College field hockey, het wordt steeds populairder in Amerika! En wij snappen wel waarom.. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van college field hockey en waarom dit iets voor jou kan zijn!

Professionaliteit

Het zal inmiddels misschien geen verassing meer zijn.. Maar Amerikaanse scholen zijn niet zuinig met het geld dat ze uitgeven aan sport. Ze doen er alles aan om atleten het zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Vaak worden teams volledig gesponsord en krijgen de atleten alles wat ze nodig hebben. Denk hierbij aan sticks, schoenen, field hockey gear, kleding, kleding en nog meer kleding! Je zult in Amerika nooit te kort komen aan trainingskleren en je kunt iedere dag in een mooie nieuwe outfit op het veld staan. Herstellen na een training vinden de coaches vaak ook erg belangrijk. Er is daarom veel aandacht vanuit de medische staf voor een goed herstel van de spieren, maar ook voor blessure preventie. Ook wordt er aandacht besteed aan de juiste voeding! Voor de wedstrijden moet je meestal een stuk reizen, vaak gaan teams met een bus en overnachten ze in hotels. Als de afstand te groot is vliegen ze naar hun wedstrijden. Er zijn zelfs field hockey teams met een eigen vliegtuig!

Systeem

In Amerika werken de universiteiten met beurzen. Je kunt een beurs krijgen voor je atletische prestaties, maar ook voor je academische kwaliteiten. Dit houdt in dat de school (voor een groot deel) de kosten dekt! Universiteiten vinden het belangrijk dat atleten hun sport zo optimaal mogelijk kunnen beoefenen. Scholen houden rekening met je sport, maar vinden het ook belangrijk dat je goed kan studeren. Daarom maken de universiteiten het mogelijk om sport en studie te combineren!

Wil je meer weten over college sport en ben jij benieuwd naar de ervaringen van een van onze field hockey student-athletes? Check dan de video hieronder!

Sport cultuur

Bijna alle Amerikanen ademen sport. Studenten zijn grote fans van ‘hun’ school en komen vaak aanmoedigen bij de wedstrijden. Als een universiteit tegen hun grote vijand speelt zijn de stadions soms zelfs zo vol dat niet iedereen er in past! Studenten van een universiteit kijken op tegen student-athletes. Je zult als Field hockeyster daarom veel aandacht krijgen van klasgenoten en andere studenten!

One big family

Als je gaat hockeyen in Amerika sluit je je aan bij het Field hockey team van de universiteit. Dit zijn meiden die vanuit landen over de hele wereld komen en net als jij ook deze ervaring willen beleven. De teams zijn vaak vrij groot, dus je hebt er ineens 22 zusjes bij! Je spendeert veel tijd met elkaar, zowel op als naast het veld, waardoor vaak hechte vriendschappen ontstaan! Het is een flinke stap, in je eentje het vliegtuig in om je droom waar te gaan maken: maar als je eenmaal daar zit wil je vaak niet meer terug! 

Bekijk het filmpje hieronder met de top-30 hockey-momenten in de Big Ten Conference van 2018! En let vooral even goed op aan het begin, dan zie je onze Slamstox-Field Hockeyster Anthe Nijziel scoren!

Ben jij nu ook enthousiast over Field Hockey en het leven als student-athlete? En wil je graag weten wat jouw mogelijkheden zijn, of gewoon wat extra info? Reach out!