Het college track & field seizoen staat voor veel universiteiten op het punt van beginnen of is zelfs al begonnen. Dat betekent ook dat veel van onze eigen atleten de komende maanden (weer) alles gaan geven om te strijden voor de prijzen. Afgelopen zomer, zijn er weer meer atleten naar Amerika vertrokken om aan hun college avontuur te beginnen. Maar ook een groot deel is intussen bezig aan hun volgende seizoen.

In dit artikel hebben we een aantal van deze toppers bewust uitgelicht, waarvan wij denken dat ze iedereen kunnen gaan verrassen komend seizoen.

Wij hebben het volste vertrouwen in onze toppers en weten zeker dat ze gaan shinen. In dit artikel stellen we vijf van deze toppers aan jullie voor. Weten wie dit zijn en waar ze actief zijn? Lees dan snel verder.

Rafael Raap

Universiteit: University of Oregon
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ PAC 12 conference

Rafael Raap vertrok in de Spring van 2023 naar Amerika om zich bij het track & field team van the University of Oregon te voegen. Hij is hier actief op het onderdeel meerkamp. Tijd al weer voor zijn tweede Amerikaanse seizoen dus.

In zijn eerste jaar bewees hij al direct zijn kwaliteiten, hij plaatste zich na een goed outdoor seizoen voor Nationals en wist zelfs een vierde plek te veroveren hier.

Zit momenteel als meerkamper bij Oregon. Ik verwacht dat hij zowel indoor als outdoor veel gaat presteren en ook naar Nationals zal gaan. Hopelijk gaat hij hier een hoge notering neerzetten. We verwachten dat hij richting de 8000 punten op de meerkamp gaat en hopelijk daar voorbij.

Amina Maatoug

Universiteit: Duke University
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Atlantic Coast Conference

Amina vertrok in de zomer van 2022 naar Amerika om aan haar avontuur bij Duke te beginnen. Leuk feitje is dat Amina hier in Nederland al was begonnen met haar bachelor, in dit interview lees je meer over haar ervaringen.

Afgelopen jaar beleefde Amina al een droomseizoen, ze liep meerdere schoolrecords. Onder andere op de mile en de 3000m. Maar was bovendien ook actief op de Nationale Kampioenschappen, wat resulteerde in mooie resultaten.

Haar doel voor aankomend semester? Het winnen van een National Championship titel! En wij hebben alle vertrouwen dat ze de concurrenten komend half jaar wel eens kan gaan verrassen.

Jip de Greef

Universiteit: University of Central Arkansas
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Southland Conference

Jip vertok afgelopen zomer naar Arkansas om zich hier bij het track & field team van the University of Central Arkansas te voegen. Nog voor zijn overstap naar Amerika wist Jip al hoge ogen te gooien in de atletiek wereld. Zo werd hij al tot tweemaal toe nationaal kampioen op de meerkamp.

Net voor zijn vertrek deed Jip zelfs mee met het EK atletiek, wij zijn er dan ook van overtuigd dat Jip meer dan ready is voor deze stap. En geloven dat hij wel eens kan verassen met een conference championship titel en dat hij zich als freshman misschien zelfs weet te plaatsen voor Nationals.

Thomas Knoop

Universiteit: Lamar University
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Southland Conference

Ook Thomas is bezig aan zijn eerste jaar in Amerika. Echter niet als freshman. Na zijn bachelor behaald te hebben, volgt hij nu een master in Amerika. Thomas voegde zich deze zomer bij het track & field team van Lamar University en komt uit op het onderdeel speerwerpen.

Voor zijn overstap behaalde Thomas al meerdere medailles op diverse Nederlandse kampioenschappen en was hij actief tijdens meerdere internationale wedstrijden. Wat ons betreft is hij dan ook meer dan ready voor het Amerikaanse avontuur.

De verwachtingen zijn dat Thomas tijdens het outdoor seizoen echt gaat pieken, een nieuw PR van boven de 70 meter lijkt tot de opties te behoren. Deze staat nu op 68.89m. Met dit PR zou hij dan ook wel eens Conference Champion kunnen worden en zichzelf eventueel kunnen plaatsen voor Nationals. 

Shantell Kwofie

Universiteit: Princeton University
Divisie/ Conference: NCAA Division I/ Ivy League

Net als Jip is ook Shantell bezig aan haar freshman jaar. De atleet van Princeton lijkt klaar om er direct in haar eerste seizoen te staan. Shantell was afgelopen zomer ook nog actief op het EK atletiek, voordat ze Europa achter zich liet.

De verwachtingen voor de meerkampster zijn hoog, goede presentaties op zowel de meerkamp als diverse losse onderdelen lijken zeker haalbaar voor de Nederlandse. Zelfs de kansen tot een hoge klassering in de Conference, of zelfs de winst, zijn niet onrealistisch.

Dit zijn natuurlijk niet de enige atleten die de komende maanden weer in actie zullen komen, we weten zeker dat ook alle andere toppers weer topprestaties neer gaan zetten. Houd daarom onze socials goed in de gaten om de prestaties van deze vijf te volgen, maar ook die van al onze andere atleten. Wij wensen iedereen alvast heel veel succes!

Wil je zelf ook naar Amerika om track & field en studeren te combineren? Vul dan vrijblijvend dit kennismakingsformulier en we nemen graag contact met je op om jouw mogelijkheden te bekijken.