totaal zijn er 9 vrouwenteams en 8 mannenteams. De universiteitskleuren had je waarschijnlijk al gespot, groen en goud dus. Ook beschikken de Bulls over een te gekke mascotte: niemand minder dan Rocky the Bull! Je spot ‘m hieronder, over bad ass mascottes gesproken…

Rocky the Bull – USF

De eerste keer dat ‘Rocky the Bull’ echt onderdeel was van de universiteit, was in 1965. Destijds als stripfiguur in de schoolkrant! Later, in 1986, kreeg Rocky een flinke make-over en werd hij mascotte bij sportwedstrijden. Cool fun fact: in 2013 won Rocky de ‘Capital One Mascot of the Year Award’. Meer weten over Rocky? Je leest zijn verhaal hier.

Fight song

Naast een bad ass mascotte hoort natuurlijk ook, traditiegetrouw op een Amerikaanse universiteit, een passende fight song bij de universiteit. De lyrics van die fight song vind je hieronder:

USF Bulls are we,
We hold our standard upright and free.
For Green and Gold we stand united.
Our beacon lighted and noble to see.
USF Bulls are we,
For USF we’ll always be.
With all our might we fight the battle
here and now, and we will win the
victory…
(shout!) S-O-U-T-H F-L-O-R-I-D-A

Om het meezingen een beetje makkelijker te maken hebben we de fight song gevonden voor je. Check ‘m in onderstaand filmpje:

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings, behoort USF tot de 50 beste openbare universiteiten. Ook is de universiteit op plek 11 gerankt als universiteit met de beste kansen voor studenten die het thuis minder breed hebben. Gemiddeld is de student-faculteit ratio 22:1, en bijna 45% van alle colleges bestaan uit minder dan 20 studenten. De vijf populairste studies zijn:

  • Health Professions
  • Business, Management, Marketing
  • Biological en Biomedical sciences
  • Social Sciences
  • Engineering

Benieuwd naar alle studies die USF aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Bekijk hier de academische website en klik hier om te kijken of jouw gewenste studierichting (major) wordt aangeboden.

Graduation day – USF

Denk jij nu: “Wat Margriet doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.