College golf staat bekend als een populaire weg naar de professionele top. Maar liefst 15 spelers uit de top 20 van de Official World Golf Ranking hebben college golf gespeeld voordat ze de PGA Tour op zijn gegaan. De reden dat veel topspelers op de PGA Tour uit college komen is omdat het college golf het mogelijk maakt naast je studie veel te trainen en wedstrijden te spelen. Maar ook de faciliteiten dragen bij aan het succes van college golfers.

In Amerika zijn er maar liefst 1.320 scholen die een golf programma aanbieden. De verschillen in niveaus en faciliteiten tussen deze universiteiten zijn ontzettend groot – de één heeft betere faciliteiten dan de ander. Dit hangt af van het niveau en de locatie van de universiteit. Zo heeft een school in Florida, wat heel zuidelijk ligt en waar het altijd warm is, een minder groot indoor-sportgebouw hebben dan een universiteit in Wisconsin, wat ver in het noorden ligt en waar het in de winter erg koud is.

Wij hebben voor jou de top 6 golffaciliteiten op een rijtje gezet!

North Carolina State University

North Carolina State University (NC State) is een top 50 Divisie 1 golf team. Ze hebben een 18 holes par 71 baan van 7,350 yards (6,625 meter) ontworpen en aangelegd door ‘The Palmer Course Design Company.’ Dit is de enige universiteitsgolfbaan in Amerika die is ontworpen door Arnold Palmer (meervoudig PGA Tour winnaar). De course heeft een ‘putting’ en een ‘short game area’ die alleen door de teams van NC State University mogen worden gebruikt. Zowel de putting green als de short game area hebben veel ondulatie in de green zitten en zijn 24/7 in top conditie. De short game area bevat 2 greens – één met ‘bent gras’ en één met ‘bermuda gras.’ Hierdoor kunnen spelers zich goed voorbereiden voor de toernooien op verschillende soorten gras.

Daarnaast heeft NC State een clubhuis met een apart gedeelte speciaal voor de golf teams. Hier hebben de teams een eigen team lounge, studieruimte, keuken, locker room, hitting bay met Trackman en Foresight, indoor putting ruimte met Sam Putt Lab en een club repair area. Check het in de video hieronder.

Check de athletics website van NC State waar je meer informatie over de mannen- en vrouwen golf teams terug vindt. Bekijk ook meteen de Lonnie Poole Golf Course & Carol Johnson Poole Club House en de Golf Short Game Facility.

Iowa State University

Iowa State University’s golf teams vallen net buiten de top 50 van de NCAA Divisie 1 ranking. Toch hebben ze één van de beste outdoor faciliteiten van het land. Ze hebben een grote trainingsrange van 400 yards (360 meter) lang en 200 yards (180 meter) breed. Er zijn 360 graden rond de faciliteit tee boxen te vinden zodat de spelers iedere soort windrichting kunnen oefenen. Daarnaast heeft deze buiten faciliteit twee lange fairways en meerdere oefenbunkers met verschillende soorten zand. Daarnaast zijn de negen verschillende greens ontworpen door vijf verschillende architecten. Deze faciliteit zorgt ervoor dat spelers iedere soort slag kunnen oefenen, en zich kunnen voorbereiden op elke omstandigheid die ze maar zouden kunnen tegen komen.

Ook heeft Iowa State University een indoor faciliteit met vier verwarmde hitting bays met trackman, een grote putting en shortgame area, lounge, keuken, locker room en een club repair ruimte. Deze indoor ruimte zorgt ervoor dat spelers het hele jaar door kunnen blijven trainen en zich goed kunnen voorbereiden op het seizoen. Zie hieronder een video van de indoor faciliteiten van Iowa State University. Check ook de athletics website van Iowa state waar informatie over de mannen- en vrouwen golf teams terug te vinden zijn.

