Met in totaal meer dan 2000 Amerikaanse universiteiten waar college soccer gespeeld wordt, zijn er een heleboel bijzondere en mooie universiteiten te vinden. Te veel om op te noemen in dit artikel, toch is het ons gelukt een top 10 te maken. Check it out!

10. FirstEnergy Stadium-Cub Cadet Field – University of Akron

Het FirstEnergy Stadium-Cub Cadet Field (voorheen bekend als Lee R. Jackson Soccer Field) is de thuisbasis van de Akron soccer teams. Het stadion maakt deel uit van het Lee Jackson Field Complex, een facility van maar liefst 93.000 vierkante meter! Het FirstEnergy Stadium-Cub Cadet Field is een van de eerste stadions in de Mid-American Conference dat beschikt over mooi verlichte speelvelden. Ook is het veld sinds enkele jaren uitgerust met een drainagesysteem – klinkt iets minder chique, maar dat zorgt ervoor dat het veld altijd in perfecte conditie is voor jouw wedstrijd. Heel belangrijk dus! Kortom: de University of Akron gaat met zijn tijd mee. Bekijk het te gekke stadion op de foto hierboven.

9. Jeffrey Field – Penn State University

Jeffrey Field wordt beschouwd als één van de stadions met het mooiste grasveld in Amerika. Ook werd het veld door de SportsTurf Managers Association geëerd als het ‘Collegiate Soccer Field of the Year 2006’. Het stadion biedt plaats aan maarliefst 5.000 fans, kun je je voorstellen dat je voor zoveel mensen aan het voetballen bent? In 2003 werden er tijdens de renovatie ook nog eens een pers box, een videocabine, uitgebreide tribunes en een nieuw veld aangelegd. Een college soccer stadion met geweldige faciliteiten en daarmee een verdiende plek in deze top 10. Go PSU!

8. Pier 5 – St. Francis University

Voor het volgende stadion gaan we naar ‘ The Big Apple’: St. Francis University. Qua uitzicht is het de absolute nummer één, maar ook qua faciliteiten verdient het zeker de achtste plek in deze top tien. De voetbalteams spelen op Pier 5, dat ligt direct onder de wereldberoemde Brooklyn Bridge! De voetballers, maar ook de gans, kunnen dus vanuit het veld en de tribunes over de East River kijken. Maar dat is niet alles, de skyline van Manhattan steekt daar nog boven uit. Bizar toch!? Er zijn niet veel facilities die dit kippenvel uitzicht te bieden hebben tijdens een college wedstrijd. Dit zorgt dus ook voor te gekke foto’s voor alle student-athletes, dat zie je hierboven wel.

7. Dr. Mark & Cindy Lynn Stadium – University of Louisville

The University of Louisville beschikt over een van de meeste moderne college stadions van de Atlantic Coast Conference (ACC). Het ‘Dr. Mark & Cindy Lynn Stadium’ beschikt dan ook over 5.300 zitplaatsen en heeft een trainingscentrum van 15.320 vierkante meter! Ook beschikt het stadion over identieke kleedkamers voor zowel het mannen- als vrouwenteam, kantoren voor de coaches en een trainingsruimte voor fysio’s. Het is dan ook niet gek dat University of Louisville hiervoor een ‘LEED Silver-certificering’ kreeg. Mede door de moderne faciliteiten en het prachtige veld is de University of Louisville een gewilde plek voor veel student-athletes. Go Cardinals!

6. GCU Stadium – Grand Canyon University

Grand Canyon University heeft even moeten wachten op het nieuwe GCU Stadium, maar in 2016 was het dan toch zo ver. De college soccer teams stonden klaar om van start te gaan in het gloednieuwe stadion en dat was niet zonder succes: tijdens de eerste wedstrijd waren er maarliefst 6.402 fans aanwezig! Dit was dan ook gelijk het grootste aantal toeschouwers ooit dat bij een college soccer wedstrijd in Arizona. Het eerste seizoen telde het GCU Stadium gemiddeld 2.508 fans per wedstrijd, een aantal waar veel college soccer players jaloers op zijn! Het stadion heeft een maximale capaciteit gekregen van 6.000 toeschouwers, maar beschikt ook over een academische vleugel onder het stadion. De plek waar de college soccer players ook aan hun school kunnen werken. Ook is het veld aan drie kanten verlengd met grasberm, waar 3.000 toeschouwers van de wedstrijd kunnen genieten. Je begrijpt wel dat het veld overladen wordt met fans wanneer een thuiswedstrijd gewonnen wordt.. Check it out!

