De jeugdopleiding van FC Twente inruilen voor college soccer in Arizona State University om daarna beter en succesvoller dan ooit terug te keren bij FC Twente, dit is het verhaal van Slamstox Student-Athlete Lieske Carleer.

Begin mei heeft Lieske Carleer met haar club FC Twente het kampioenschap in de Nederlandse Azerion Vrouwen Eredivisie veroverd. En eind mei won ze de Eredivisie Cup door de winnende treffer te maken tegen PSV in blessuretijd, namelijk in de 94ste minuut! De 23-jarige verdediger vertrok in 2019 via Slamstox naar Arizona State University waar ze tot afgelopen jaren actief was. Weer terug in Nederland, tekende ze afgelopen januari haar eerste profcontract bij FC Twente. Waar ze tot 2025 vastligt.

Toen Lieske het traject met Slamstox startte was ze ook al actief voor FC Twente, ze speelde toen voor de verschillende jeugdteams van de club. Bovendien kwam ze vijftien keer uit voor het Nederlands Elftal onder 17 en onder 19. Ze zag Amerika als een kans om zich optimaal te kunnen ontwikkelen op zowel academisch en sportief gebied.

Uiteindelijk vertrok Lieske dus naar Arizona State, of wel de Sun Devils genoemd. Hier groeiende ze in de 4,5 jaar uit tot een geweldige speelster. Niet voor niets wordt ze in Amerika, hét vrouwenvoetbal land van de wereld, omschreven als een van de beste voetballende centrale verdedigers. Niet gek dan ook dat de Nederlandse in 64 wedstrijden, maar liefst in 63 wedstrijden in de basis stond.

Lieske liet niet alleen zien dat ze op het voetbalveld wist uit te blinken, tijdens haar tijd in Amerika mocht ze namelijk ook drie maal een academische award in ontvangst mogen nemen (2020, 2021 en 2022), de Pac-12’s Fall Academic Honor Roll.

Tijdens haar college tijd kwam Lieske ook langs op kantoor, om over haar ervaringen te vertellen. Check het interview hier.

Nu terug in Nederland, heeft ze een bachelor diploma op zak, een grote voetbalgroei doorgemaakt en veel nieuwe ervaringen overgehouden aan haar tijd in Amerika. Binnen no time had ze een contract bij FC Twente getekend en nu is ze dus ook meteen in haar eerste seizoen kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie geworden, met haar club FC Twente. Een doorlopend contract bij een topclub in Nederland, een mooi diploma en een rugzak vol ervaring. Wat wil je nog meer als student-athlete?

Het succesverhaal van Lieske is natuurlijk super mooi, maar elk verhaal kent zijn eigen successen. Ieder avontuur heeft positieve invloeden op wel je academische doelen, maar ook sportieve doelstellingen. De mogelijkheden die college (soccer) je biedt wanneer je terugkeert in Nederland met een diploma, een ervaring én een sportieve ontwikkeling op zak zijn niet te beschrijven. Klinkt dit voor jou als een droom die uitkomt, neem dan een kijkje bij ons op de site of vul vrijblijvend dit kennismakingsformulier in en wij nemen graag contact met je op, om naar jouw mogelijkheden te kijken.