Wanneer je als student-athlete naar Amerika gaat, wil je een universiteit kiezen die zowel op het gebied van studie als van sport goed aangeschreven staat. Gedurende jouw tijd in Amerika ga je het beste in jezelf naar boven halen en daar helpen de universiteiten graag aan mee! Er wordt flink geïnvesteerd in de wereld van college sports om als universiteit de beste resultaten te behalen. 

Dus wat zijn nu de beste college sport programs van Amerika? Dit wordt bepaald door hoe goed alle sportteams op de universiteiten presteren en hoe consistent ze zijn in het behalen van de resultaten. Ben je al benieuwd? Hoogste tijd om die top 10 eens even op een rijtje te zetten!

10- Duke University – Durham, North Carolina

De Blue Devils hebben door de jaren heen voornamelijk het beste gepresteerd op het gebied van basketbal. Het mannenteam heeft maar liefst 19 tournament trophies bij elkaar gespeeld, haalde 11 keer de Nationals finale waarvan zij er maar liefst 5 wonnen! Naast het basketbal valt er ook iets te zeggen over het golfteam van Duke. Met 7 NCAA championships zorgen ook zij ervoor dat Duke in de top 10 staat. Op dit moment zijn er meerdere Slamstox atleten die dit program van dichtbij mogen meemaken zoals bijvoorbeeld Josephine Veen die hockeyt voor Duke!

Josephine Veen – Duke University

9- University of Alabama- Tuscaloosa, Alabama

Het American-football programma van de University of Alabama mag flink aangeprezen worden. Ze hebben 401 (!) spelers opgeleid voor de NFL, de hoogst haalbare football competitie in de wereld. Bovendien leveren ze ook al 7 op rij de meeste spelers naar de NFL van alle scholen in Amerika! De Alabama Crimson Tide student-athletes doen het ook goed bij andere sporten. Ze zijn maar liefst 28 keer NCAA champions geworden. Daarnaast hebben de Crimson Tide meer dan 100 conference titles op hun naam staan, waar ook nog eens ruim honderd ‘individual collegiate champions’ bovenop komen! Bizar toch?! Wil je meer weten over het athletics program van de University of Alabama, klik dan hier.

Alabama Crimson Tide- University of Alabama

8- University of Oklahoma – Norman, Oklahoma

Eén van de universiteiten die het recent nog goed heeft gedaan is Oklahoma. De teams van de Oklahoma Sooners hebben alleen al in 2017 vier nationale titels binnengesleept met golf, turnen en softbal. Mede door de successen van het football team, kregen de andere sporten een groter budget om zich te ontwikkelen. Het Oklahoma Sooners football team heeft sinds 1946 de meeste wedstrijden gewonnen vergeleken met alle andere universiteiten in Amerika. Dit succes heeft tot nu toe tot een indrukwekkende 43 national championships gezorgd!

Gymnastics Champions – University of Oklahoma

7- University of Arizona – Tucson Arizona

Het meest succesvolle team bij de University of Arizona is het softbal team. In de afgelopen 30 jaar hebben ze 8 keer (!) de nationale titel gewonnen. Je kunt wel zeggen dat ze een van de beste softbal programma’s hebben in Amerika. De Arizona Wildcats kunnen ook trots zijn op hun baseball- en basketbalteams, die al jaren hele goede en consistente resultaten behalen. Hiermee hebben ze velen spelers opgeleid die pro zijn geworden. 74 Basketballers zijn ‘ge-draft’ voor de NBA en meer dan 100 baseball spelers hebben in de MLB gespeeld. Onze Slamstox volleybalster Puk Stubbe werd door haar fantastische prestaties voor de Wildcats Slamstox student-athlete of the year!

Puk Stubbe – Arizona Wildcats

6- University of Oregon- Eugene, Oregon

Inmiddels zijn we aangekomen bij nummer zes uit het rijtje. Voor één van de beste track and field programs komen we al snel uit bij de University of Oregon. De indoor, outdoor en crosscountry teams hebben in totaal gezorgd voor 34 NCAA titels. De bijnaam Track Town, USA is dan ook meer dan terecht! De University of Oregon heeft een talrijke hoeveelheid olympische atleten opgeleid. Zij hebben bij elkaar 13 gouden, 12 zilveren en 7 bronzen medailles gewonnen! Voor deze fantastische atleten hebben ze dan ook een waanzinnig track and field stadion die je hieronder ziet. Onze eigen Slamstox student-athlete Rafael Raap studeert momenteel aan de University of Oregon en mag de Oregon Ducks vertegenwoordigen in dit stadion. Hoe vet is dat!?

