College sports in Amerika zijn meer dan sport. Het is een community, een beleving, entertainment. Een eigen cultuur. College sports heeft zijn eigen beroemde atleten, fans, trainers, kampioenschappen, trainingsfaciliteiten en stadions. Stadions zijn essentieel om een ​​onvergetelijke sfeer te creëren. Zoals jullie allemaal waarschijnlijk wel weten, is American Football de grootste sport in Amerika. De stadions moeten enorm zijn en voldoende zitplaatsen bieden voor alle fans van beide teams. We laten je de 15 grootste stadions in de universiteitssport zien. Het zal je niet verrassen dat al deze stadions American Football stadions zijn!

15. Doak Campbell Stadium – 82,300 – Florida State University

Dit stadion is het thuisveld van het Football team van de Florida State Seminoles en werd geopend in 1950. Het stadion is vernoemd naar de president van de universiteit van 1941 tot 1957: Doak S. Campbell.

FUN FACT: Het veld in het stadion van Florida State werd in 2004 officieel toegewijd aan coaching legende Bobby Bowden en kreeg de officiële naam Bobby Bowden Field in het Doak S. Campbell Stadium.

14. Jordan-Hare Stadium – 87,451 – Auburn University

Het Jordan-Hare-stadion is het thuisveld van het Auburn University Tigers Football team. Het stadion is vernoemd naar Ralph Jordan en Cliff Hare. Ralph Jordan heeft de meeste overwinningen behaald in de schoolgeschiedenis. Cliff Hare is lid van het eerste voetbalteam van Auburn en tevens decaan van de Auburn University School of Chemistry en voorzitter van de Southern Conference. Dit voordat deze conference werd veranderd naar de SEC.

FUN FACT: Het speelveld in het stadion is vernoemd naar de voormalige Auburn-coach en atletisch directeur Pat Dye.

13. Ben Hill Griffin Stadium – 88,548 – University of Florida

Ben Hill Griffin Stadium is het stadion voor de Florida Gators. Het stadion is gebouwd in 1930 met een capaciteit van ongeveer 22,000 en is meerdere keren uitgebreid. In de geschiedenis van het stadion zijn er meer dan 90.000 voetbalwedstrijden gehouden. Het stadion is vernoemd naar Ben Hill Griffin JR., een weldoener van het sportprogramma in 1989.

FUN FACT: Het stadion staat in de volksmond bekend als “The Swamp”. GO GATORS!

12. Memorial Stadium – 92,000 – University of Nebraska-Lincoln

Het stadion werd gebouwd in 1923 met een capaciteit van 31.080. Door een reeks uitbreidingen is de huidige capaciteit van het stadion op 92.000 gekomen. Als het vol is, heeft Memorial Stadium meer mensen dan alle steden in Nebraska (behalve Omaha en Lincoln). Het stadion werd genoemd ter ere van alle Nebraskans die dienden in de burger- en Spaans-Amerikaanse oorlogen en de 751 Nebraskans die stierven in de Eerste Wereldoorlog. Later zou het stadion ook de 3839 Nebraskans eren die stierven in de Tweede Wereldoorlog, de 225 die stierven in Korea en de 422 die in Vietnam stierven.

FUN FACT: De Nebraska Cornhuskers hebben momenteel een NCAA-record van 334 opeenvolgende uitverkochte stadions die teruggaan tot 1962.

11. Rose Bowl – 92,542

Het stadion wordt erkend als  National Historic Landmark en  Civil Engineering Landmark in Californië. Een van de beroemdste locaties in de sportgeschiedenis, de Rose Bowl, is vooral bekend als college football locatie. De locatie is voornamelijk bekend als gastheer van de jaarlijkse  Rose Bowl Game waarnaar het is vernoemd. Het stadion bood ook plaats voor vijf Super Bowl-wedstrijden. Er werden ook een paar voetbalwedstrijden gehouden. Meerdere teams hebben dus gebruik gemaakt van dit stadion, waaronder UCLA.

FUN FACT: Het stadion werd gebouwd in 1922, maar de UCLA Bruins hadden deze historische locatie pas officieel in 1982 toen ze verhuisden van het Los Angeles Coliseum.

10. Sanford Stadium – 92,746 – University of Georgia

Architectonisch staat het stadion bekend om zijn vele uitbreidingen door de jaren, die rondom en in het stadion een intimiderende sfeer heeft gecreëerd. Het stadion is vernoemd naar Dr. Steadman Vincent Sanford, een grote naam achter UGA-athletics.

FUN FACT: Het stadion werd gebouwd op de campus van de Universiteit van Georgia in 1929 en kostte slechts $ 360.000 om te bouwen.

9. Los Angeles Memorial Coliseum – 93,607 – University of Southern California

Het Colosseum werd in 1921 in gebruik genomen als een gedenkteken voor veteranen uit de Eerste Wereldoorlog in LA. In 1984 werd het uitgeroepen tot nationaal monument. Het was van 1946 tot 1979 de thuisbasis van de Los Angeles Rams van de NFL. De Trojans gebruiken momenteel het stadion, maar moet het regelmatig delen met veel verschillende teams en toernooien.

FUN FACT: Het LA Coliseum is eigendom van de staat Californië en wordt beheerd door de Trojans. In 2013 tekende USC een 98-jarige huurovereenkomst met de staat Californië, waarin werd overeengekomen in de loop van het contract $ 1 miljoen per seizoen aan huur en renovaties te betalen. Wisten jullie dat tijdens de Olympische Spelen in 2028 dit stadion ook gebruikt zal worden?