 

Arizona State University

Arizona State University staat zowel bij de mannen als de vrouwen in de top 10 van de NCAA Divisie 1. Het is ook de oude universiteit van PGA Tour spelers Phil Mickelson en John Rahm. De faciliteiten van Arizona State University zijn mede ontworpen door Phil Mickelson. De Sun Devils hebben één van de beste college golf faciliteiten van het land. Op de range hebben ze verschillende targets waar ze de afstanden van zowel de korte wedge slagen als de lange ijzer slagen scherp kunnen krijgen. Daarnaast hebben ze een grote pitching area met meerdere greens en hole locaties waar ze zich op ieder schot kunnen voorbereiden.

Ook hebben de Sun Devils een team house genaamd ‘The Bird’ waar zowel de mannen als vrouwen teams kunnen overleggen, studeren en relaxen. In het teamhouse hebben ze ook een hitting/putting area met twee trackmans en sam-putt lab. Klik hier voor een tour door ‘The Bird’ en klik hier voor de athletics website van Arizona State University.

Wake Forest University

Wake Forest University, de universiteit school van Arnold Palmer, heeft een on-campus outdoor faciliteit genaamd ‘the Arnold Palmer Golf Complex.’ De faciliteit heeft 70.00 vierkante meter aan bermuda gras en bestaat uit vijf chipping en putting greens, en 24 oefen bunkers. Er zijn tee-boxes aan iedere zijde van het complex geplaatst zodat spelers de greens vanuit alle hoeken kunnen benaderen. Zo kunnen ze ook alle windrichtingen oefenen.

Daarnaast heeft dit complex ook nog een learning center met vijf verwarmde hitting bays. Één daarvan heeft het V1 swing analyse systeem en de nieuwste versie van Trackman. Ook heeft het learning center een indoor putting green met Tomi video systeem, een club repair ruimte en een locker room. Kijk hieronder de video van de faciliteit of check de athletics website van Wake Forest University.

 

University of Illinois

De University of Illinois is één van de top golf teams in Amerika en is het thuis van Slamstox golfer Jerry Ji. Ze hebben een grote outdoor faciliteit speciaal gemaakt voor het mannen en vrouwen golf team. Hier kunnen spelers iedere soort slag oefenen die ze maar willen en alle greens zijn gemaakt van echt gras zodat de bal zo realistisch mogelijk reageert op de greens. Een ander groot voordeel van deze faciliteit is dat het op campus is en spelers dus gemakkelijk voor of na school kunnen trainen. Zie hier een video van deze geweldige buiten faciliteit.

Naast deze geweldige outdoor faciliteit, heeft de University of Illinois op dezelfde locatie ook een geweldige indoor faciliteit genaamd ‘The Dermijian Facility.’ Hier kunnen spelers in de winter gebruik maken van een indoor pitching en putting area, zes hitting bays waarvan twee met trackman en video camera’s, en een club repair room. Spelers kunnen dus het hele jaar door alle aspecten van het spel trainen. Zie hier een video van ‘The Dermijian Facility’ of bekijk de athletics website van University of Illinois voor meer informatie.

Texas Tech

Texas Tech is één van de topuniversiteiten in Amerika. De teams spelen op de speciaal voor Texas Tech ontworpen Rawls Course. Dit is een par 72 van 7,349 yards (6,720 meter). Zie hier een hole-by-hole overview. De driving range is 375 yards (343 meter) lang en heeft een gras tee van 89 vierkante meter. Je kunt dus iedere slag trainen die je maar kan bedenken. The Rawls Course is uitgeroepen tot “Nr. 3 Best Campus Course in the Country”.

Texas Tech heeft naast een fantastische golfbaan ook een team house genaamd ‘Texas Tech Cribs.’ Hier kunnen de teams zich terugtrekken en ontspannen tussen trainingen in. Klik hier voor een video van de ‘Texas Tech Cribs’ of ga naar de athletics website voor meer informatie.

Wil jij net zoals Jerry Ji sport en golf combineren bij de University of Illinois of een andere universiteit?

Check hier de link voor meer informatie of contacteer ons en bekijk wat je mogelijkheden zijn.