5. Highmark Stadium – Point Park University

Je voetbalwedstrijden spelen met een uitzicht over de skyline van Pittsburgh klinkt niet verkeerd toch? Het kan als je bij het soccer team van Point Park University komt te spelen! Highmark Stadium is de thuishaven van de Pioneers (zo worden de student-athletes genoemd) en telt 4.000 zitplaatsen. Het mooiste van Highmark Stadium is natuurlijk het spectaculaire uitzicht maar ook de mooie faciliteiten zijn een bezoekje waard. Tijdens avondwedstrijden krijg je er ook nog eens zo’n mooie lucht bij als op de foto hierboven. Vind jij het een verdiende 5e plek voor Highmark stadium? We like it!

4. Luger Field – Gonzaga University

Voetbalvelden zoals die van Luger Field kom je niet vaak tegen in de USA, maar bij Gonzaga University vind je ‘m toch echt! Het is dan ook vast geen verrassing dat Luger Field vaak wordt beoordeeld als een van de beste stadions om college soccer te spelen, een terechte nummer 4 dus. Het mooie veld is slechts een doeltrap verwijderd van de Spokane River in het geweldige Washington. Mocht je college soccer willen spelen aan de westkust van Amerika, dan is Gonzaga University er eentje om op je lijstje te zetten!

3. South Field – Brigham Young University

Yes, we zijn bij de top 3 aangekomen! Voor nummer drie gaan we weg van de stad en terug naar de verbazingwekkende natuur. Het ‘South Field’-stadion is dé thuisbasis van BYU in Utah en staat bekend als een van de beste College Soccer-omgevingen van het land! Mede door het veld van hoge kwaliteit, diende South Field als facility voor het nationale voetbalteam van de USA. Zij gebruikte het veld voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd tegen Costa Rica tijdens het WK in 2005. Ingeklemd tussen de geweldige bergketens van Utah, is dit zonder twijfel een speciale plek om het spel te spelen waar je van houdt. Kun je je voorstellen dat je hier staat te spelen of aanmoedigen? Goosebumps guaranteed!

2. Lanny and Sharon Martin Stadium – Northwestern University

We zagen eerder in de top 10 al mooie skylines en berglandschappen om de voetbalvelden heen, maar zoiets als Northwestern University te bieden heeft zagen we niet eerder. Het ‘Lanny and Sharon Martin Stadium’ staat op een zeer verdiende tweede plek, dat zul je begrijpen als je naar bovenstaande foto kijkt. De skyline van Manhattan is natuurlijk te gek, maar wat nu als je gewoon een geweldig zicht op water hebt tijdens je voetbalwedstrijd?! Hier kan het dus… We horen jullie nu denken: “ehhh welke oceaan is dit dan bij Chicago?” Maar nee, het is het enorme Lake Michigan dat te zien is op de foto. Het uitzicht is niet alles, in 2016 heeft het stadion ook een flinke renovatie ondergaan. Een nieuw grasveld, te gekke verlichting en professionele videoapparatuur maakten deze facility nog specialer. Zeg nou eerlijk: wie wil dit nou niet?!

1. Morrison Stadium – Creighton University

Tromgeroffel, tromgeroffel…. We zijn aangekomen bij de nummer één van dit lijstje! Het is het enige echte Morrison Stadium, gelegen in de stad ‘Omaha’ aan de Missouri rivier. 7500 zitplaatsen waarvan bijna 2000 overdekte zitplaatsen, een video scorebord, een ‘champions room’, vijf luxe suites, een pers box, vele eettentjes en een mooie ontvangstruimte. Een greep uit alle faciliteiten die dit stadion te bieden heeft, het zal jullie dus niet verbazen dat dit de grote nummer één is uit dit lijstje. 


Alles wat dit stadion te bieden heeft is niet alleen ons opgevallen, het diende namelijk al als locatie voor verschillende grote evenementen zoals internationale voetbalwedstrijden in het professioneel voetbal. De laatste professionele wedstrijd die hier gespeeld werd was van het USA Women’s Soccer Team, dat gelijk speelde tegen Zweden. Dreams come true als je hier als college soccer player onderdeel van wordt! 

Dat was het dan, tien unieke, bijzondere soccer accommodaties op Amerikaanse universiteiten. Met geweldige faciliteiten, bijzondere verhalen en de mogelijkheid voor spelers om op hoog niveau te voetballen en te studeren in een inspirerende omgeving. Maar naast deze tien universiteiten, zijn er natuurlijk nog veel meer scholen die college soccer aanbieden en bijzondere en goede faciliteiten hebben. Weet jij nog een te gekke college soccer facility die absoluut in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons dan weten via de socials! 

Wil jij ook student-athlete worden? Reach out! Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en welke universiteit het beste bij jou past.