8. Darrel K. Royal-Texas Memorial Stadium – 100,119 – University of Texas

Het stadion is de thuisbasis van de Longhorns sinds 1924. De Universiteit van Texas eert de legendarische coach Darrell K Royal, die in 1943 in dienst trad bij het US Army Air Corps en die Texas naar drie nationale kampioenschappen en elf Southwest Conference-titels leidde, door officieel het stadion naar hem vernoemen in 1996.

FUN FACT: In 2009 werd het huis van de Texas Longhorns het eerste stadion in Texas dat de 100.000 zitplaatsen bereikte.

7. Bryant-Denny Stadium – 101,821 – University of Alabama

Het is het thuisveld van het Alabama Football-team. Het werd 91 jaar geleden in 1929 geopend en heette oorspronkelijk het Denny Stadium ter ere van George H. Denny, de president van de school van 1912 tot 1932.

FUN FACT:

Hoewel de Universiteit van Alabama veel succes heeft gehad bij Bryant-Denny, werden veel van de wedstrijden van de Tide gespeeld in het Legion Field in Birmingham, waaronder de jaarlijkse  Iron Bowl. Het duurde tot 2003 voordat alle thuiswedstrijden van Alabama uitsluitend bij Bryant-Denny werden gespeeld.

6. Tiger Stadium – 102,321 – Louisiana State University

Tiger Stadium opende in 1924 met een capaciteit van 12.000. Door renovaties en uitbreidingen is de huidige capaciteit van het stadion flink uitgebreid. Hoofdcoach Bear Bryant merkte ooit op dat “Baton Rouge de slechtste plek ter wereld is voor een bezoekend team. Het is alsof je in een trommel zit.” In 2001 zei ESPN-verslaggever Adrian Karsten: “Death Valley in Baton Rouge is het luidste stadion waar ik ooit ben geweest.

FUN FACT: Hoewel de bijnaam over de oorsprong van “Death Valley” ter discussie staat, gaat het verhaal dat het huis van LSU oorspronkelijk “Deaf Valley” heette vanwege de luide sfeer, maar na verloop van tijd veranderde het in “Death”. Een andere theorie is dat het altijd “Death Valley” heette, maar vanwege de dikke accenten in Louisiana hoorden mensen “deaf”, vandaar alle verwarring over de naamgeving.

5. Neyland Stadium – 102,455 – University of Tennessee

Het dient als de thuisbasis van het Tennessee Volunteers-footballteam en was een locatie voor verschillende wedstrijden van de  National Football League (NFL). Gebouwd in 1921 als Shields – Watkins Field (wat nu de naam is van het speelveld). Het stadion is vernoemd naar Robert Neyland, die als head football coach diende.

FUN FACT: Het stadion wordt af en toe gebruikt voor concerten, politieke bijeenkomsten en religieuze bijeenkomsten.

4. Ohio Stadium – 104, 944 – Ohio State University

Het belangrijkste doel is dat het stadion fungeert als de thuisbasis van het voetbalteam van Ohio State Buckeyes. Ook dient het als locatie voor de Spring Commencement-ceremonies van de universiteit in mei. Het stadion van Buckeyes staat ook vermeld op het National Registry of Historic Places.

FUN FACT: Het stadion heeft drie bijnamen: The Horseshoe, The Shoe en “The house that Harley built”.

3. Kyle Field – 106,512 – Texas A&M University

Het is de thuisbasis van het Texas A&M Aggies voetbalteam sinds 1904. In het najaar van 1904 werd Edwin Jackson Kyle, afgestudeerd aan Texas A&M en professor uit 1899, benoemd tot president of Athletics. Kyle wilde een sportveld ontwikkelen om de sport van de school te promoten. Het resultaat: Kyle Field.

FUN FACT: Als onderdeel van een uitbreiding van $450 miljoen gaat The Home of the 12th Man het aantal beschikbare stoelen tot 102.500 verlagen.

2. Beaver Stadium – 106,572 – Pennsylvania State University

Het stadion is vernoemd naar James A. Beaver, voormalig gouverneur van Pennsylvania (1887–1891), voorzitter van de raad van bestuur van de universiteit en afkomstig uit het nabijgelegen Millerstown, Pennsylvania. Beaver Stadium staat algemeen bekend als een van de moeilijkste locaties voor teams in collegiale football.

FUN FACT: In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, scheurden arbeiders het bestaande Beaver Field in 700 stukken en verplaatsten ze het over de campus om vervolgens opnieuw te worden samengesteld als basis van Beaver Stadium.

1. Michigan Stadium – 109,901 – University of Michigan

Michigan Stadium werd gebouwd in 1927. Elke thuiswedstrijd sinds 8 november 1975 trok meer dan 100.000 toeschouwers, een actieve reeks van meer dan 200 wedstrijden. “The Big House” heeft ook ijshockeywedstrijden gehost, waaronder de NHL Winter Classic 2014, met een officiële opkomst van 105.491, een record voor een ijshockeywedstrijd. Bovendien had een voetbalwedstrijd van de International Champions Cup 2014 tussen Real Madrid en Manchester United 109.318 toeschouwers, een recordpubliek voor een voetbalwedstrijd in de Verenigde Staten.

FUN FACT: The Big House werd gebouwd in 1926 bovenop een ondergrondse rivier. Het water creëerde een drijfzandachtig oppervlak dat een hele kraan overspoelde onder het stadion. Ook is het aantal zitplaatsen een palindroom: 1-0-9-9-0-1.

Ben jij wel eens in deze stadions geweest? Of zou je wel als college athlete hier bij willen zijn? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!