Athletics complex – University of Oregon

5- The University of North Carolina at Chapel hill – Chapel hill, North Carolina

Als je the University of North Carolina zegt, dan zeg je Michael Jordan. Hij is de legende van de universiteit. Het basketbal programma van de University of North Carolina was, en is nog steeds, een van de beste van het land met 6 nationale titels. De ‘North Carolina Tar Heels’ hebben ook altijd een erg sterk vrouwenvoetbal team gehad. Zij hebben 21 nationale titels onder hun naam staan. Bij het WK voetbal in 2019 deden er 7 spelers mee van het North Carolina vrouwenteam. Daaronder zaten 5 Amerikaanse spelers en die hebben de wereldtitel zelfs mee naar huis mogen nemen, wat een prestatie! 

NCAA Womens Soccer Champions – University of North Carolina

Nog een programma van de University of North Carolina die ook benoemd mag worden, is het field hockey program. Het UNC field hockey team is de laatste jaren ‘the team-to-beat’. Zij zijn de afgelopen 7 jaar ‘back to back’ conference champions en hebben in de afgelopen 6 jaar 5 nationale titels binnengesleept.

4- University of Connecticut – Storrs, Connecticut  

Waar we nog het nog niet eerder over hadden is het vrouwen basketbal. Daarvoor zijn we bij de University of Connecticut op de goede plek. In de afgelopen 25 jaar hebben de vrouwelijke basketballers 11 NCAA titels op hun naam mogen schrijven. Daarnaast schoppen ze het al 22 keer tot de final four. Maar naast de vrouwen, verdienen ook de basketbal mannen erkenning. Ook zij hebben 5 nationale titels op hun naam staan, waar 1 van dit jaar gewonnen werd. In 2014 werden zowel de mannen als de vrouwen kampioen en mochten ze op bezoek bij het witte huis! Ze zijn dus écht heel erg goed! In de Ucon historie zijn er dan ook 42 Huskies in de NBA gaan spelen. Het field hockey team is ook een van de grote sterren bij de UCon Huskies. Met 5 nationale titels en het spelen in 15 final four wedstrijden, zijn zij een van de betere college field hockey programs in de U.S. GO CHAMPS! 

Ucon basketball – White house

3- University of California, Los Angeles (UCLA) – Los Angeles, California

De University of California staat niet voor niets in onze top 3. Waarom? UCLA heeft 121 NCAA championships op hun naam staan! Daarmee zijn ze op dat vlak, achter Stanford University, de nummer 2 in Amerika. UCLA haalt zijn successen niet uit een of twee sporten: deze titels hebben ze verzameld met het gehele student-athlete programma! De UCLA ‘Bruins’ hebben ook vele Olympische atleten opgeleid. Bij elkaar hebben ze 126 gouden, 65 zilveren en 60 bronzen medailles gewonnen. Klik hier om nog meer van alle UCLA Bruins atleten op Instagram te zien!

Olympic champion Maddie Musselman – University of California, Los Angeles

2- Stanford University – Stanford, California

Stanford University moet het ook hebben van het collectief. 134 Nationale titels (de meeste in Amerika) kan je namelijk niet met 1 team winnen. Aan dit resultaat hebben de tennisteams van de Stanford Cardinal flink meegeholpen. De mannen en vrouwen tennissers hebben 37 titels verzameld en vallen dus zeker onder een van de beste tennis programma’s in de U.S. Het atletisch succes van een universiteit kan soms ook worden uitgereikt met andere prijzen. De ‘NACDA directors cup’ is een prijs die wordt uitgereikt aan de universiteit met het meeste succes in ‘collegiate athletics’. En laat Stanford University die nou eens 23 keer achter elkaar hebben gewonnen! Whut?! Ja, dat zegt denk ik wel genoeg. Een verdiende tweede plek. 

Stanford women’s tennis national championship

1- University of Florida- Gainesville, Florida

Er kan er maar één de beste zijn en dat is in dit rijtje de University of Florida. De Florida Gators hebben misschien niet zo veel nationale titels als Stanford en UCLA, maar ze hebben wel de meest bijzondere successen behaald. De University of Florida staat de afgelopen 39 jaar namelijk al in de top 10 All-sport ranking. Daarnaast hebben ze al 261 keer de conference titel gewonnen. Deze resultaten behaalden nog geen enkele andere universiteit en dit maakt dat de University of Florida met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Ze bereiken fenomenale successen in de individuele kampioenschappen met als meest opvallende de zwem- en schoonspringteams. Zij hebben het buitengewone resultaat van 169 titels op de naam van de University of Florida weten te zetten. Je kan dan ook wel begrijpen dat onze Slamstox student-athlete Bente Spee met plezier transformeerde tot Florida Gator! Zij wilde voor het hoogst haalbare gaan en waar doe je dat: bij de universiteit die op nummer 1 staat van de beste college sports programs. 

Het zwembad van de Florida Gators

Om je sport en studie te combineren is Amerika de place to be. Lijkt het jou nou ook zo vet om een National Champion te worden in Amerika? Wij helpen je graag om het beste in jezelf naar boven te halen!