De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat ook onze student-athletes tijd krijgen voor meer dan alleen studie en sport. Daarom is Slamstox-tennisster Laura Rijkers begonnen aan haar zomerstage bij Slamstox waar ze toekomstige college tennissers helpt bij hun proces. Laura is onderdeel van de University of Arkansas en speelt Division I tennis.

Na de zomervakantie keert ze terug naar Amerika en begint ze aan het tweede semester van haar junior year. Dat bekent dat ze al een hoop ervaring opgedaan heeft waar ze ons graag meer over vertelt. Daarom verschijnt vandaag de tweede ‘College Talk met Laura’, een onderdeel van een nieuwe reeks artikelen op onze nieuwspagina!

Het vorige artikel ging over clinch wedstrijden, vandaag staat alles rondom de ‘razorbacks’ centraal. Zo wordt de groep student-athletes op de University of Arkansas genoemd. Lees er hieronder meer over!

What it means to be a Razorback

Ik tennis sinds januari 2019 bij de University of Arkansas, ook wel The Razorbacks genoemd (de ‘wilde zwijnen’ als je het vertaalt naar het Nederlands). De University of Arkansas is een erg prestigieuze school qua sportgebied: ons baseball team is de #1 van het land net zoals ons cross country team. We hebben verder nog meerdere sporten in de top 15 van heel Amerika staan: track & field (zowel mannen als vrouwen), softball, basketbal (mannen en vrouwen), golf (mannen en vrouwen), turnen, voetbal. Van de 17 teams zijn dat er dus 12 in de top 15 van Amerika. Niet slecht he?

Veel atleten van de University of Arkansas gaan dan ook het profcircuit op. Ik heb inmiddels vrienden die basketballen in de NBA of honkballen in de MLB (zoek Isaiah Joe en Heston Kjerstad maar eens op). Je kan je voorstellen dat je als ‘Razorback atleet’ best wel wat aanzien hebt in een sportland als Amerika. Daar komt ook nog eens bij dat de staat Arkansas verder geen professionele clubs heeft, alleen maar universiteiten: iedereen is daardoor diehard fan van de Razorbacks en de Razorbacks alleen, aangezien wij de grootste en hoogst gerankte universiteit zijn in de staat.

Als atleet zijnde, merk je dit enorm met bepaalde aandacht die je krijgt. Als ik op een vliegveld rondloop (maakt niet uit waar in Amerika), word ik meerdere malen aangesproken puur omdat mensen mijn Razorback kleren en rugzak hebben gezien. Ook op de universiteit zelf hebben mensen een bepaald soort respect naar je toe omdat je een student-athlete bent. Iedereen is super geïnteresseerd in jou en je maakt makkelijk vrienden omdat mensen vaak op jou afstappen. Dit maakt je altijd hartstikke trots om een Razorback te zijn en de University of Arkansas te vertegenwoordigen in jouw sport.

“Als ik op een vliegveld rondloop word ik meerdere malen aangesproken puur omdat mensen mijn Razorback kleren en rugzak hebben gezien. Iedereen is super geïnteresseerd en je maakt makkelijk vrienden omdat mensen vaak op jou als student-athlete afstappen. Dit maakt me trots om een Razorback te zijn.”

Laura Rijkers – student-athlete University of Arkansas

Niet alleen de erkenning die je krijgt is prachtig, maar ook al het andere wat erbij komt kijken: de Nike kleren/schoenen/rugzakken/petjes die je krijgt, het materiaal (in mijn geval rackets/gripjes/bespanning etc.), de faciliteiten en de services die je kan benutten. Hieronder zie je een instagram post van @razorbackWten met een foto van wat kleren die we in Augustus 2019 gekregen hebben (elk jaar krijg je weer een lading nieuwe spullen, ik weet niet hoe het met jullie zit maar nieuwe Nike kleren = blije Laura).

Kledingpakketten – University of Arkansas

Next up: onze faciliteiten. Wij hebben een stadion voor het American Football waar 76,000 man in past (dat zijn er 20,000 meer dan in de Arena!). Voordat elke wedstrijd begint vliegen er vliegtuigen over die rode en witte rook (de razorback kleuren) achterlaten in de lucht. We hebben ook een band, dansers, cheerleaders en meer om een grote show te geven op het veld voordat de game van start gaat. Dit is echt supergaaf om een keer mee te maken!

Ook ons basketbal arena en honkbal stadium daar zijn erg indrukwekkend:

Je wordt als Razorback ook echt als professioneel atleet behandeld. Er zijn 1 of meerdere fysio’s beschikbaar voor elk team. Die fysio’s reizen mee met jouw team en zijn bij al je trainingen. Ook kan je gebruik maken van de “training rooms”, waarin ze alle materialen hebben om jou fysiek weer in orde te maken. Zie hieronder een training room met behandeltafels, ijsbad en warme baden (elke sport heeft ook weer zijn eigen training room).

University of Arkansas

Naast de fysio’s, zijn er ook diëtisten en sportpsychologen beschikbaar als je daar behoefte aan hebt. Ik vind het zelf erg fijn om 1 keer in de 2 weken af te spreken met de sportpsycholoog om het over mijn tennis te hebben.

Wat ik persoonlijk het ALLERBESTE vind aan mijn school, is het atletencentrum. Dit atletencentrum heet ‘The Jones’ en daar kunnen alleen atleten naar binnen. Ze hebben daar een cafetaria dat speciaal is afgericht op ons, dus gezond eten. Je kan daar ontbijten, lunchen en avondeten. Ontbijten en lunchen is gratis voor elke atleet, het avondeten hoort wel of niet bij je studiebeurs. Bij mij hoort het er gelukkig bij dus…. ik hoef nooit te koken (YESSSSS). In The Jones heb je ook een studeergedeelte waarin je een ruimte kan boeken om te studeren tussen je trainingen door of voordat je naar school moet. Er is een computer die je kan gebruiken in elke ruimte. We hebben ook nog een grote computerruimte waarin tientallen computers staan, maar ook MacBooks die je kan gebruiken als je dat fijner vindt. Er wordt hier gratis bijles gegeven als je erom vraagt: superhandig als je moeite hebt met een bepaald vak!

Kortom: ik ben mega trots om een Razorback te zijn en de staat van Arkansas te vertegenwoordigen. In Nederland is het al snel van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ en ik heb dat als sporter ook vaak zo gevoeld hier. Klasgenootjes op de middelbare school die mij maar saai vonden omdat ik weer eens niet naar een feestje kon vanwege tennis. Daarom vind ik het extra leuk om in Amerika gewaardeerd te worden voor waar ik goed in ben. Het geeft me het gevoel dat alles wat ik heb moeten laten liggen voor tennis, eindelijk zijn vruchten af heeft geworpen.

Onder indruk van het mooie verhaal van Laura? Dat begrijpen we. De faciliteiten op Amerikaanse universiteiten zijn bijzonder en staan in het teken van de student-athletes. Meer lezen over Laura’s college tijd so far? Blijf dan onze nieuwspagina en social media kanalen de aankomende weken goed in de gaten houden!

Denk jij nu: “Wat Laura doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op of klik op onderstaande button, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.