Het college voetbalseizoen is voor de meeste universiteiten weer begonnen. En dit betekent dat veel van onze eigen voetballers de komende maanden alles zullen geven om te strijden voor overwinningen. Gedurende afgelopen zomer en de afgelopen weken zijn er opnieuw veel jonge voetballers naar Amerika vertrokken om aan hun college avontuur te beginnen. Dit zijn stuk voor stuk talentvolle spelers die aan het begin staan van hun eerste ‘echte’ seizoen.

In dit artikel lichten we enkele van deze nieuwkomers uit, de ‘rookies’ waarvan wij geloven dat ze iedereen kunnen verrassen in het komende seizoen.

Hoewel sommigen van hen al wat speelminuten kregen afgelopen najaar om warm te draaien, is het nu tijd voor het echte werk. We hebben het volste vertrouwen in onze topspelers en zijn er zeker van dat ze zullen schitteren. In dit artikel stellen we jullie voor aan vijf van deze veelbelovende talenten. Benieuwd wie ze zijn en waar ze spelen? Lees snel verder!

Jim Wagenaar

Jim Wagenaar – Northwest Nazarene University

University: Northwest Nazarene
Positie: Aanvaller
Divisie/Conference: NCAA Division 2

Afgelopen zomer verruilde Jim FC Den Bosch voor The Nighthawks. Met al veel doelpunten op zak bij de Bosschenaren, was het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Jim is een dodelijke afmaker in de 16, comfortabel aan de bal en behoudt goed het overzicht. Zijn voorkeursbeen is rechts, maar ook met links maakt hij zijn doelpunten.

Dit liet hij dan ook meteen zien in zijn debuut tegen Chaminade, waarin hij meteen 2 maal trefzeker was en 1 assist afleverde. Jim heeft als doel om kampioen te worden in Division 2 en als aanvaller natuurlijk zoveel mogelijk bij te dragen met doelpunten.

Wij verwachten dat Jim deze lijn zeker zal doortrekken en daarom is hij wat ons betreft een echte “one to watch.” We blijven je volgen, Jim!

Thomas Kleinpenning

Thomas Kleinpenning – Young Harris University

University: Young Harris
Positie: Middenveld
Divisie/Conference: NCAA Division 2

Over een “one to watch” gesproken. Thomas trainde mee met het eerste van De Graafschap, en wij begrijpen volledig waarom. Een middenvelder met een fantastisch linkerbeen, waarmee hij menig vrije trappen tot doelpunten omzet en medespelers op hun wenken bedient.

Thomas is daarnaast ontzettend rustig aan de bal, heeft een goede versnelling en is comfortabel in kleine ruimtes. In Amerika komt hij uit voor het soccer team van Young Harris, waar hij onlangs met een schot van grote afstand het net wist te vinden.

Wij zijn ontzettend benieuwd hoe Thomas het gaat doen bij de Mountain Lions en houden hem zeker in de gaten!

Jan Quispel

Jan Quispel – Butler University

University: Butler
Positie: Middenvelder
Divisie/Conference: NCAA Division 1

Jan wil graag topsport combineren met een studie en verruilde daarom FC Emmen voor een avontuur in Amerika. Bij Butler Bulldogs zal de tweebenige middenvelder zijn stempel willen drukken op het spel van zijn ploeg, waar hij samen zal spelen met Student-Athlete Joost de Schutter.

Jan is snel, heeft een goed overzicht en versnelt makkelijk in de ruimtes met de bal. Inmiddels heeft hij zijn eerste 3 wedstrijden gespeeld, leverde hij bij zijn debuut direct een assist en mocht hij tegen Western Michigan de volledige 90 minuten spelen.

Zich zowel naast als op het veld verder ontwikkelen is zijn voornaamste doel, en wij zullen die ontwikkelingen met veel belangstelling volgen. Ook Jan is wat ons betreft een echte “one to watch.”

Jelle van Deijck & Wessel Sprangers

Wessel Sprangers – Gonzaga University
Jelle van Deijck – Gonzaga
University

University: Gonzaga
Positie Jelle: Middenvelder/Verdediger
Positie Wessel: Keeper
Divisie/Conference: NCAA Division 1

Jelle en Wessel zullen komend seizoen allebei uitkomen voor de Universiteit van Gonzaga. De Bulldogs spelen hun wedstrijden in de First Division. Jelle speelde bij FC Eindhoven vaak als verdedigende middenvelder en viel op door zijn verdedigende inzicht, schot en uitstekende passing. Ondanks lonkende kansen bij FC Eindhoven koos Jelle ervoor om hoog niveau voetbal te combineren met studeren.

Wessel is een keeper met fantastische reflexen, atletisch vermogen en daarnaast een echte penaltykiller. Na 92 wedstrijden bij Jong Willem II verruilde hij de Tilburgers voor het eerste elftal van Dongen. Ook Wessel wilde graag topsport combineren met studie en koos daarom ervoor om zijn kansen in Amerika te gaan benutten.

Beide mannen zullen er alles aan doen om een succesvol seizoen te draaien bij de Gonzaga Bulldogs. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, dus het begin is al gemaakt. Wij verwachten dat Jelle en Wessel deze lijn met het team gaan doortrekken en een topseizoen zullen neerzetten. We houden onze “two to watch” in de gaten!

Natuurlijk zijn dit niet de enige sterren van Slamstox op het voetbalveld die de komende maanden weer schitteren. We zijn ervan overtuigd dat al onze andere voetballers ook geweldige prestaties zullen leveren. Dus blijf vooral onze socialemediakanalen in de gaten houden, niet alleen om deze vijf toppers te volgen, maar ook om onze andere voetballers te zien schitteren.

Droom je er zelf van om naar Amerika te gaan om voetbal en studie te combineren? Aarzel dan niet om ons kennismakingsformulier in te vullen. Wij staan klaar om met jou in contact te komen en de mogelijkheden te bespreken.