Scholarships zijn altijd leuk om te ontvangen! We kennen allemaal de voorbeelden van tennis, hockey, voetbal, atletiek en andere “gewone” sporten. Wist je dat er zo veel andere soorten scholarships verkregen kunnen worden voor verschillende sporten? Tegenwoordig kun je scholarships krijgen voor de meest uiteenlopende sporten, waaronder schaken (net als Slamstox athletes Benjamin en Robby), rodeo, powerlifting en paintball. Je weet waarschijnlijk wel dat e-Sports ook steeds populairder worden wereldwijd. Maar wist je ook dat e-Sports nu officieel toegetreden zijn tot de college sports wereld, en dat je er zelfs volledige studiebeurzen voor kunt verdienen?

Het begin van e-Sports

Sinds de oprichting in het begin van de jaren 2000 hebben professionele e-sporters en e-sport clubs een snelle groei gezien in zowel deelnemers als kijkers. Het League of Legends-kampioenschap van 2014 trok een online kijkerspubliek van 27 miljoen mensen. Een andere populaire e-Sport, DOTA 2, trok datzelfde jaar 20 miljoen online kijkers. Ter vergelijking: de NBA Finals had dat jaar 15,5 miljoen kijkers, Major League Baseball’s World Series trok 13,8 miljoen kijkers en de Stanley Cup Finals van de National Hockey League trok 5 miljoen kijkers.

Het begin van college e-Sports.

NACE (the national Association of Collegiate Esports) werd officieel opgericht op 28 juli 2016 tijdens de allereerste College e-Sports-kampioenschap in Kansas City. Destijds waren er slechts zeven hogescholen en universiteiten aanwezig omdat alleen zij een e-Sports-programma aanboden. Vanaf dat moment groeide het aantal scholen binnen NACE erg snel. Momenteel zijn er meer dan 170 instellingen, 5.000+ studenten en $16 miljoen aan e-Sports-beurzen aanwezig in de Amerikaanse college e-sports wereld. NACE is een organisatie zonder winst, georganiseerd door, voor en namens de aangesloten instellingen. Ze zijn de enige e-sport organisatie voor hogescholen en universiteiten in de Verenigde Staten. Super cool dus!

De nationale partners

Voor sommige gamers is het moeilijk voor te stellen dat ze kunnen gamen met de beste apparatuur en de beste systemen ter wereld. NACE strikte inmiddels partners als esport supply, respawn, iBUYPOWER en MSI. Esports supply services ondersteunt NACE bij het ontwerpen en bouwen van competitieve gaming faciliteiten, technologie-infrastructuur en audiovisuele ervaringen op campussen. Respawn levert gamestoelen en -meubels die zijn gebouwd met het oog op een professionele game-ervaring, waardoor spelers zonder problemen kunnen gamen. IBUYPOWER maakt zijn belofte waar om de beste spelsystemen voor gamers te bouwen. Deze systemen zijn de ruggengraat geworden voor gamers van wereldklasse en grote e-Sports-toernooien. De bekendste van deze vier partners is MSI. MSI is de meest vertrouwde naam in gaming en e-Sports. MSI biedt mensen nieuwe ontwerpen voor laptops en moederborden.

Last but not least, Twitch. Twitch heeft twitch-student gemaakt. Hun belangrijkste focus is het opleiden, versterken en geven van vertrouwen aan studenten om hun stem te laten horen in de game- en e-Sports-industrie. Met dit nieuwe partnerschap hebben de student en de school de mogelijkheid om deel te nemen aan het Twitch Student-programma en een officieel Twitch-partnerschap te ontvangen. Een geweldige kans voor alle college e-sporters met ambitie.

Welke games?

Je weet waarschijnlijk wel dat er veel games zijn om te spelen en het is vanzelfsprekend niet mogelijk om voor elke game zomaar een beurs te ontvangen. Wij met Slamstox hebben binnen ons e-sports netwerk research gedaan. Dit is een opsomming van de meest populaire games om beurzen voor te krijgen:

Multiplayer online battle arena (MOBA):   

 • League of Legends (LoL) = 83 universiteiten
 • Defense of the Ancient (DOTA) 2 = 7 universiteiten
 • Heroes of the Storm = 9 universiteiten
 • Smite = 14 universiteiten

First person shooter:               

 • Overwatch = 73 universiteiten
 • Fortnite = 27 universiteiten
 • Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) = 27 universiteiten
 • PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) = 6 universiteiten
 • Paladins = 8 universiteiten

Collectible card game:    

 • Hearthstone = 40 universiteiten

Real-time strategy:     

 • StarCraft II = 7 universiteiten

Sports games:     

 • Rocket League = 54 universiteiten
 • FIFA = 11 universiteiten
 • Madden = 15 universiteiten

Fighting games:    

 • Street Fighter = 5 universiteiten

Waarom zou jij een e-Sports scholarship moeten overwegen?

 • Ontvang academische en e-sports studiebeurzen om een top diploma te behalen aan Amerikaanse universiteiten!
 • Maak deel uit van een opkomende industrie die veel gaat groeien in de toekomst.
 • Profiteer van mentorschap van top gaming coaches om je skills te verbeteren
 • Speel de games waar je van houdt

Heb je interesse om jouw kansen voor een e-sports scholarship te bespreken? Neem contact op!